İran Kedisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saint_of_rock
    saint_of_rock's avatar
    Erkek

BRK35 bunu yazdı:
    -----------------------------

myblackworldweb bunu yazdı:

BRK35 bunu yazdı:

Ankarada geçen sene bir petshopta Ankara kedileri 300-350 TL civarındaydı. Bunun 400€ olacağını sanmıyorum. İran bulamazsan Ragdoll lara bak. Onlar da çok sevimliler :) 

Ragdoll Kedisi

Ragdoll kedisinin orijineri kesin olarak bilinmeyip 1960lı yılların başında California'lı Ann Baker tarafından yaratıldığı kabul edilmektedir. Ragdoll cins olarak ilk defa 1967 yılında Amerika'da kayıtlara alınmıştır. Ann Baker, komşularının arazisinde yaşayan Josephine isimli beyaz  Ankara kedisine benzeyen bir yabani kedinin doğan yavrularında dikkat çeke < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> n bir uysallık, hatta duyarsızlık görerek bu niteliği korumak ve geliştirmek amacıyla o yavruları seçkin kediler ile birleştirerek Ragdoll cinsini yaratmıştır. Söylentilere göre Josephine'in yavruları Josephine'in hamilelik süresinde geçirmiş olduğu bir trafik kazası sonrası nedeniyle duyarsız kişilik sergilemektedir. Fakat bilimsel olarak bu söylenti doğrulanamıyor.

Josephine'in yavruları hangi tür kediler ile çiftleştirildiği bilinmemektedir. Ann Baker bu sırrı mezarına kadar götürmüştür. Colorpoint türünde bir kedi Ragdoll'lerin babası olduğu varsayılmaktadır.Bugün dünyada 500'ün üzerinde Ragdoll yetiştiricileri bulunmaktadır. 2002 yılında Türkiye'de ilk Ragdoll çiftliği kurulmuştur. Diğer yakın yetiştiriciler Italya, Almanya, Belçika, Avusturya, İsviçre ve Hollanda ülkelerindedir.

Ragdoll'un karekteri
    Rag-doll kelimesinin Türkçe karşılığı bez bebektir. Ragdoll kedisi de kucağa alındığı vakit tıpki bir bez bebek gibi, yani bir rag-doll gibi, tüm kaslarını gevşeterek kendisini sahibinin kolları arasına bırakmasıdır. Ragdoll'ler, aşırı sevecen, bebekken oyuncu, genelde uysal ve sadık kedilerdir. Kavga etmek ve kendini savunmak gibi güdüleri olmadığından bu kedileri muhakkak ev içinde yetiştirilmelidir. Ragdoll kedisinin diğer bilinen bir yönü �Ragdoll Flop� dediğimiz, yerde yuvarlanıp sevgi gösterilerinde bulunması. 4 haftalık Ragdoll bebekleri bile Ragdoll Flop�unu yapabilmektedir. 

Ragdoll'un yapısı
    Ragdoll'ler kemiği ve kürkü ağır iri kedilerdir. Dünyanın en büyük evcil kedisi olarak bilinmektedirler. Erkekleri 9 ile 10 Kg'a çıkabilmektedir. Ragdoll�un tam olgunlaşması genelde 3- 4 yıl sürebilmektedir. Tüm Ragdoll bebekleri beyaz doğar ve 10 gün sonra renk ve şekil göstermeye başlar. Ragdoll kedisi muhakkak mavi gözlüdür. Bunun dışında kürkünün renk deseni 3 çeşit gösterebilmektedir. 
    - Colorpoint (Himalaya faktörü)
    - Mitted (Himalaya faktörü artı beyaz patiler)
    - Bicolor (Başında ünlü V harfi ve beyaz patiler)

Yukardaki şekil ve desenler 4 renkten oluşabilmektedir.
    - Seal (Koyu kahverengi)
    - Blue (Dumanımsı mavi)
    - Chocolate (Açık kahverengi)
    - Lilac (Eflatuna çalan dumanımsı mavi)
    Yeni renklerden Lynx (Tekir) ve Red (Kırmızı)kabul edilmektedir.        

Ragdoll Fiyatları
    Güvenilir bir yetiştiriciden alındığı vakit yaklaşık bu fiyatlar geçerli olmaktadır.600 Euro (Kısırlaştırılmış) 1,000 Euro - 1,500 Euro + (Show kalitesi veya yetiştirilmek üzere)"Teenager" dediğimiz 1-2 yaşındaki Ragdoll kedilerin fiyatı 200 Euro - 300 Euro civarında olabilmektedir.

Ragdoll Kedisi Bakmanın Avantajları
    Bakımı çok kolaydır. Kürkü matlaşmaz. Minimum fırçalama gerektirir. Arada parmaklar ile üzerinden gezilmesi kürkü düzgün şekle getirmektedir. Sesi oldukça kısıktır ve rahatsızlık vermez. Ragdoll kedisi en sadık kediler arasındadır. Çalışan sahibini sabırla evde beklemektedir. Yalnız bırakıldığında psikolojik bunalıma girip kemirici özellikler taşımaz. Ragdoll'un insanına vereceği sevgi engindir. 

Hocam bunların her tipi güzel olmuyor. Bu ragdoll çok tatlı mesela.

ragdoll sahiplenmek isterim ama çok para ya :D

dışarda çok ses var içerde uzay.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

Kardeş İran kedisini bilemicem zaten bilgide vermişler ama Benden tavsiye Van kedisi veya Siyam kedisi almandır ben baktım çok süperler istersen sorularına yanıt verebilirim bunlar hakkında

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saint_of_rock
    saint_of_rock's avatar
    Erkek

MiqRoP bunu yazdı:

Kardeş İran kedisini bilemicem zaten bilgide vermişler ama Benden tavsiye Van kedisi veya Siyam kedisi almandır ben baktım çok süperler istersen sorularına yanıt verebilirim bunlar hakkında

aklımda siyam var ama nerden bulucam. :S

hocam  van ve siyam hakkında bilgilendirme yaparsan sevinirim

dışarda çok ses var içerde uzay.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandit
    Bandit's avatar
    Erkek

van kedisinin üstüne tanımam :) ama çok hırçın oluyorlar :)

* Bugün Türk-Kürt yarın ÖzTürk-Arap Türkü- sonra İşçi-Memur en son Ali-Veli-Mehmet... Ahmet Kaya
Toplam Hit: 17340 Toplam Mesaj: 25