folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İphone (İos) Jailbreak

İphone (İos) Jailbreak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

Kullanan, jailbreak yapan ve hâlâ memnun kalan insanlar var mı?

Apple’dan Android’e geçtim çünkü ios’ta çok basit şeyleri bile yaptıramamak beni çok sıkıyordu. Örneğin torrent için düzgün bir GUI kullanamamak, istediğim uygulamaları reklamsız ve ücretsiz kullanamamak, istediğim dosya uzantısını istediğim programla hızlıca açamamak gibi konularda sürekli workaround yapmak zorunda kalıyordum ve hiçbir zaman tam verim alamıyordum.

Android’e geçince özgürlük tarafı çok daha iyi geldi ama ios kadar akıcı ve stabil hissettirmiyor. Her ne kadar Android çok gelişmiş olsa da kullanım hissi hâlâ ios seviyesinde değil.

Bu yüzden jailbreak konusunu merak ediyorum. Aktif olarak jailbreak kullanıp memnun kalan var mı? Gerekirse banka uygulamalarını başka bir telefonda kullanabilirim. Benim asıl istediğim şey iPhone’da istediğim yazılımları ve özellikleri daha özgür şekilde kullanabilmek.

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

hocam iphone'da asla istediğin gibi bir özgürlük bulamayacaksın. android telefonun eski olabilir mi? Bence android telefonlar da akıcı. evdeki tek appel cihaz ipad. onu da mutfakta netflix için kullanıyoruz. android tablet var akıcı, telefonlar android akıcı.

nedir bu akıcılık? akıcılık size ne etti!!

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

ios 16 sonrası jailbreak bitti gibi bişi.

işin özü basit her istediğini yapmak istiyorsan iphone almayacaksın

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

Akıcılık ile hız aynı şey değil. Bana göre Android hızlı, ios ise daha akıcı.

Android'de uygulama geçişleri, kamera ile fotoğraf/video çekme, animasyonlar, uygulamaların açılırken verdiği tepki ve genel arayüz hissi ios'taki kadar pürüzsüz gelmiyor. Özellikle bir uygulamadan diğerine geçerken arada çok kısa da olsa bir bekleme veya "ping" hissi oluşuyor. Teknik olarak çok kısa sürse bile kullanım hissini bozuyor.

ios'ta alıştığım konfor ve akıcılığı Android'de yakalamaya çalışınca ya telefonu iki elimle kullanmak zorunda kalıyorum ya da yapmak istediğim şeyi istediğim kalitede yaptıramıyorum.

Uzun süre ios kullanıp sonradan Android'e geçenler ne demek istediğimi muhtemelen anlar. Ben bu farkı özellikle hissediyorum çünkü zamanında Android'den ios'a geçmiştim.

Bu jailbreak işini daha önce yapan ve tavsiye eden varsa deneyimlerini merak ediyorum. Eğer içime sinmez veya sonunda başıma iş açarsa, ikinci senaryo olarak Xiaomi 17 Pro Max almayı düşünüyorum. Özellikle ios'a benzer şekilde optimize edilmiş bir ROM ile kullanmak aklımda.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

ancak sertifika ile dışarıdan uygulama yükleyebilirsin ios da. benim için geçerli uygulamaların hepsi crackli. senin beklentin nedir bilemem.

SYL 184
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek
    Freak bunu yazdı

ancak sertifika ile dışarıdan uygulama yükleyebilirsin ios da. benim için geçerli uygulamaların hepsi crackli. senin beklentin nedir bilemem.

detay verir misin nasil ve nerden yapiliyor? telefonun avrupadan mi olmasi gerekiyor disaridan sertifika yukleyebilmek icin?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Telefondan pc ye kablo ile resim kopyalama bile bela iphone da var gersisini sen düşün,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n3tsow
    n3tsow's avatar
    Erkek

Güncel ios'larda jailbreak yapmakta kullanılan zafiyetler henüz bulunmadı bulunsa da anında fixliyorlar maalesef. O devir yeni Iphone telefonlarda biraz kapandı.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Apple, A12 işlemci ile birlikte güvenli bölgeye geçti. Bu bölgedeki veriler her şeyden bağımsız özel olarak her cihazda farklı olan ve belli aralıklarla değişen bir şifrelemeyle korunuyor. O yüzden yeni modellere jailbreak yapmak veya şifresini kırıp içindeki verilere ulaşabilmek çok ama çok zor. Anca işlemcide açık bulunacakta öyle.

Bir diğer husus Apple, artık jailbreak açıklarını bulanlara çok büyük ödül paraları ödüyor. Jailbreak yapan adamında işine geliyor bu durum. Bedavaya dağıtmaktansa Apple'dan binlerce dolar ödül parasını alıp geçiyor. Birde jailbreak'ı icat eden adam Saurik bile bu işlerin bittiğini kabul ediyor. Seneler önce Cydia'dan ücretli satışı kapattı bu yüzden.

https://support.apple.com/tr-tr/guide/security/sec59b0b31ff/web

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AndrevMask
    AndrevMask's avatar
    Homo

sürüm 17 sonrası hala bir halka açık stabil jailed yok. eski ve düşük sürüm kullanırsan ios'u androide çevirebilirsin

Herkesten, her şeyden umudunuzu kestiğiniz bir anda belki de kurtarıcı sizsinizdir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TiThousand
    TiThousand's avatar
    Erkek
    Freak bunu yazdı

Bize de öğretir misin?

‎‎‎
Toplam Hit: 394 Toplam Mesaj: 13
ios jailbreak fucklimits