folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Iphone/Ipad İçin Uygulama Geliştirenler

Iphone/Ipad İçin Uygulama Geliştirenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Aramızda ios için uygulama yapan arkadaşlar var biliyorum, bizim de projelerimizde bunu kullanmamız gerekiyor, o yüzden bir Imac almayı

planlıyoruz ama bu iş dışında kullanmayı düşünmüyoruz o yüzden gerek var mı yok mu emin değilim.. Şimdi normal laptop a macOS

yüklendiğinde bilindiği gibi bazı sürücü sıkıntıları çıkıyor v.s. bunu riske atamayız. Ama sanal pc ye kurarsak bir sorunla karşılaşır mıyız ve ios

için uygulama geliştirebilir miyiz? ve bu tavsiye edilen bir şey mi ya da yaygın mı ülkemizde? Yani her ios uygulama geliştiren firmada/kişide

bir mac mi var yoksa farklı çözümler mi geliştiriyorlar..?

teşekkürler

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AdReNaLiNe
    AdReNaLiNe's avatar
    Erkek

herhangi bir apple pc sine sahip değilim normal bir asus marka laptop üzerinde hackintosh kururak kullanıyorum sorun yasamıyorum sadece wifi kartında sıkıntı var. onuda kablolu bağlantı ile sağlıyorum en kotu ihtimalle mac uyumlu usb wifi kartı ile çözebilirsin. ama şunu kesın belirteyim ekran kartını tamamıyla tanıtmış olsan bile mac os a orjinalindeki akışkanlık hiç bir zaman olmuyor ben yakalayamadım yanı :) ama yazılım geliştirirken her türlü işini görecektir :) bilmiyorum şu an yuksek mevlaları veripte o cihazları almak mantıklı gelmiyor bana :)

Edit : sanal pc olarak kurmak için bazı yöntemler var yada hazır imajlar felan ama kesinlikle önermiyorum performans açısından berbat.

AdReNaLiNe tarafından 25/Mar/13 17:41 tarihinde düzenlenmiştir

iOS Developer Tahribat Haber Uygulaması : http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-Icin-Tahribat-Haberler-Uygulamasi-117103/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ben de senin gibi düşünüyorum, mac ile çok işimiz yok sadece ios uygulama geliştirmek için kullacağız, ama alırsak android i de mac de

geliştirebilriiz, yoksa linux bu ortam için iyi. mmm elimizde ipad ve iphone olacak, androidde olduğu gibi cihazı usb ile bilgisayara bağlayıp onun

üzerinden derleme çalıştırma şansı var mı bilmiyorum, açıkçası sıkıntı çıkarmadan uygulama yapmak istiyoruz. Ve wi-fi kullanacak uygulamamız,

bildiğim kadarıyla iphone bluetooth u sadece kulaklık için destekliyor

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

iAtkos'u 1.5 sene kullandım ve sadece 2 defa çöktü. Oda bir kaç şey denerken. Hayatımda en verimli kullandğım işletim sistemiydi (ve belirteyim ; iAtkos yani gönüllüler bir sürü uğraşıyor).

--

Sorunun cevabına gelirsek ;

Ne kadar programlayacaksın ? Yani tek proje içinse gerek yok.

Fakat ;

- Daha fazla proje alacaksan ve geliştirmeye devam edeceksen,
    - Durumun varsa,

direkt MacBook Pro al derim. Ben iAtkos'u tattım ve dahasını istiyorum. iPad, iPhone kullanıyorum. Bu yüzden Apple'ın donanımının da ne kadar iyi olduğunu ve tasarım, dayanıklılık gibi konularda ne derece üstüne titrediklerini biliyorum.

Çıkarttıkları her MacOs, kullanım açısından piyasanın en az 2 sene önünde. Bir sürü güzel özelliği mevcut. Windows'a yeni yeni gelen yada gelmeyen tonlarca özellik.

Performansı şusu busuda cabası. 

--

Kişisel fikrime gelirsek ; android yakında ortaokul ve liselilerin bile birşeyler geliştirdiği bir telefon olacak. Bu yüzden benim tercihim değil. Windows Phone yada iOs daha mantıklı tercihtir.

