İphone 4 / 4S / 5 Kullanıcıları İos 7 Sorunlarını Tek Başlık Altında Toplayalım
-
Arkadaşlar merhaba
Bir çok kişi iOS 7 işletim sistemine geçti ve geçtiğine pişman olan yada şuanki durumdan çok memnun olan kişiler var elbet işletim sistemi yeni olmasına rağmen sorunların ilerleyen zamanlarda gelecek güncellemeler ile düzeleceğini biliyoruz yoksa apple sorunlu bir işletim sistemini sonsuza kadar sorunlu bir şekilde bırakmaz.
Kullanıcılardan gelen şikayetlere göre yeni bir güncelleme çıkaracak tabikide o yüzden moralinizi bozup keşke iOS 7 ye geçmeseydim falan demeyin sonuçta yeni olduğu için hataların olması çok normal.
Sitede yeni yapılan ankette sorun içeriği kısıtlı olduğu için bu konuyu açmak istedim
Bu konu başlığı altında yapılması gerekenler
- Fotoğraflar
- Kamera
- Hava Durumu
- Saat
- Harita
- Videolar
- Notlar
- Anımsatıcılar
- Borsa
- Game Center
- Passbook
- iTunes Store
- App Store
- Ayarlar
- Kişiler
- Hesap Makinesi
- Pusula
- Sesli Notlar
- Face Time
- Gazetelik
- Telefon
- Mail
- Safari
- Müzik
Üstte yer alan uygulamalarda herhangi bir sorun ile karşılaştıysanız yazın bu uygulamaların içine App Store dan indirdiğiniz diğer uygulamaları lütfen dahil etmeyin. Amacımız sorunları tespit edip genel sorun nerede var onu bulmak bu durumda benim iPhone um neden böyle başkalarının neden böyle değil diye aklınızda bir şüpheniz kalmayacak. :)
Sizden istenilenler
iOS 7 sorunu ile karşılaştınız diyelim sorunu burada belirtirken bu sıralamaya lütfen dikkat edelim.
1- iOS 7 Güncellemesini hangi şekilde gerçekleştirdiniz ?
- iTunes üzerinden
- Wireless üzerinden
2- ilk kurulum hangi şekilde yaptınız ?
- Yeni bir iPhone olarak
- iCloud Yedeklemesinden
- iTunes Yedeklemesinden
Ben güncellemeyi iTunes üzerinden yaptım ve yeni bir iphone olarak ayarladım
( 4S 32 GB kullanıyorum ) Tespit ettiğim sorunlar
- Mesajlar uygulamasında mesaj yazarken tuşlara bastığımda %25 lik bir kasma oluyor + uygulama içeriğinde dolaşırken sayfalar arası geçişlerde çok az gecikmeler oluyor.
- Mesajlarda yada fotoğraflarda ekranı yatay çevirdiğimde hafif bir takılma oluyor
- Kişi listesinden birini seçip ara dediğimizde 2 saniyelik bir gecikme oluyor
- Mail geldiğinde okumama rağmen yeni mail bildirisi hemen silinmiyor mail uygulaması açıkken uyarının silinmesi için bir kaç saniye beklemek gerekiyor sonra kayboluyor
- Hangi uygulama olursa olsun yazı yazarken kasma oluyor
Benim tespit ettiklerim bunlar sizde bu şekilde sorunları yazarsanız genel sorunlar en çok hangileri olduğunu görürüz.
Not: Bu başlık altına iOS 7 sorunları dışında bir şey yazmayınız ve ( bu nasıl olur, bunu nasıl yaparım ) gibi yardım istemeyiniz.
Bu konu yardım amaçlı değildir iOS 7 sorunlarını tespit etmek için açılmıştır.
Ek olarak siz değerli arkadaşlardan isteğim iOS 7 sorunu dışında konu baltalamak yada farklı konular hakkında konuşmamanız olacaktır.Teşekkürler.
Bu arada iOS 7.0.2 güncellemesi yayınlandı kontrol edin.

