İş Arıyorum(Makine Mühendisi)
-
Herkese kolay gelsin öncelikle,
Yeni mezun oldum ve sadece internet üzerinden başvuru yapıyorum.Oradan da adam akıllı dönüşler olmuyor.Sizlere de sormak istedim.Gebze de ve İstanbul anadolu yakasında iş arıyorum.Yardımcı olabilecek müridler varsa şimdiden teşekkür ediyorum.İsteyen olursa cv yi atabilirim.
-
Doğalgaz ve asansör firmalarını bir geziver hocam biliyorsun makine mühendisi çalıştırmak zorundalar.
İhtiyaçları vardır ya da çalıştıkları mühendis kpss askerlik vb. sebeplerden işi bırakacaktır.
Netten başvurmakla bu işler olmaz.Gidip görüşeceksin.
-
Yanlış anlama ama yeni mezun bir makine mühendisine sormak istediğim sorularım var. Cevaplarsan sevinirim. Cevaplamazsan da canın sağolsun. Biraz da konu up olsun
Nereden mezunsun?
Ne tip bir iş arıyorsun?
Maaş beklentin ne düzeyde?
Autocad biliyor musun?
İngilizce biliyor musun? Ne düzeyde? 3. bir yabancı dil biliyor musun?
Solidworks, inventor vb. bir program biliyor musun?
Daha önce ne tip işyerlerinde staj yaptın?
Mesleğinle ilgili okurken staj harici yaptığın birşeyler var mı? (kendi tasarladığın bir makine, kendini geliştirmek için çizdiğin bir proje vb. şeyler fakat derslerin proje ödevleri dışında)
--
Edit: İngilizceyi sormamışım, ekledim.
NoktaliVirgul tarafından 29/Eyl/16 17:55 tarihinde düzenlenmiştir -
NoktaliVirgul bunu yazdı
Yanlış anlama ama yeni mezun bir makine mühendisine sormak istediğim sorularım var. Cevaplarsan sevinirim. Cevaplamazsan da canın sağolsun. Biraz da konu up olsun
Nereden mezunsun?
Ne tip bir iş arıyorsun?
Autocad biliyor musun?
Mesleğinle ilgili okurken staj harici yaptığın birşeyler var mı? (kendi tasarladığın bir makine, kendini geliştirmek için çizdiğin bir proje vb. şeyler fakat derslerin proje ödevleri dışında)
+1 cevaba göre bi yerler ile görüşebilirim
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
Nereden mezunsun?
Ne tip bir iş arıyorsun?
Autocad biliyor musun?
Tamda bende böyle bir konu açacaktım ...
Hocam bilecikten mezunum askerden 1-2 ay oldu geleli2000-2300 arası maaş istiyorum.
Autocad,Solidworks vs iyi düzeyde .
Önceden Bursada büyük bi holdingte otomotiv üzerine staj yaptım.
Mesleğimle ilgilide staj harici son sene gönüllü olarak bir yerde çalıştımki yarın öbür gün demesinler ne yaptın ünide .
Bunlar haricinde ingilizcem intermediate seviyede vs vs
Geldiğimden beri bir sürü yere başvuru yaptım dönen yok işsizim. Tutturmuşlar tecrübe tecrübe kimse almıyor, bir sürü hayallerim vardı askerden dönünce hepsi suya düştü
Twitter tarafından 29/Eyl/16 16:28 tarihinde düzenlenmiştir -
İş bulmak için geçirmen gereken ortalama işsizlik süresi 3 ay ila 6 ay arasıdır. Bu süre içerisinde bol bol deprosyona girip günde 2 paket sigara içmen gerekiyor.
Sonra ne oluyorsa oluyor bir yerde çalışmaya başlıyorsun.
Tavsiyem kariter sitelerindeki cvlerin %100 dolu olsun mutlaka.
hergün güncelle mobil uygulamaları var cv güncellenme tarihi çok önemli genelde son 15 gün içerisinde güncellenmişlere bakarlar
cv fotoğrafın çok çok çok ama çok önemli; hafif gülümsemeli olsun, düşmana bakar gibi foton varsa olmaz. yanı sıra foto doğru düzgün studio da çekilmiş foto olsun sokakta arkadaşlarınla çekindiğin bir fotoyu kesip koyma. mutlaka(gerçekten nedenini bilmiyorum ama bakıyorlar) gömlek kravat çeket üçlüsünün en az ikisi olsun ve resmi renklerde olsun(anladın sen onu)
sonra eline bir çanta al çantanın içine 100 tane yukarıda anlattığım gibi doldurulmuş cv leri koy, Gebze organize sanayi bölgesi diye bir yer var(bende oradayım :) çok gizli bilgi) abi başından gir fabrikalara kapı kapı güvenliğe insan kaynakları ile görüşmek istediğini söyle yoksa personel departmanı yoksa iş başvuru için kiminle görüşebilirim de. kendini tanıt ve kendine uygun iş olup olmadığını sor ve cv bırak.
