Iphone 5 İle İlgili Yorumlar.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nobel
    Nobel's avatar
    Erkek

Hocam arkadaşınkine bakma fırsatım oldu açık programlara baktım abartısız 20 tane oyun çalışıyor durumdaydı ve telefonda 0 lag. Hiçbir şekilde kasmıyor telefon onun dışında bir andoridde aynı olayı yapmaya kalksan telefonu kapatmak için pilini çıkartmak zorunda kalırdın. Çok iyi bir telefon ama çok pahalı.

http://goo.gl/0i2Fv
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

iPhone 5 kimi heycanlandırdı? Aynı sorun aslında mobil teknolojilerdeki durağanlıkla ilgili. Galaxy S3 te iPhone 5 te heycanlandırmadı beni. Genel şikayetlerden öte getirdikleri ilgimi çekmedi. Bir sonraki telefonumda Xperia ailesinden olacak sanırım. Xperia Z çok iyi olacak gibi. Android kullananlar iOs kullananlar olarak insanları sınıflamaya çalışanların gözden kaçırdığı şey şu son iki yıldır karşılıklı tercih değişikliklerinin olması. Kimse kimsenin babasının şirketi değil. Herkes kullandığı markayı değiştirebilir. Çevrenizden gözlemleyin, çevrenizde yoksa sözlüklere, forumlara bir göz atın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    Android 
    1) İşletim sistemi henüz stabil değil
    2) Root denilen saçmalık var.
    3) Versiyon farklılıklarını üretici firmalar uygulamak zorunda kalıyor.
    Mesela, bende wildfire s mevcut ve 2.3 versiyonuyla kaldı.
    4) Kasılmalar, geç açılma sorunları çıkmaya başladı.

iOS
    Telefonu kullanma fırsatım olmadı o nedenle genel olumsuzluklar söyleyebilirim.
    1) Tekelci zihniyete sahip.
    2) Utanmasalar telefonun tamamen patentini alacaklar.
    3) Malzeme kaliteli fakat uçuk rakamlara satılıyor.

Not
    Biraz donanım biraz işletim sistemine yönelik oldu.
    Bir de bu aletleri babasının şirketi gibi savunanları görünce sinir bozucu oluyor.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

baktım postlara,

varoşlarda azalış olmamış

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hem ios (5.1.1 jailbroken 4s, 5 i de az kurcaladım) hem android (htc wildfire, galaxy ace, galaxy s3) kullanmış biri olarak her 2 telefonun ve işletim sisteminin benim gözümde + ve - kısımlarını yazayım:

Ios:

Artıları:

-Çok stabil bir işletim sistemi, telefonun canını çıkartmama rağmen en fazla 3 kere crash vermitir bu güne kadar.

-Uygulama mağazası çok geniş.

-Iphone ların malzeme kalitesi gerçekten çok iyi.

-Öyle 8 çekirdek yerine gerçekten yettiği kadar işlemci koyarak hem ısınma hem de sarj süreleri en iyi duruma getirilmiş.

Eksileri:

-Eğer jailbreak yapmazsanız bence iphone un gerçek maharetlerini çok da göremiyoruz, ama jailbreak çok geç geliyor.

-Itunes a bağımlılık insanı deli ediyor.(bazı 3. parti yazılımlarla rahat ediyorsun)

-Google playdeki bazı uygulamalar appstore da ücretli.

-Facebook un native olarak desteklenmemesi (ios 6 da destek geldi)

-Apple ekibinin sorunlu uygulama ve donanımları çözmedeki yavaşlığı.

Android:

Artıları:

-Tamamen customize edilebilir bir işletim sistemi.Her türlü modifikasyon, tema , launcher yüklenebilyor.

-Root işleminin basitliği

-Overlock gibi bir potansiyelin olması.

-Google play markette çoğu uygulama ücretsiz.Ayrıca işletim sistemi kısıtlamalarınan dolayı ios a gelemiyecek birsürü uygulama androidde çatır çatır çalışıyor.

Eksileri:

-Malzeme kaliteleri genellikle düşük.Kim ne derse desin mesela bir elinize iphone5 bir elinize galaxy s3 alın uzaktan bakıncabile malzeme kalitesi anlaşılıyor.

-Öyle çok stabil bir işletim sistemi değil (benceçok fazla çeşit donanıma entegre olmaya çalıştığı için) çok sık çöküyor ve takılıyor.

-Şimdi telefon olarak bakıcam apple iphone 5 ile ekran olaynı bence çok iyi yaptı.Elde rahatça tutabiliyorsunuz, kaydırma işlemleri vs çok kolay.Samsung galaxy s3 te ise ekranı öyle bir genişletmişler ki resmen 15dk tek elinde tut elin kasılıyor tutacam diye, ayrıca tek elle hem tutup hem kaydırmak işkence gibi.

-Özellik ekleyecez diye işletim sisteminin canına okudular bence. 2.2.1 deki stabilite ve performans hiçbir yeni android sürümünde yok. işletim sistemi her geçen versiyonda şişerek alt segment telefonlarda çalışmayı imkansız hale getiriyor.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı

baktım postlara,

http://tahribat.com/Forum-Samsung-S3-Mu-Iphone5-Mi-165845/10/#1969241

git kumda oyna...

garga tarafından 13/Oca/13 21:06 tarihinde düzenlenmiştir

anca gidersin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    garga bunu yazdı
    SharpShooter bunu yazdı

baktım postlara,

http://tahribat.com/Forum-Samsung-S3-Mu-Iphone5-Mi-165845/10/#1969241

git kumda oyna...

yine mi bamya?

http://tahribat.com/Forum-Samsung-S3-Mu-Iphone5-Mi-165845/10/#1969320

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Bazı andavallar yine burada. Şark kurnazları sizi. Çıkarınız var, dert aynı. Mektubu mektup gibi oku denir bizim oralarda. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

şu yeni dönem akıllı telefonların tartışmalarından midem bulanıyor yeminle, en çok da "iphone alanlar işi biliyor samsungcular ezik" lafına geliyor tartışma, hele geçen birinin yazısını okudum burda adam elindeki telefona göre insan tahlili yapmış,  böyle salakça şey mi olur.Yeni telefona ihtiyacım var bu ara ikisini de bir okuyayım diyorum ama saçma saçma fanboy yazılardan bir türlü kendimi verip ne telefon alacağıma karar veremedim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Kısacası snobizm hocam. Yok yani gerçekten kaliteli telefon şimdi Allah var ama gerçekten pahalı. :) Onun dışında eşek kadar ekranı varmışmış da diğerinin yok efendim 4 tane çiğdemi varmışmış da püff her gün aynı terane.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
Toplam Hit: 9356 Toplam Mesaj: 72