İş Arıyorum, Önerileriniz
-
lalada bunu yazdıHannibALgan bunu yazdı
Bahsettiğin bilgiyle para kazanmaman zor. Mesela sana örnek teşkil edecek birini yazayım, Selim Işık. Gitar eğitimi konusunda oldukça yetkin bir abimizdir kendisi. Kronolojik olarak nasıl bu noktaya geldiğinden bahsedeyim.
Özel kurslarda Gitar Eğitmenliği için iş arar ama bulamaz. Maddi olarak sıkıntı yaşar. Albüm çalışması yapıyor ama tutmuyor filan. En sonunda evinde çekimler yaparak 0'dan gitar eğitimi ile alakalı kısa filmler çekiyor. Ders ders kademe kademe geçiyor tüm dersleri. Anlatımı da yalın olduğu için kısa sürede derslerini binlerce kişi seyrediyor. Şimdi bu vatandaş İstanbul Kadıköy'de baya kallavi bir kursda hocalık-danışmanlık yapıyor.
Velhasıl insan imkanlarını kendi yaratıyor, iş arıyor olman normal hocam. Bende çok aradım. Buldum, çalıştım olmadı çıktım tekrar buldum filan. Bence kendi fırsatlarını yaratmayı denemelisin.
hocam pilav arabası alıp sokakta pilav midye vs mi satmadım, çinden elektronik saat vb getirip nette satmayımı denemedim her bokla uğraştım ama bereket yok sanırım elimde.millet aynı işten 100 kazanırken ben 1 kazanamadım amnk.
@rebellisch ingilizcem iyi dostum ama ingilizce eğitimi vermek için daha iyi olması lazım, kendi arkadaşıma anlatırken arada bilmediğim yerler falan çıkıyo özel ders verdiğim adam onu farkettiği anda şutlar beni falan. mat1 dersleri falan verebilirim anca.
Dün akşam mürid bukalemun'la sohbet ediyorduk. Aynı muhabbet orada da geçti. Bende aynı durumdaydım daha düna kadar. Salça olmadığım iş kalmadı diyebilirim. Çöpe attığım projeleri toplasan filan akıllara zarar. Neyse. Önemli olan vazgeçmemek. Şimdi çalıştığım firma ''senle olmadı hadi güle güle'' dese inan bana aynı gün iş blabilirim. Düşünce yapımı değiştirdim hocam. Şimdi ne kadar zorlukla karşılaşırsam karşılaşayım; Bu da bitti sırada ki gelsin diyorum. Yakın tanıyanlar bilirler fazla değil 2 sene önce içinde bulunduğum girdabı. O noktadan çıktıysam, ayağım tökezlediğinde ynı bok çukuruna geri düşmem artık...
Benden sana bir tavsiye hocam; Piyasada 0'dan öğrenmek isteyenler için yeterli HTML, CSS ve PHP konusunda kaynak yok. Var olanlarda kısaca anlatıp geçmiş. Eğer 0'dan kademe kademe bir eğitim paketi hazırlarsan iş görecektir sanıyorum. Videoda veya e-bookda konuları %40-50 performansla anlatıp not düşersin ''Ayrıntılı bilgi ve danışmanlık almak için www bilmem ne kom adresine veya 05bilmem kaç numaralı telefonla ben Ali Veli ile irtibata geçiniz'' şeklinde. Videoları Youtube'da kurduğun Channel üzerinden yayınlarsın. e-Book olacaksa ücretsiz dağıtırsın illa geri dönüşler olur. Birebir eğitim daha pahalıdır hocam. Mesela Bilge Adam'ın eğitimleri 600 € diye hatırlıyorum ama sen, seni ayağına çağıran adama bunu etkili şekilde öğretebilirsen adam başı 100 € kazansan ve çok değil amk 5 öğrencin olsa misler gibi...
-
Ben de elektronik ve bilgisayar öğretmenliği mezunuyum daha yeni mezun oldum. Bizim bölümden artık iş bulmak çok zor. Öğretmenlik desen 88 alan adam boşta kalıyor. Herkes bilgisayarcı bakan çıkmış açıklama yapmış cocuklar zaten internet kafelerde öğreniyorlar diyor. İnternette cafe de bilgisayar ne öğreniyor. Özel sektöre gitsen bir sürü sertifika ve tecrübe istiyor.
Senin yapacagın en güzel yatırım bölümünü değiştirmen olur. Ben şuan değiştirmeye çalışıyorum.