İphone Şarj Problemi
-
Merhabalar,
Yaklaşık 6 - 7 ay önce iphone 6S telefon aldım. O zamandan beri hiç bir problem yaşamadım ama bu sefer sanırım nazar değdi.
Telefonu şarja taktığımda normal doluyor gözüküyor. Fakat sabah kalktığımda tam dolmadan şarj etmeyi kesmiş durumda buluyorum telefonu. Hergün kesin olarak bu problemi yaşıyorum.
Dün %78'de kesmiş aldım. Ondan önceki gün %40'tı. Bazen %81, bazen %56. Yani net bir sayıda durmuyor ama kesin olarak tam dolmadan hergün kesiyor şarj olmayı.
Bakıyorum mesela prizdeyken, pil işaretinin yanındaki dolum işareti gitmiş oluyor. Sanki elektrik kesilmiş gibi. Fakat çıkarıp taktığımda tekrar dolmaya başlıyor ve %100'e kadar tamamlıyor.
Şarj aleti vs. herşey orijinal. Problem nedir sizce? Ne yapmam gerekir?
-
Geçende benimde başıma geldi. Muhtemelen yazılımsal bi sorun. Zaten iOS 10'dan beri bataryada sürekli bi sorun çıkartıyor iphonelar.
-
6S için batarya değişim programı dalgaları yok muydu ?
-
mkyb bunu yazdı
Geçende benimde başıma geldi. Muhtemelen yazılımsal bi sorun. Zaten iOS 10'dan beri bataryada sürekli bi sorun çıkartıyor iphonelar.
İnşAllah güncelleme ile çözülür. Çok can sıkıcı durum. Şarj normalde %100 olduğunda bana tam gün yetiyor. Diğer türlü hep bir sıkıntı.
nurulmac11 bunu yazdı6S için batarya değişim programı dalgaları yok muydu ?
Ben seri numarası ile sorguladığımda cihaz etkilenmeyen serideydi. O sebeple değişim programına dahil değildi hocam.
-
Powerbank ile şarj ediliyorsa ara sıra yüksek akımdan dolayı bataryanın hafızası geçici olarak sekte almış olabilir.
-
Soket veya usb kablosundanda oluyor başka bi kablo ile deneyebilirsin bi denesene hocam. Benimde böyle bir sıkıntı vardı usb kablosunu değiştirdim sıkıntı çözüldü
-
Güncellemeyle olmazsa internette batarya kalibrasyonu nasıl yapılacağı var bi dene istersen.
-
Apple store direk çözüm.
-
-
6S sahipleri batarya şikayetinizle yollarsanız cihazlarınızı
şartsız koşulsuz bataryanız değişir.
-
Hocam aynısı kuzenimin başına geldi applestore daki arkadaşlar dediki
telefonunuz sürekli dengesiz şarj yüzünden kalibrasyon yeteneğini kaybetmiş
bunun çözümü ise şudur
her gün şarj %20 ye geldiğinde %100 olana kadar şarj edin
1 hafta içinde batarya eski haline gelecektir.
onun sıkıntısı çözüldü eğer düzelmez ise servis. Oda git gel bekleyecen tabi