Gebze organizeden çıktıktan sonra(yaklaşık 1 ayda bitirirsin net o kadar firma var) Dilovası organizeye git aynısını yap orası 2 ayını alır. Bu süre sonunda iş bulamazsan bir markette kasiyer falan yaparız artık seni
-
oinomaos bunu yazdı
İş bulmak için geçirmen gereken ortalama işsizlik süresi 3 ay ila 6 ay arasıdır. Bu süre içerisinde bol bol deprosyona girip günde 2 paket sigara içmen gerekiyor.
Sonra ne oluyorsa oluyor bir yerde çalışmaya başlıyorsun.
Tavsiyem kariter sitelerindeki cvlerin %100 dolu olsun mutlaka.
hergün güncelle mobil uygulamaları var cv güncellenme tarihi çok önemli genelde son 15 gün içerisinde güncellenmişlere bakarlar
cv fotoğrafın çok çok çok ama çok önemli; hafif gülümsemeli olsun, düşmana bakar gibi foton varsa olmaz. yanı sıra foto doğru düzgün studio da çekilmiş foto olsun sokakta arkadaşlarınla çekindiğin bir fotoyu kesip koyma. mutlaka(gerçekten nedenini bilmiyorum ama bakıyorlar) gömlek kravat çeket üçlüsünün en az ikisi olsun ve resmi renklerde olsun(anladın sen onu)
sonra eline bir çanta al çantanın içine 100 tane yukarıda anlattığım gibi doldurulmuş cv leri koy, Gebze organize sanayi bölgesi diye bir yer var(bende oradayım :) çok gizli bilgi) abi başından gir fabrikalara kapı kapı güvenliğe insan kaynakları ile görüşmek istediğini söyle yoksa personel departmanı yoksa iş başvuru için kiminle görüşebilirim de. kendini tanıt ve kendine uygun iş olup olmadığını sor ve cv bırak.
Gebze organizeden çıktıktan sonra(yaklaşık 1 ayda bitirirsin net o kadar firma var) Dilovası organizeye git aynısını yap orası 2 ayını alır. Bu süre sonunda iş bulamazsan bir markette kasiyer falan yaparız artık seni
Hepsine değil ama çalışmak istediğin yerlere gir. Sevmediğin bir işte çalışma.
-
askere git
-
Ben mesela otomotiv üzerine çalışmak istiyorum mesela az önce bi teknik denetim firmasından teklif geldi gidip gitmemek konusunda kararsızım. Çünkü nasıl başlarsan öyle gider diye bir laf var
@NoktaliVirgul benim duruma ne diyorsun hocam
-
Tecrübe konusunda sana katılıyorum. Hiç biryer tecrübesiz işe almıyorsa nasıl tecrübe edineceğiz? Kendimizi geliştirerek.
Yeni mezun mühendis ingilizce bilmiyorsa, autocad ne diye soruyorsa (solidi falan geçtim), yaptığı işten bir haber ise iş bulması çok zor.
Birde ne iş yapacağınıza karar verin. Makine mühendisi ama iklimlendirme üzerine proje mi çizmek istiyor, araba mı yapmak istiyor, imalatın başında mı çalışmak istiyor, tasarım mı yapmak istiyor, kontrol şirketine girip kotrolör mü olmak istiyor. Adam 3 yıl boyunca havalandırma sistemleri yapan yerle çalışmış gelip makine üretimine girmek istiyor. Böyle olunca evet tecrübe yok derim.
tamam vurmuyorum öldüler :)
---
@Twitter senin diğer mesajına yazmıştım, Yenisini şimdi okudum ama sana da uygun heralde yazdıklarım :)
İşten çıkıyorum yarın eyyorlamaya devam ederim :)
NoktaliVirgul tarafından 29/Eyl/16 18:11 tarihinde düzenlenmiştir -
NoktaliVirgul bunu yazdı
Nereden mezunsun?
Ne tip bir iş arıyorsun?
Autocad biliyor musun?
İngilizce biliyor musun? Ne düzeyde? 3. bir yabancı dil biliyor musun?
--
Edit: İngilizceyi sormamışım, ekledim.
Çok uzun olmasın amacıyla tam ayrıntı vermedim hocam ama istersen cv atabilirim.baya aktif bir öğrencilik dönemi geçirdim programlar konusunda oldukça iyiyim stajlarımı iyi yerlerde yaptım.ingilizce de konuşma konusunda sıkıntılıyım diğerleri iyi denenebilir :)