Iphone 5 İle İlgili Yorumlar.
-
Hocam arkadaşınkine bakma fırsatım oldu açık programlara baktım abartısız 20 tane oyun çalışıyor durumdaydı ve telefonda 0 lag. Hiçbir şekilde kasmıyor telefon onun dışında bir andoridde aynı olayı yapmaya kalksan telefonu kapatmak için pilini çıkartmak zorunda kalırdın. Çok iyi bir telefon ama çok pahalı.
-
iPhone 5 kimi heycanlandırdı? Aynı sorun aslında mobil teknolojilerdeki durağanlıkla ilgili. Galaxy S3 te iPhone 5 te heycanlandırmadı beni. Genel şikayetlerden öte getirdikleri ilgimi çekmedi. Bir sonraki telefonumda Xperia ailesinden olacak sanırım. Xperia Z çok iyi olacak gibi. Android kullananlar iOs kullananlar olarak insanları sınıflamaya çalışanların gözden kaçırdığı şey şu son iki yıldır karşılıklı tercih değişikliklerinin olması. Kimse kimsenin babasının şirketi değil. Herkes kullandığı markayı değiştirebilir. Çevrenizden gözlemleyin, çevrenizde yoksa sözlüklere, forumlara bir göz atın.
-
Android 1) İşletim sistemi henüz stabil değil 2) Root denilen saçmalık var. 3) Versiyon farklılıklarını üretici firmalar uygulamak zorunda kalıyor. Mesela, bende wildfire s mevcut ve 2.3 versiyonuyla kaldı. 4) Kasılmalar, geç açılma sorunları çıkmaya başladı. iOS Telefonu kullanma fırsatım olmadı o nedenle genel olumsuzluklar söyleyebilirim. 1) Tekelci zihniyete sahip. 2) Utanmasalar telefonun tamamen patentini alacaklar. 3) Malzeme kaliteli fakat uçuk rakamlara satılıyor. Not Biraz donanım biraz işletim sistemine yönelik oldu. Bir de bu aletleri babasının şirketi gibi savunanları görünce sinir bozucu oluyor.
-
baktım postlara,
varoşlarda azalış olmamış
-
Hem ios (5.1.1 jailbroken 4s, 5 i de az kurcaladım) hem android (htc wildfire, galaxy ace, galaxy s3) kullanmış biri olarak her 2 telefonun ve işletim sisteminin benim gözümde + ve - kısımlarını yazayım:
Ios:
Artıları:
-Çok stabil bir işletim sistemi, telefonun canını çıkartmama rağmen en fazla 3 kere crash vermitir bu güne kadar.
-Uygulama mağazası çok geniş.
-Iphone ların malzeme kalitesi gerçekten çok iyi.
-Öyle 8 çekirdek yerine gerçekten yettiği kadar işlemci koyarak hem ısınma hem de sarj süreleri en iyi duruma getirilmiş.
Eksileri:
-Eğer jailbreak yapmazsanız bence iphone un gerçek maharetlerini çok da göremiyoruz, ama jailbreak çok geç geliyor.
-Itunes a bağımlılık insanı deli ediyor.(bazı 3. parti yazılımlarla rahat ediyorsun)
-Google playdeki bazı uygulamalar appstore da ücretli.
-Facebook un native olarak desteklenmemesi (ios 6 da destek geldi)
-Apple ekibinin sorunlu uygulama ve donanımları çözmedeki yavaşlığı.
Android:
Artıları:
-Tamamen customize edilebilir bir işletim sistemi.Her türlü modifikasyon, tema , launcher yüklenebilyor.
-Root işleminin basitliği
-Overlock gibi bir potansiyelin olması.
-Google play markette çoğu uygulama ücretsiz.Ayrıca işletim sistemi kısıtlamalarınan dolayı ios a gelemiyecek birsürü uygulama androidde çatır çatır çalışıyor.
Eksileri:
-Malzeme kaliteleri genellikle düşük.Kim ne derse desin mesela bir elinize iphone5 bir elinize galaxy s3 alın uzaktan bakıncabile malzeme kalitesi anlaşılıyor.
-Öyle çok stabil bir işletim sistemi değil (benceçok fazla çeşit donanıma entegre olmaya çalıştığı için) çok sık çöküyor ve takılıyor.
-Şimdi telefon olarak bakıcam apple iphone 5 ile ekran olaynı bence çok iyi yaptı.Elde rahatça tutabiliyorsunuz, kaydırma işlemleri vs çok kolay.Samsung galaxy s3 te ise ekranı öyle bir genişletmişler ki resmen 15dk tek elinde tut elin kasılıyor tutacam diye, ayrıca tek elle hem tutup hem kaydırmak işkence gibi.
-Özellik ekleyecez diye işletim sisteminin canına okudular bence. 2.2.1 deki stabilite ve performans hiçbir yeni android sürümünde yok. işletim sistemi her geçen versiyonda şişerek alt segment telefonlarda çalışmayı imkansız hale getiriyor.
-
SharpShooter bunu yazdı
baktım postlara,
http://tahribat.com/Forum-Samsung-S3-Mu-Iphone5-Mi-165845/10/#1969241
git kumda oyna...
garga tarafından 13/Oca/13 21:06 tarihinde düzenlenmiştir -
garga bunu yazdıSharpShooter bunu yazdı
baktım postlara,
http://tahribat.com/Forum-Samsung-S3-Mu-Iphone5-Mi-165845/10/#1969241
git kumda oyna...
yine mi bamya?
http://tahribat.com/Forum-Samsung-S3-Mu-Iphone5-Mi-165845/10/#1969320
-
Bazı andavallar yine burada. Şark kurnazları sizi. Çıkarınız var, dert aynı. Mektubu mektup gibi oku denir bizim oralarda.
-
şu yeni dönem akıllı telefonların tartışmalarından midem bulanıyor yeminle, en çok da "iphone alanlar işi biliyor samsungcular ezik" lafına geliyor tartışma, hele geçen birinin yazısını okudum burda adam elindeki telefona göre insan tahlili yapmış, böyle salakça şey mi olur.Yeni telefona ihtiyacım var bu ara ikisini de bir okuyayım diyorum ama saçma saçma fanboy yazılardan bir türlü kendimi verip ne telefon alacağıma karar veremedim.
-
Kısacası snobizm hocam. Yok yani gerçekten kaliteli telefon şimdi Allah var ama gerçekten pahalı. :) Onun dışında eşek kadar ekranı varmışmış da diğerinin yok efendim 4 tane çiğdemi varmışmış da püff her gün aynı terane.