İş Kurma Fikrim Var Mantıklı Mı ?
-
Yeni bir iş kurma fikrim var bir küçük bir atölye ile baslamak ıstıyorum temizlik malzemeleri üretme ilk olarak şunlar olsun diye düşündüm
Bosluk tarafından 19/Haz/26 23:18 tarihinde düzenlenmiştir
-yüzey temizleyici
-sıvı sabun
-cam silme suyu
-kolonya
ilk etapta bunlarla baslasam yanıma bir yardımcı eleman alsam ıkı kısı bu iş donermı sızce , dukkan dukkan gezip pazarlama stratejısı ıle esnafa satabılırmıyız bunları sosyal medyada reklam ıle evlere kadar teslimatta yaparız ,bankalar ihalesız alırmı bırde merak ettıgım ,hastaneler resmı kurumlar heralde ıhale ile alıyor dogrudan almıyorlar.
ilk iş pazarı belirleyebilmek gerisi kolay malum herkes temizlik malzemesini bimden migrostan hallediyor sonucta . Ya da hıc bunlara gırmeden buyuk markaların bayiliği işlerini mi kovalasam asperox peros falan filan markaların toptancılığı -
@nereodi müridin sektörü.
-
hocam faizin yuksek oldugu ortamda bir is kurmak cok yuksek marjlar yoksa genelde akil kari degil.
Sermayeni park et yilda 40% al.Bu surecte sektorde bilgini gelistir, ufak tefek ARGE, pazar arastirmasi vs. yap.
Eger bu surecte pazarla ilgili dusuncelerin olumlu giderse 2027 sonu secimlere dogru faizler duser, o ara basla.
-
Heyecanını kırmak istemem ama bu devirde herhangi bir iş kurmak çok mantıksız.
Kaan tarafından 20/Haz/26 03:40 tarihinde düzenlenmiştir -
bankaları hastaneleri düşünme dayın yoksa hele fiyat politikası vade sana uymaz yeni açan biyer için. sosyal medyadan eve kadar hiç alışveriş yapmadım trend go gibi bi dünya marka varken iadesi kolay indirimi bol. dükkan dükkan gezebilirsin 5. dükkanda yeter alüminyum hekes sie çekiyor bu iş olmaz diyeceğini şimdiden garanti ederim o dediğin 20 sene önceydi amerika orada duruyo yeniden keşfetme. anlaşılan işin içinden gelmesin üretimi yaparsın ama portföy yoksa git istanbuldaysan istoçta müşteri kas 1 sene koy cebine çık sahaya. oraya satarım buraya satarım deyi iş yaparsan son dönemde açılıp 3 ay sonra kapatan binlerce esnafın arasına katılırsın. ticaretten yana birisi olarak yapmanı isterim tabiki ama zaman o zaman değil.
-
Kaan bunu yazdı
Senin gibi enterprenaur mu soylüyor hocam bunu
-
HolyOne bunu yazdıKaan bunu yazdı
Senin gibi enterprenaur mu soylüyor hocam bunu
Benim iş kurduğum dönemki şartlarla su anki şartlar çok farklı.
-
Kaan'a katılıyorum bu konuda. Esnaflık, kobilik şuan bitti. A sektörü B sektörü için demiyorum genel olarak diyorum. Çünkü masraflar çok. Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor. Bugün bir dükkan, depo açayım desen kirası 100 bin. 2 kirada depozito. Hop daha Bismillah deyip dükkana sağ ayakla girmeden bir anda 300 binlik oldu. Eleman tutayım desen elemanın tanesi sigortasıyla, yemeğiyle vs vs gelişi 50 bini buluyor. 12 binde kendi sigortanı koy hesaba... Ticarette kar ile zarar kardeştir. Bugün 100 TL kar edip sevinirsin fakat, yarın 200 TL zarar edersin kazancın bir anda -100 TL'ye düşer. Müşteriye güvenirsin vadeli mal satarsın ama parasını ödemez. Ne yapacaksın gidip adamı dövecek misin ?
Esnaflık yapıyorsanız ve masrafları çıktıktan size ortalama bir memur maaşı olan 70-80 bin TL kalmıyorsa siz esnaflık yapmıyorsunuz hamallık yapıyorsunuzdur.
Bu arada temizlik malzemesini çoğu yer Avansas'tan alıyor. Sahipleri aynı zamanda Bim Market'in sahibi yani bayağı büyük ve sağlamlar. Sağlam olduklarından her satışa fatura kesiyorlar. İşletmeler içinde faturalar önemli çünkü muhasebeci bu faturaları toplayıp daha sonrasında devlete gider olarak gösterip ödenecek vergilerden düşüyor. Mesala sen yaptığın her satışta KDV'yi fiyata ek fark olarak yansıtmadan fatura kesebilecek misin hocam ? Hiç sanmıyorum zira maliyetini kurtarmaz.
mkyb tarafından 20/Haz/26 19:36 tarihinde düzenlenmiştir -
SAKIN KURMA
-
aklında varsa yap en fazla batarsın :)
son 15 senedir hep aynı kelimelerşimdi zamanı değil vs vs
bende su an o aşamadayım :) -
kendi geliştirdiği formulle istanbulda sıvı el sabunu ürettirip satmaya çalışan bi arkadaşım vardı. bi ara beraber hastane hastane gezip satmaya çalışmıştık 10 sene önce.. doğduğum zaman bana altın takan komşumuz Avrupa hastanesinin kayseri şubesinde baş hekimi ve hissedarıydı. adamın yanına gittik adam dedi ki oğlum ben bile sizin sabununuzu aldıramam bu işler böyle yürüyümüyor :D
Yani esnaf ağzıyla kurumlara satış yapamazsınız. ancak evlere veya cafe lere satış yapabilirsiniz. hastane den ziyade restorant cafe sektörünü hedefle.. sosyal medyasını yürüttüğüm bir cafeye rastgele uğrayan bi adam uygun fiyat sununca gelip satmıştı temizlik malzemesi.
ben olsam sağlam bir bütçe ve sağlam bir üretim hattı kurmadan bu işe girmem. rekabet etmen çok zor.