folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder İphonelarda Hafızada Yer Kalmadı Sorunu Tarih Oluyormuş

İphonelarda Hafızada Yer Kalmadı Sorunu Tarih Oluyormuş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    airteam
    airteam's avatar
    Erkek

iphone'lara gelen güncellemeyi indirmek isteyen; ancak 'yeriniz yok' uyarısıyla karşılaşan kullanıcılara güzel haber Apple'dan geldi. Artık güncellemeyi iphone'a veya iPad'e indirmek için boş alan yaratmak zorunda değilsiniz!

iphone kullanıcılarının yıllardır kurtulamadığı sorunlardan biri iOS güncellemesi yapacakları sırada hafızada boş yer kalmaması ve mecburen uygulamaları tek tek kaldırıp silmek durumunda bırakmasıdır.

Ancak bu sorun çok yakında geride kalacak; zira Eylül ayında yayınlanması beklenen iOS 9 ile birlikte artık güncellemeyi yüklemek için uygulamaları kaldırıp güncellemeye yer açmamamız gerekmeyecek.

Örneğin iOS 9 güncellemesi için telefonunuzda yeteri kadar yer yok ve 2 GB'lık bir boş alanı açmanız gerekiyor. Peki bu durumda ne yapmanız gerekiyor? Hiçbir şey! Evet, iOS 9 ile birlikte iphone ve iPad'ler güncellemeye öncelik verecek ve sizin uğraşmanıza gerek kalmadan uygulamalar tek tek kaldırılacak ve güncellemeye yer açılacak.

Güncelleme yapıldıktan sonra da kaldırılan uygulamalar tekrar yüklenecek. Yani sizi saatlerce uğraştıran işlemi artık iphone kendi başına yapacak. Bir bakıma uygulamalar 'geçici' olarak silinecek ve güncelleme sonrası tekrar size sorulmaksızın telefona yüklenecek.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/29365482.asp

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek

Saçma güncelleme için sistem alanında kendisinin boş yer bırakması lazım bence

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

32 GB'lık iphone modellerini kaldırdı ibneler sırf 64 ve 128 GB satılmıyor diye. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Ben daha önce de buna benzer bir haberin paylaşıldığını hatırlıyorum.

Konuya gelecek olursak, iphone'ların malum batarya dayanım problemlerinden ötürü bu işlem yarıda kesilip telefon kapanırsa asıl o zaman ne olur, ben onu merak ettim şimdi :)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Haberin ilk 3 cümlesi aynı, 4. cümlenin yarısında olaya giriyor.

Bari düzenleyip kısaca yazsaydın C/P yerine...

Almanya Fatihi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Konuya gelecek olursak, iphone'ların malum batarya dayanım problemlerinden ötürü bu işlem yarıda kesilip telefon kapanırsa asıl o zaman ne olur, ben onu merak ettim şimdi :)

OTA üstünden güncellemelerde pil belli bir yüzdenin altındaysa telefon zaten güncellemez kendini. Git siktir git beni şarja tak der.

Bilgisayar üstünden güncellemede zaten usb ile şarjda ediyor kendini.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    RaNGeR bunu yazdı

OTA üstünden güncellemelerde pil belli bir yüzdenin altındaysa telefon zaten güncellemez kendini. Git siktir git beni şarja tak der.

Bilgisayar üstünden güncellemede zaten usb ile şarjda ediyor kendini.

Yok hocam, bahsetmek istediğim husus o değil. Güncelleme sonrasındaki, güncelleme öncesi "geçici olarak silinen" verilerin tekrar geri kazanımı esnasında şarj bitmesi ya da başka bir sebeple telefonun kapanması sonucunda ne olacak, onu merak ettim ben :)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

9 süper oluyo ,yine herkes 7 ye bok attığı gibi atıcak ama normal milletimizin yapısı bu.

En güzelide bu video açıkken arka planda bırakabilmek yada kenara kucuk pencere gibi koyup işine bakabilmek olucak.

Birde bu 6s ne zaman çıkıyo?

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

9 süper oluyo ,yine herkes 7 ye bok attığı gibi atıcak ama normal milletimizin yapısı bu.

En güzelide bu video açıkken arka planda bırakabilmek yada kenara kucuk pencere gibi koyup işine bakabilmek olucak.

O dediğin sadece iPadlere gelecek hocam. Fakat JB yaparsan iphone'da şuan oluyor :

http://www.youtube.com/watch?v=cItZlES2MPM

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

O dediğin sadece iPadlere gelecek hocam. Fakat JB yaparsan iphone'da şuan oluyor :

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

Toplam Hit: 2775 Toplam Mesaj: 16
iphone iphone ios9