folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İş İle İlgili

İş İle İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Arkadaşlar başımdan geçen olayı anlatacağım çok güzel resmi bir dairede Bilgi işlem biriminde iş buldum,cumartesi pazar tatil. tam tamına 8 saat iş hayatımda görmediğim imkanlar.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

bana referans olan kişi direk git maaşta anlaşırsan başlayacaksın dedi. çok heyecanlandım cv  hazırlayıp gittm Müdür.doç.dr. görüşmek için 2 saat bekledim sonra görüşmeye alındım. konuşmaya başladık adam ben doktorum bilgi işlem işinden anlamam ama isiteklerimizi birbirimize soyleyelim dedi bende tamam açı açık direk iş konusalım dedim ne olacak ne yapılacak vs deim anlatın dinliyorum. adam direk web istemiz var baştan yapılması güncellenmesi gerkiyor vs dedi, sonra anlattı personel parmak sistemimizden memnun değeliz yeni bir kart sistemi proğramı yazılması gerkiyor. anlık çıkışlar mail atılması otomatik olacak vs. sonra tuttu araçları takip edecek bir proğram yazılması gerekiyor araç takip sistemi değil kim nereye gittiyse kaydolması için. ben adamı çok iyi anlıyorum çünki şuan çalıştııgm firmada 3 yıldır bu sistemi çözmeye çalşıyoruz ama genel merkez uğrasıyor zor bi iş bu parmak takip personel takip vs. neyse ben içimden eriyorum iş gitti adamın istekleri net yazılımcı arıyor. bizde cv a dan z ye Server, Otomasyon Proğram Network ıvık zıvık gereksiz ne varsa dou. adamı dinledim güzelce sonra anladıgımı anlaması için bi kaç sey soyledim. kısaca bilgi işlem biriminin 7-8 farklı kolu oldugunu söyledim.

şuan sizin ihtiyaçlarınız çok net ben oturup sıfırdan kart okuma sistemi yaparsam araç kim nere gitmiş takip altın alıp veritabanı tutacaksam çalışıtıgım şirket zaten bunları yapsam ban 5000 lira verir dedim. ama azımdan yazılım cı değilim diye bi cümle çıkmıyor ama kurumun ihtiyaçları belli. 

wep proğramlamadan anlanacak bikaç küçük proğram yazılacak. bunları yapacak kapasite olmadıgı için işe kendi isteğimle giremedim. müdür dialogumuz iyi olunca sen gel bigün burda dur sistemi gör dedi neler yapabileceğini sonra oturup konusurz dedi. zaten çalışıyorum gidemeyeceğim için teşekkür ettim. tamam yaparım desem sözleşme yapacaklar resmi kurumda çalışacağız. cumartesi pazar tatil. 

olay şu zamanında oturup adma gibi kod yazmayı öğrenseydik şimdi adam akıllı yerlerde çalşırdık. demem oki sistem yönetimi bilgi işlem uzmanlığı çok tercih edilen bi durumdeğil. yazılım bilmeyen adam akıllı yerlerde iş bulamıyor. okudugunuz için teşekkür ederim

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam bize niye anlatıyorsun peki ? Madem anlatıyorsun yeri söyle de bilen gitsin başvursun

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

hocam bize niye anlatıyorsun peki ? Madem anlatıyorsun yeri söyle de bilen gitsin başvursun

hocam anlatma sebebim içimi dökmek, hoşuna gitmediyse okumayabilrsin.

Başvuru yapılıp alım olacak bi yer değil. ilan yada bi duyuru yok. mesela  Medaş a eleman alıyorlar dendi internetin altını üstüne getirdim 1 gün aradım birtane forum başvuru vs yeri bulamadım. çıldırdım ilanda bulamadım. ama alım yapmışlar. bakanı bulan giriyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

şimdi gittiğin yeri söyle de burdan biri gitsin girsin bari o yazılımı yazacak çok insan çıkar burdan

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

zaten bunlari yapan hazir programlar var cokta guzel calisiyor

niye bastan yazmak icin ugrasilsin ki ?

adamin istekleri belli. bunlari sorunsuz calistirdiktan sonra kimin yazdiginin ne onemi var?

bence anlasamamissiniz. ben yazilimci degilim ama gitsem rahatca alirdim o isi :)

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

o istediklerinin hepsini tek bir kişidenmi istiyorlar?

Naber la?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

olay şu zamanında oturup adma gibi kod yazmayı öğrenseydik 

derken pc basinda beyhude gecmis zamanlaraysa zerzenisin, sag el farede sol el cukte yillar herkesin hayatindan biraz calmistir bereli hocam, sikinti yok.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

O adamın istediği sistemleri bir adam tek başına yazamaz zaten benceç

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    demirci bunu yazdı

adamin istekleri belli. bunlari sorunsuz calistirdiktan sonra kimin yazdiginin ne onemi var?

bence anlasamamissiniz. ben yazilimci degilim ama gitsem rahatca alirdim o isi :)

biliyorum kafandan geçenleri anlayabiliyorum, müdür biz satınalma vs yaptık memnun kalmadık dedi tekrar bize satın alma yapmayı dğüşünmüyorum mevcut sistemi geliştireceğiz vs deyince. aslında şimdi birazdaha düşündümde beni oraya işe alınsın diye yolladılar. konsumalar vs mdüür bence biraz fazla talepte bulundu. hem bana dedi buraya yaızlım firması kuracak halimiz yok dedi hepsini senden beklemiyoruz dedi. ben niye tırstım anlamadım.

şimdi kafayı toparlayıp tekrar üstüne gideceğim. visual basic vs çalışmıştım bi ara oturur kitaplardan çalşırım. ya zaten adamın isteklerini ben tamamen yapabilsem orda ne işim var. biraz iletişim kopuklukları oldu. benim şuan çalışmam de işi aksattı adam gel dedi burda dur dedi. arayıp tekrar bi görüşme isteyebilrim kafamdan geçenler değişti biraz çünki..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı
    demirci bunu yazdı

biliyorum kafandan geçenleri anlayabiliyorum, müdür biz satınalma vs yaptık memnun kalmadık dedi tekrar bize satın alma yapmayı dğüşünmüyorum mevcut sistemi geliştireceğiz vs deyince. aslında şimdi birazdaha düşündümde beni oraya işe alınsın diye yolladılar. konsumalar vs mdüür bence biraz fazla talepte bulundu. hem bana dedi buraya yaızlım firması kuracak halimiz yok dedi hepsini senden beklemiyoruz dedi. ben niye tırstım anlamadım.

şimdi kafayı toparlayıp tekrar üstüne gideceğim. visual basic vs çalışmıştım bi ara oturur kitaplardan çalşırım. ya zaten adamın isteklerini ben tamamen yapabilsem orda ne işim var. biraz iletişim kopuklukları oldu. benim şuan çalışmam de işi aksattı adam gel dedi burda dur dedi. arayıp tekrar bi görüşme isteyebilrim kafamdan geçenler değişti biraz çünki..

mevcut sistemi gelistiremezsin ki kodlari zaten yoktur alım yapmışlarsa :)

sorunsuz bu isleri rahatca yapabilirsin.

sen isi al yardimci olurum. kaptirma isi :)

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
Toplam Hit: 2064 Toplam Mesaj: 21