İphoneların Soğuktan Kapanması
-
Biz apple taraftari olarak kesinlikle iphone 5 den sonra iphone düşüse geçti iphone 5s de biraz içine sictilar 5 ile aynı oldugu için 6 da iyi siçtilar kasa bile yamuluyordu ve black screen hatasi vardi yüzlerce telefonda. 6s de kasayi kalınlaştirdilar black screen yine siçti ve ios 7 de mi sekizdemi ne tüm gösterili android takliti yapmasina ragmen oyle bir yavsaklarki menü tasarimindaki değişikli kendi işleriymiş gibi bir hale cevirdiler ve ios 9 dan itiraben de ios in anasini opmede basarili bir ilerleyiş yapıyor.
Aslina bakarsan bir tufan ve trend iphone allah askına iphone 4 den 6 ya kadar ne değişmiş oyle keskin olarak. Telefonun yapısı bile aynı nokia hiç degilse tuşlu model klavyeli model bişiler deniyordu.
Ama trend varya trend bende dahil ölüyoruz.
-
JpnTr bunu yazdı
Eskişehir'in soğuğunu bilen bilir, ben 2014 yılından beri 5S kullanıyorum bir kere bile kapanmadı telefon soğukta. Ayrıca pil %0 olmadan da kapanmıyor. Apple markasının Nokia gibi olması imkansız, sadece telefon üretmiyorlar neticede. Ayrıca Apple markasına bilinçli olarak para verenler yazılımı için alıyor telefonu. Türkiye'de bir çok sağlam bilişimci Iphone sahibi ayrıca her yeni modeli alan belli bir kitlesi var. Ne üretirse üretsin elbet alıcısı çıkar
Öyle değil işte. Zamanında Steve Jobs'a oyun yapıp şirketten attıklarında Apple iflasın eşiğine geldi. Mecbur Jobs'u çağırdılar. Adam geli iPod'u çıkarttı firma toparlandı. Bu toparlanma 2007'ye doğru düşüşe geçince bu sefer Jobs iPhone'u çıkardı. Steve Jobs bir teknolojisi dahisi değildi ama piyasayı iyi okuyan bir iş adamıydı. Steve Jobs ölmeden önce bazı projeler yapıp Apple'a teslim etti o bilinen bir şey. Bu projeler büyük ihtimalle bitiyor.
Eğer Apple bu kafayla devam ederse elindeki kemikleşmiş iPhone kullanıcılarınıda kaçıracak.
-
mkyb bunu yazdıJpnTr bunu yazdı
Eskişehir'in soğuğunu bilen bilir, ben 2014 yılından beri 5S kullanıyorum bir kere bile kapanmadı telefon soğukta. Ayrıca pil %0 olmadan da kapanmıyor. Apple markasının Nokia gibi olması imkansız, sadece telefon üretmiyorlar neticede. Ayrıca Apple markasına bilinçli olarak para verenler yazılımı için alıyor telefonu. Türkiye'de bir çok sağlam bilişimci Iphone sahibi ayrıca her yeni modeli alan belli bir kitlesi var. Ne üretirse üretsin elbet alıcısı çıkar
Öyle değil işte. Zamanında Steve Jobs'a oyun yapıp şirketten attıklarında Apple iflasın eşiğine geldi. Mecbur Jobs'u çağırdılar. Adam geli iPod'u çıkarttı firma toparlandı. Bu toparlanma 2007'ye doğru düşüşe geçince bu sefer Jobs iPhone'u çıkardı. Steve Jobs bir teknolojisi dahisi değildi ama piyasayı iyi okuyan bir iş adamıydı. Steve Jobs ölmeden önce bazı projeler yapıp Apple'a teslim etti o bilinen bir şey. Bu projeler büyük ihtimalle bitiyor.
Eğer Apple bu kafayla devam ederse elindeki kemikleşmiş iPhone kullanıcılarınıda kaçıracak.
2000 yıllarının başında insanlar bu kadar tüketim çılgını değildi. Bir telefonu alınca 1 sene sonra yenisi kolay kolay alınmıyordu, ve viral denen olay çok yaygın değildi. Özellikle 2010 yılından sonra internet bağımlılığı arttığından dolayı insanlar sadece tüketme odaklı yaşamaya başladılar. Bir telefonu alıp 1 sene sonra yenisi çıktı diye değiştirmese şuan Samsung, HTC gibi markalar dahil kimse para kazanamazdı. Şuanki sosyolojik etmenler ile 2007 ve öncesi aynı değil. Pazarlama olayı çağ atladı, sosyal medya fenomenleri insanların tüketeceği her şeye yön vermeye başladı keza youtube kanalları da bu konuda önemli role sahip. Bu etmenleri de değerlendirecek olursak her sene Apple batıyor muhabbetinden sonra ne hikmetse sermayesine daha fazla para katıyor. Şuan dünya üzerinde yaşayan insanların tek düşüncesi yeni ne varsa alayım, ilk bende olsun, prestij sadece cebimdeki telefondan ve kullandığım bilgisayardan ibaret. Jetblack çizilir dayanıklı değil dediler insanlar inadına aldı telefonu. Touchbar çıkardılar işe yarayıp yaramadığı konusunda incelemeden bir şey diyemem ancak onun için MacBook Pro alan insanlar var. Kredi kartı kullanımının da 2007 yılında oranda kat kat artmasından dolayı insanlar ne aldıklarına bakmıyorlar nasılsa taksit oluyor diye
JpnTr tarafından 08/Oca/17 16:51 tarihinde düzenlenmiştir -
-Taksit manyaklığı bi bizde var. Yurtdışında ne alırsan para peşin. Adamlar 600-700 dolara iPhone alıyor. Bizdede 600-700 liraya iPhone satılsa herkes peşin alır.
