İrlanda'da Yaşayan Var Mı Yada Bir Süre Orada Kalan
-
Merhaba arkadaşlar irlandada yaşayan yada orada eğitim alan arkadaşlar var mı ?
İrlandalıların ingilizceleri nasıldır ? Eğitimleri nasıldır ? iş olanakları filan nasıldır ?
Şuan ingilizce öğreniyorum aof 4 yıllık işletme haziranda bitircem aynı zamanda. Yazın irlandaya gitmeyi düşünüyorum yada yaz sonu. Amacım hem ingilizcemi geliştirmek hemde bir şekilde orada kalmak çalışmak vatandaşlık kazanabilmek. Bilmiyorum başka ülkere giden tecrübe yaşayan arkadaşlar var ise anlatırlarsa dinlemek isterim.
Kafamda isviçre vardı fakat dili almanca olduğu için yapamam diye düşündüm irlanda ya yöneldim. Sizlerinde fikirlerini dinlemek isterim.
öss sınavına girip burada okul kazanıp gitmek mi mantıklı ? Dil eğitimi için gitmek mi mantıklı ? Aof işletme sonrası yüksek lisans yapmak için mi gitmek mantıklı? 30 bin tl bir bütcem var sadece. Gittiğim ülkede çalışmakta istiyorum. orada yeme içme durumumu karşılamam yeterli olsun sadece. Fikirlerinizi önerilerinize ihtiyacım var.
-
Britanya'dan daha pahali.
Babanin saglam parasi varsa olur, yoksa hayaller paris gercekler eminonu.
-
Git dilini öğren gel okulla vakit kaybetme.
-
oraya gitmek istiyorsan kör topal pasaport bul kendine
-
nasıl gticen hocam ? tanıdık mı var arkadaş mı var ?
yoksa ben irlandaya gidiyim diyip pasaport alıp ankaraya gider gibi mi gitcen ?
ben de yurtdışına çıkmak dil ve üni okumak istiyorum ama nasıl gidicem tanıdık eş dost akraba faydası olacak yok.
-
yüksek lisans yapmak için toefl sınavına giriosun diye biliorum ki sınav kolay bi sınav değil.
dil egitimi için gitmek istersen gidebilirsin illa ki faydasını görürsün ama ora yerine ingiltereye gitsen daha güzel ingilizce öğreirsin kanımda dil okulu ayagına tabi
öğrenciysen çalışabilirsin öğrenci değilde kaçak gidersen karın tokluguna calısırsın oda seni mutsuz eder hoca -
DeepHouse bunu yazdı
yüksek lisans yapmak için toefl sınavına giriosun diye biliorum ki sınav kolay bi sınav değil.
dil egitimi için gitmek istersen gidebilirsin illa ki faydasını görürsün ama ora yerine ingiltereye gitsen daha güzel ingilizce öğreirsin kanımda dil okulu ayagına tabi
öğrenciysen çalışabilirsin öğrenci değilde kaçak gidersen karın tokluguna calısırsın oda seni mutsuz eder hocadaha önce yurt dışına giden arkadaşlardan bilgi alsam süper olacak işte. Kafamda devamlı birşeyler yapma isteği var. Yüksek lisans için toefl var aynen doğru hocam
hocam tanıdık yok malesef isviçrede var irlandada yok. isviçredede dilleri almanca fransızca karma çorman. İsviçreye gittim çok beğendim orayı kalmakta istedim ama kafamdaki soru almanca işte.
-
archair23 bunu yazdıDeepHouse bunu yazdı
öğrenciysen çalışabilirsin öğrenci değilde kaçak gidersen karın tokluguna calısırsın oda seni mutsuz eder hocadaha önce yurt dışına giden arkadaşlardan bilgi alsam süper olacak işte. Kafamda devamlı birşeyler yapma isteği var. Yüksek lisans için toefl var aynen doğru hocam
hocam tanıdık yok malesef isviçrede var irlandada yok. isviçredede dilleri almanca fransızca karma çorman. İsviçreye gittim çok beğendim orayı kalmakta istedim ama kafamdaki soru almanca işte.
benim bacım gitti geldi 7 8 ay ingillterede dil egitimi aldı simdi yüksek lisans için gidicek ingiltereye bakalım senin kafana takılan soruları pmle bana ben ona soraim
-
irlanda diğer avrupa ülkelerine göre daha pahalı ve dil eğitimi için o kadarda verimli değil ek olarak irlanda vizesi ile ingiltereye girilebildiği için vize almak pek kolay değil diye biliyorum, ek olarak dil eğitimi için vizeye başvurduğunda eğitim süresi önemli olabiliyor örn: 3 aylık bir eğitime gitmek istediğinde, o kadar kısa sürede ne öğreneceksin diyip ve daha önce burda dil okuluna gitmediysen red verebiliyor.
-
MuTReFT bunu yazdı
irlanda diğer avrupa ülkelerine göre daha pahalı ve dil eğitimi için o kadarda verimli değil ek olarak irlanda vizesi ile ingiltereye girilebildiği için vize almak pek kolay değil diye biliyorum, ek olarak dil eğitimi için vizeye başvurduğunda eğitim süresi önemli olabiliyor örn: 3 aylık bir eğitime gitmek istediğinde, o kadar kısa sürede ne öğreneceksin diyip ve daha önce burda dil okuluna gitmediysen red verebiliyor.
hocam gidersem minumum 6 ay kalcam zaten. irlanda vizesi zor diye görmedim kolay diye gördüm çok yerde. Burada dil okuluna gidiyorum zaten. haziranda-temmuzda bitecek o kursumda
-
Git maltaya. Tavsiye ederim. Hem eğitim hem tatil. Gidersen de EF dil okullarıyla git. Diğerlerine göre biraz pahalı ama okulun eğitim sistemi ve imkan yönünden muhteşemler.
-- Bir ders 1 saat 40 dakika olur mu ? 20 dakika zor dayanan ben, 1 saat 40 dakikanın nasıl geçtiğini anlamazdım. O derece güzel taktikleri var yani.