folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder İsaac Asimov Vakıf Serisi E Kitap

İsaac Asimov Vakıf Serisi E Kitap

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

şu adamın okuma sırasını bi türlü çözemedim. herkes başka birşey diyor. kimi yazılma sırasını veriyor kimi hikayelere göre sıra veriyor. bazısı şunu okumadan bunu anlayamazsın diyor. hepsini okuyan varsa yorum yapsın :D

bi tek sonsuzluğun sonu'nu okudum. o herhalde ilk okunması gereken kitapmış. çok etkilendim.

Hocam genelde kitapları yazıldığı tarihe göre okursun. Böylece yazarında zamanla geçirdiği değişimere şahit olursun. Güzel birşey.

Hangi yazar olursa olsun.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

şu adamın okuma sırasını bi türlü çözemedim. herkes başka birşey diyor. kimi yazılma sırasını veriyor kimi hikayelere göre sıra veriyor. bazısı şunu okumadan bunu anlayamazsın diyor. hepsini okuyan varsa yorum yapsın :D

bi tek sonsuzluğun sonu'nu okudum. o herhalde ilk okunması gereken kitapmış. çok etkilendim.

Hocam genelde kitapları yazıldığı tarihe göre okursun. Böylece yazarında zamanla geçirdiği değişimere şahit olursun. Güzel birşey.

işte sonraki kitaplarda öncekilerin geçmişini yazmış ya ondan karışıyor işler herhalde. hikaye sırasında okumak da çok güzel olur.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

işte sonraki kitaplarda öncekilerin geçmişini yazmış ya ondan karışıyor işler herhalde. hikaye sırasında okumak da çok güzel olur.

Yazarın bazı şeyleri daha sonradan açıklığa kavuşturmasının bir nedeni vardır elbette. İsteseydi kafasındaki hikayeyi en baştan açık seçik yazardı.

Neyse kolay gelsin. İyi okumalar. :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alkolikkarga
    alkolikkarga's avatar
    Erkek

Bende sonsuzluğun sonu kitabına başlamıştım ama karışık ve ağır geldi bıraktım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

Yazarın bazı şeyleri daha sonradan açıklığa kavuşturmasının bir nedeni vardır elbette. İsteseydi kafasındaki hikayeyi en baştan açık seçik yazardı.

Neyse kolay gelsin. İyi okumalar. :)

Mesela starwars serisini yeniden başlayıp eskiye doğru izlersen spoilerların allahını yersin, eski filmlerin numarası kalmaz

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    Jilet_Boris bunu yazdı

Mesela starwars serisini yeniden başlayıp eskiye doğru izlersen spoilerların allahını yersin, eski filmlerin numarası kalmaz

Yav sen çok yaşa ya @Jilet_Boris. :)))) Konuda yazacam yazacam bir türlü "spoiler" kelimesi gelmedi aklıma. :)))

Güzel örnek oldu. Kitap okurken de hikayeye göre okursanız "spoilerların allahını yersin". :))) 

Çıkış yılına göre okumak iyidir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

1- End Of Eternity

(Sonsuzluğun Sonu, tekil kitap)

Vakıf Serisi:

2- Foundation (Vakıf)

3- Foundation and Empire (Vakıf ve İmparatorluk)

4- Second Foundation (İkinci Vakıf)

5- Foundation’s Edge (Vakıf’ın Sınırı) (ilk büyük şok)

Robot Serisi:

6- Caves of Steel (Çelik Mağaralar)

7- The Naked Sun (Çıplak Güneş)

8- The Robots of Dawn (ikinci büyük şok)

9- Robots and Empire

Tekrar Vakıf Serisi:

10- Prelude to Foundation (Vakıf Kurulurken) (son şok ve artık başka kitaplar size boş ve anlamsız görünecek)

11- Forward to Foundation (Vakıf İleri)

12- Foundation and Earth (Vakıf ve Dünya)

Bütün bu kitapları okuduktan sonra seri içinde hayati önemi olmayan ama aynı gerçekliklerde geçen

Kısa Robot Hikayeleri:

*The Complete Robot*Robot Dreams

*Robot Visions

*Gold: The Final Science Fiction Collection

İmparatorluk Romanları:

*The Stars, Like Dust

*The Currents of Space

*Pebble in the Sky

bu sırayla okuyorum ben. benimde sormak istediğim h.p lovecraft kitapları hangi sırayla okunmalıdır? at the mountain of madnessla başladım.

Converse giyen uzaylı
Toplam Hit: 4987 Toplam Mesaj: 18
isaac asimov vakıf