-Her sene telefon değiştirme manyaklığı yine bizde var. İş yerim büyük bir otele yakın. Geçenlerde Japon veya Koreli artık bilmiyorum Daikin klima firmasının yöneticilerinden birisi geldi. Adamın elinde 10 yıl önceki Sony Ericsson K750i vardı.
-Samsung ve HTC vs diğer marka telefon alanların çabuk değiştirme sebebi Android telefonların son 2 seneye kadar iPhone kalitesini yakalayamamasıydı. Android işletim sistemi eski hantallığını attı. Özellikle Samsung S6 ve sonrasında kendini çok geliştirdi.
-Touchbarlı Macbook ise boş iş. Klavyenin üstüne uzanacanda emojiye dokunacan. Sırf fiyatı arttırmak için.
Sonuç olarak telefon piyasası artık doyum noktasına ulaştı. Firmalarda bunun farkında ve sanal gerçeklik üstünden yürümeye çalışıyor. Apple TV, Apple Music vs ilede Apple farklı alanlardan yürüyor.
-
mkyb bunu yazdı
-Taksit manyaklığı bi bizde var. Yurtdışında ne alırsan para peşin. Adamlar 600-700 dolara iPhone alıyor. Bizdede 600-700 liraya iPhone satılsa herkes peşin alır.
-Her sene telefon değiştirme manyaklığı yine bizde var. İş yerim büyük bir otele yakın. Geçenlerde Japon veya Koreli artık bilmiyorum Daikin klima firmasının yöneticilerinden birisi geldi. Adamın elinde 10 yıl önceki Sony Ericsson K750i vardı.
-Samsung ve HTC vs diğer marka telefon alanların çabuk değiştirme sebebi Android telefonların son 2 seneye kadar iPhone kalitesini yakalayamamasıydı. Android işletim sistemi eski hantallığını attı. Özellikle Samsung S6 ve sonrasında kendini çok geliştirdi.
-Touchbarlı Macbook ise boş iş. Klavyenin üstüne uzanacanda emojiye dokunacan. Sırf fiyatı arttırmak için.
Sonuç olarak telefon piyasası artık doyum noktasına ulaştı. Firmalarda bunun farkında ve sanal gerçeklik üstünden yürümeye çalışıyor. Apple TV, Apple Music vs ilede Apple farklı alanlardan yürüyor.
Amerika gibi büyük ülkelerde taksit olayının olmaması her sene yeni telefon aldıkları gerçeğini değiştirmiyor. Daikin Japon merkezli bir şirket, Japonlar zaten diğer milletler ile karşılaştırılamayacak bir milliyetçiliğe ve bilince sahip. Şuan Android açısından düzelmeyen şeyler var bunların çok çabuk etki etmemesinin en büyük sebebi üretilen telefonların özellikleri. 2GB ram ve altı telefonların hali ortada stock rom kullanan birinin bu tarz telefon alıp 1-2 sene içinde yavaşlamasından yakınması işten bile değil. Android ekosistemi doğru düzgün oturmamış olduğu için insanlar Apple tercih ediyor, bugün Mac ile Iphone aldığında bir bütün olabiliyor iki cihaz bunun muadili bir örnek yok Android tarafında olur da bir gün Android işletim sistemini Google bilgisayarlara da çıkarıp senkronizasyonu sağlarsa çok şey değişir ( Remix OS'tan bahsetmiyorum ). Touchbarlı macbook konusunda dediğim gibi incelemeden bir şey söylemek istemem ancak çoğu uygulamada çalışacak deniyor ne kadar verimli olur kullanıp görmek lazım. Çoğu insanın evinde en az 2 adet dokunmatik kullanmadığı telefon var ve bunlar çalışır durumda. Tüketim çılgınlığı artarak devam ediyor bu yüzden doyuma ulaşması benim düşünceme göre zor. Sanal gerçeklik olayı da bana göre şuanlık pazarlamak için var sadece ileride yaygınlaştığında hayatımızı nasıl etkileyeceği belli olacak. Ben de senin dediğini yazdım önceki yorumumda Apple sadece telefon üretmiyor Nokia gibi batma durumu olacağını sanmıyorum
-
6310i kadar klas bir telefon daha bilmiyorum. lakin note 4 kullanıyorum..