-
Böyle kapalı kutu bir aletin ya sorunu basittir ya çözümü imkansızdır. Kullanıcısıyım, aletin hızından gayet memnunum, işimin fazladını görüyor ama arkadaş kodumun apple'na kılım la. Konu için teşekkürler.
-
Cihazım i phone 5,ios 7 yükledikten sonra gelen aramayı reddedimiyorum, reddet butonu çıkmıyor cevapla ve sonra hatırlat butonları var sadece
-
iphone 4 kullanıyorum yüklemez olaydım. arkadaş iphone 4 kaldırmıyor ios7'yi. ne diye iphone4'e de serbest bıraktılarsa.. acayip yavaşladı telefon. salaklaştı resmen telefon. yeni telefon almak için mi yaptılar bilemiyorum artık!
-
flassy bunu yazdı
Cihazım i phone 5,ios 7 yükledikten sonra gelen aramayı reddedimiyorum, reddet butonu çıkmıyor cevapla ve sonra hatırlat butonları var sadece
Bende bazen reddet yazısı geliyor bazen gelmiyor kafasına göre takılıyor.Reddet seçeneği çıkmayınca power tuşuna 2 kez bas hocam gelen aramayı reddediyor.
En büyük sorun zil sesi seviyesinin düşürülmesi olmuş.
-
%25lik kasma nasıl oluyor ya :/
flassy o reddetme olayını kaldırdılar reddetmek için kapatma tuşuna basacaksın.
-
kiNki bunu yazdı
iphone 4 kullanıyorum yüklemez olaydım. arkadaş iphone 4 kaldırmıyor ios7'yi. ne diye iphone4'e de serbest bıraktılarsa.. acayip yavaşladı telefon. salaklaştı resmen telefon. yeni telefon almak için mi yaptılar bilemiyorum artık!
Apple'in klasik stratejisi hocam. Bende de 4 var daha yuklemedim IOS 7 korkuyorum kasacak diye. Eger SHSH kaydin varsa donebilirsin diye biliyorum.
-
IOS7 hakkinda baslikli bir konu vardi zaten orada yazdim burayada yazayim
+microsoft son 10 yilda ne kadar hata yaptiysa adamlar hepsini bi surumde yapmislar. tutan urunu yenilicem derken cok seyi bir anda degistirmisler.. telefonu elime alip kullanasim gelmiyor.. ayrica arayuz karman corman olmus. iconlari kontrastla goz onune cikaricam derken tecavuz etmisler menuye,
+ekran gecisleride power pointte ota boka gecis kullanan insanlarin yaptigi sunumlar gibi olmus.
-
kiNki bunu yazdı
Ben de bsta oyle dusunuyordum sonra fikrim mi degisti gercek mi bilmiyorum ama i4'üm ios7 ile daha bi hizlandi sanki.
Wireless uzerinden direk guncelledim. Basta oldukca kasmalar falan oldu rami sifirladim teli kapatip actim bi iki gune sanki yeni yeni alisir gibi hizi rahatsiz etmeyecek sekle geldi.
Metin yazarken problem malesef oluyor geriden geliyor bazen bastigim tuslar bazen karisik bazen hic gelmiyor. Ama her nasilsa genel olarak memnunum. İos 7.0.2 yi de simdi duydum onu da guncelliyim eve gidince bakalim.
Sanki sarj suresi de 1-1.5 saat artis gosterdi gibi.
Ama tasarim afedersiniz bok gibi. Tamam guzel ama cok aydinlik cok parlak cok beyaz. Renk karsitligi yapinca siyah temaymis gibi ouyor ama daha bi beter oluyor..
Goruntuye el atsalar iyi
Edit; hava durumu nerde yav?
noname tarafından 27/Eyl/13 08:50 tarihinde düzenlenmiştir -
ip5 kullanıyorum.
Telefon kilit ekranındayken sağ alttan kamerayı açtıgımızda ordan çok rahat resim galerisine ulaşılabiliyor şifre istemeden :D