İş Bankası Senede 60 Lira Kesiyor
-
ben hesap açtırırken sözleşme imzaladım işletme masrafı çekmeyeceklerine dair yine de 45 tl kesmişler ne yapabilirim şimdi ?
-
sunyy2003 bunu yazdı:
-----------------------------
irwa sana bir soru sormuştum pm ne bakarmısın
-----------------------------ben senin konuna yazmıştım :S
-
öğrenciysen öğrenci belgesi tarzı bişeyle git geri yüklüyolar.
-
1,5-2 sene önce bendende hesap işletim ücreti altında 30,00 TL para kesmişlerdi şubeye uğramadan direk genel müdürlüğe yazılı faks çekerek şikayet ettim. o günden bu yana bir kuruş para kesemediler.. şikayet dilekçesinde 5464 sayılı banka kartları ve kredi kartları kanunun 24. maddesinde "Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemez ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz. Sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez." şeklinde dilekçe yazıp genel müdürlüğe faksladım ve banka beni aramadan 2 gün sonra parayı banka hesabıma iade ettiler :) itiraz etmezsen iade etmiyorlar, itiraz edersen iade ediyorlar hocam.. birde dilekçeyi yazarken son cümleye gelirken iade edilmediği takdirde hukuk süreci başlatacağımı doğacak hukuk masraflarından da tarafınızın sorumlu olacağını ihtar ederim diye cümle uyarla dilekçenin altına adres bilgilerinide yaz genel müdürlüğe faksla ve dilekçeyide iade edene kadar sakla.. etmezlerse tüketici haklarına başvurmaktan başka çaren yok.. aynı şekilde kredi kartlarımdanda kesemiyorlar 1-2 tanesinden kesmişlerdi onlarada aynı şekilde itiraz ettim geri çektiler :)
bkn.: http://www.bddk.org.tr/websitesi/turkce/Mevzuat/Banka_Kartlari_Kredi_Kartlari_Kanunu/15375464%20i%C5%9Flenmi%C5%9F.pdf
-
yapı kredi kk bu yuzden kapattım
bonusum vardı ıstersenız onu kullanalım paranızı ıade edelım yok dedım kapat
o zaman en azından bonusu kullanın yok kapat ıstemem sızın paranızı pulunuzu
ertesı gun gene aradılar yok ıstemem kart mart :D
sadece pc alıcam dıye kk bulastım 3-4 sene kullandım
cebınde para olsada kk olmasa da kk
her turlu kundeye gelıyoruz
ve yemın ederım buyuk rahatlık kk olmaması gene aynı paraya calısıyorum fakat cebımde para kalıyor
kk varken maasın buyuk kısmını ona yatırıyordum gerı kalanları da fatura falan tam bır hayal kırıklıgı idi
simdi misss
sanal ıslemler ıcın de maas kartında para tutuyorum off bende ıyısı yok
-
garanti bankasından iki faturamı otomatik ödüyorum böylelikle benden hiçbir ücret kesmiyorlar :))
-
irwa bunu yazdı:
sunyy2003 bunu yazdı:
irwa sana bir soru sormuştum pm ne bakarmısın
-----------------------------ben senin konuna yazmıştım :S
-----------------------------pardon bakıyorum
-
En az ücret alan ziraat bildiğim kadarıyla. Akbank iş vs 50-60 liradan aşağı almaz :|
-
ziraat 6 ayda 6tl mi ne kesio tabi otomatik ödeme verince kurtuluyosunuz.hesapta 0tl bile olsa yeni havale geldiği anda kesiyolar her bankada bildiğim kadarıyla.Tabi mesela 3 sene para gelmedi hesaba bi geldi hepsini alamıyolar sadece son dönemin
-
bu kart ücretleri yasal değil itiraz edersen ödedigin tüm parayı geri alırsın.tüketici haklarına başvur.dava parasıda ödemezsin..kim uğraşacak diyorsan ptt den şifre al netten tüketici haklarına başvur..