Windows'un en mükemmel yanı , sanırım geliştiricilere sunduğu kolaylıklar. Şuradan görebilirsin ;

http://www.youtube.com/watch?v=OF5mGoKcm80

Dipnot : yayınladığım bir uygulama yok fakat iAtkos yüklüyken, objective-c ile uğraşmıştım. Bir kaç uygulama yapmıştım basit.

edit : öte yandan iAtkos vs.. denediğinde, gönlünün Mac'e kayacağınıda düşünüyorum

Ayro tarafından 25/Mar/13 18:15 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

teşekkürler zumsuk detaylı bilgilendirmeler için.

önceliğimiz bir proje ancak birden fazla uygulama geliştireceğiz, bunu düşününce bir mac almak mantıklı geldi şimdi. iatkos dediğin şey normal pc

/laptoplarda mı kuruluyor onu mu kast ediyorsun ?  yoksa mac alırsan iatkos mu yükle demek istedin anlamadım orayı..

videoya gelince, android de kim yazmışsa çok hantal :) ben yazsaydım android ilk biten olurdu :))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

iAtkos dediğimiz Hackintosh daha doğrusu. Fakat diğer yöntemleri denemedim. Direkt iAtkos için kurdum.

Eğer uzun vadeli iOs geliştiriciliğine girişeceksen ve durumun varsa hiç uğraşma derim. Şirketeyse iMac, kendineyse MacBook al geç. Hackintoshlara güvenmiyorum. Bir sıkıntı olmadı da, olmaz olmaz , tam projenin önemli yerinde birşey olur ; ondan sonra problem çıkmasın.

Video'ya gelirsek ; xcode'da da yavaş yazmış fakat ; hızlıda yazsan yavaşta yazsan bir kaç yapıya baktım ; c# gayet iyi duruyor.

Tabi windowstan tiksindiğim için elime c# sürmedim, eclipse'ide bilmiyorum. Sadece bir kaç yazılandan yola çıkarak bunu syledim. Bunlardan biriside bu video.

Ben xcode'u sevmiştim ama. Zamanında python için pyqt vs.. ile çalışmıştım da ; xcode kullanışlı geldi. Sonuçta Apple, kapalı sistem (: kendi ürünleri için güzel şeyler çıkartıyorlar ortaya.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

Orta karar bi mac alin bence en temizi. iatkos un felan Senede kac kere comtugu onemli degil ne zaman coktugu onemli. O kadar el emegi kod bi anda ucucaksa o riske girilmez. Kodlar yalan olmasa bile harcanicak esktra efora da degmez.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Mac%20mini

Ehl-i Byte
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sağolun arkadaşlar, tamamdır bir tane mac almak gerekiyor bu daha iyi olur. şirket için alacağız, macbook düşündüm ama imac de cazip geldi şimdi.. biz macbook yeter diye düşündük, hem taşınabilir olunursa evde de kullanırız... macbook mu tavsiye ederseniz imac mi?

@trampfd, hocam güzel küçük bi şey ama ona özel de monitör faln almak lazım sanırım? apple in kendi donanımı kendi donanımını desteklediğini düşünürsek? 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

sağolun arkadaşlar, tamamdır bir tane mac almak gerekiyor bu daha iyi olur. şirket için alacağız, macbook düşündüm ama imac de cazip geldi şimdi.. biz macbook yeter diye düşündük, hem taşınabilir olunursa evde de kullanırız... macbook mu tavsiye ederseniz imac mi?

@trampfd, hocam güzel küçük bi şey ama ona özel de monitör faln almak lazım sanırım? apple in kendi donanımı kendi donanımını desteklediğini düşünürsek? 

Biz şirkette iOS geliştirme için Mac Mini kullanıyoruz, herhangi bir monitöre hdmi portundan bağlayabiliyorsun, standart usb klavye mouse da takabiliyorsun, illa Apple donanımı olacak diye birşey yok. 

Geliştirme ortamı için en uygun ve en iyi çözüm Mac Mini'dir kesinlikle.

Ehl-i Byte
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

macbookpro ideal bencede. Mac mini icin ona ozel monior gerekmez hocam, çıkışı farkli oldugu icin, vga dvi olmadigi icin yani, sadece bi donusturucu alip normal monitorle kullanirsiniz hocam.  

Edit: macbookpro da mini display port diye bi cikis var mesela, macmini nin cikisi ne tam bilmiyorum

MaviGozluDev tarafından 25/Mar/13 20:32 tarihinde düzenlenmiştir

.
Toplam Hit: 2056 Toplam Mesaj: 18