İşçi Bulma

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    abd de işsizin biri, temizlik işleri için büyük biryazılım şirketine başvurur. İnsan Kaynakları, bir öngörüşmenin ardından test (yer temizlemek) yaparlar ve "işe alındın, e-mail adresini ver, sana başvuru formunu göndereyim, aynı zamanda, işe başlamak için geleceğin günü bildiririm" der.
    Adam çaresiz, bilgisayarının, ve dolayısı ile e-mail adresinin olmadığını söyler. İnsan Kaynaklarından, onun adına üzüldüklerini, fakat e-mail'i yoksa, kendisinin de varolmadığını ve kendisi de olmadığı için işe alınamayacağını söylerler.


    Adam umutsuzca, ne yapacağını bilmeden, cebinde sadece 10$ ile çıkar. Bir markete girerek 10 kiloluk bir kasa domates alır. Kapı kapı dolaşarak, 2 saat içersinde sermayesini ikiye katlar. İşlemi birkaç kez daha tekrar eder ve aksam eve döndüğünde 60$'ı vardır.

    Bu şekilde yasayabileceğini anlar, her sabah erkenden evinden çıkar ve akşam geç saatlere kadar çalışır, ve her gün parasını üçe, dörde katlar. Az bir zaman sonra, bir el arabası alır, bunu bir kamyonla değiştirir ve bir süre sonra artık, birçok araçtan oluşan bir nakliye şirketi sahibidir.

    5 sene geçer, adamımız Birleşik Devletlerin en büyük gıda nakliye
    şirketlerinden bir tanesinin sahibidir artık, ailesini ve geleceğini düşünmektedir, ve hayat sigortası yaptırmaya karar verir.

    Bir sigorta şirketini arar, kendine uygun bir plan seçer ve konuşma biterken, sigortacı, teklifi gönderebilmek için adamın e-mail adresini ister. Adam e-mail 'inin olmadığını söyler "Şaşırtıcı, der sigortacı, e-mail'iniz yok ve bu hanedanlığı kurabildiniz, düşünün, ya bir de e-mail adresiniz olsaydı.."



    Adam düşünür ve su cevabı verir: - Büyük bir yazılım şirketinde temizlikçi olurdum!!



    Bu hikayeden alınacak dersler:

    1- Internet, hayatın çözümü değildir.

    2- Eğer büyük bir yazılım şirketinde temizlikçi olmak istiyorsanız e-mail adresi edinin.

    3- Eğer e-mail'iniz yoksa ve çok çalışıyorsanız, zengin olabilirsiniz.

    4- Eğer bu hikayeyi e-mail ile aldıysanız ya da İnternet vasıtası ile okuyorsan temizlikçi olma

    şansın milyoner olma şansından daha fazladır.


    Yazıda anlatılan olayın gerçek olup olmadığı bilinmemektedir!

     

    3 yıl önce stajerlik yapıtğım yerden mynete kayıt etmişim paylaşmak istedim 


    Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    Hoca pardonda,Amerikada kapı kapı dolaşıp domates satamazsın.Bence hikaye.

    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Antikky bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hoca pardonda,Amerikada kapı kapı dolaşıp domates satamazsın.Bence hikaye.

    -----------------------------

     hatırlıyormusun bilmiyorum bu maggi tavuksuyunun marka olmasının nasıl olduğunu bildiğimi anlatıyım

    bu maggi bi tavuk aşcısının ismi bu adam iş başvurusu için adam  sokak sokak geziyor ve tüm yemek yerlerine soruyor işte adamı almıyolar

    hiç umudunu yitirmiyor adam ve dünyanın en büyük tavuksotesini yapmak için çalışıp bi yer buluyor en sonunda çalışıyor ve dünyanın 1 numaralı tavuk sotesiniyapıyor ve görüyoruz maggi yi  bilmene yok değil mi ?

     


    Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Ya hocalar gozunuzu sevim,bu hikayeler sabanci ailesinden beri uydurulur,yok sabancinin babasi el arabasiyla adanada sabun satarak gelmis bugunlere...hikayede ayni boyutta...Gozunuzu sevim etrafiniza bir bakin,en basitinden yolda giderken yaninizda bir BMW x5 gecsin,icinde 30yasinda bir adam gorun...sizce o adam alninin teriylemi almistir o arabayi ,helalmi kazanmistir...namausuyla calisan kac kisi hayatini rahat yasayabilmistir...bugune kadar bircok sayili zenginin yaninda calistim,hayal edemeyecegim paralari gordum amk,hep derdim helal olsun adamlar kazaniyor...sonra iclerinde kaldikca yuzlerindeki namusluluk maskesinin altindaki namussuzlugu gordum...neler donuyor hoca...simdi bu yaziyi okuyan kimse 5kilo domatesle holding kurabilecegini hayal etmez etmemlidirde...yani hocam bir duzen var ve bir cark donuyor bu cark hep kodaman adamlarin cebini dolduruyor...ben namusumla kazanacam deyip,hergun corba icmeye raziysaniz eyvallah...ama ben kodumun dunyasinda gece 11 de dolmus bulamadigim icin universiteden eve yuruyerek geliyorsam 7-8km ...yanimdan gecen icinde 19-25 yas arasi  elemanlarin oldugu luks arabalari goruyorsam...ve cektigim cileyide goz onunde bulunduruyorsam ben domates satmam...bende artik pustlugun en uc noktalarinda geziyorum...en ufak bir isten patronlari yoluyorum,microsoft,bsa adina sirkete mail atip korsan kullaniyorsunuz lisanslayin yazilmlarinizi diyorum xbinytl kazanc elde ediyorum...hakli haksiz haram helal sikimde degil...yani siktir edin 5kilo domatesin pesinden kosmayin...imamlar bile porno izleyip 31 cekiyor bu dunyada ...biz hangi namusun pesinden kosacaz helal kazanacaz...hayatin pici olun ,yoksa sizi pic eder.

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2005
    Erkek

    türkiyeden abdeye ortak domates işine girecek mürid aranıyor 5 seneye kalmaz domates kralı oluruz mail şart değildir...


    l enfer c est les autres Sartre ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2006
    Erkek
    valla hocam hikaye pek inandırıcı gelmedi.tamam o çalışma sistemiyle büyürsün ama bu nakliye şirketine dönüşecek kadarda deil.

    ... sorcerer & musket ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    compü  katılıyorum da uyanık olmak lazım işte bi hedef olmalı dünyada herkes birbirini nasıl skerm bunu düşünüyor kime kazık atarım

    kime p ndik atarım peşinde işte çıkarlarımızı menfattler sağlıyor bu devirde kimse kimseye karşılıksız yardım etmiyor dünya hali bu senin yaşadıklarına birde ben ekliyim bugün izmitten eve geliyorum kızdan ayrılmışım bi kız gördüm 18 yaşında falan kızı görsen temiz anlarsın bi baktım araba geldi son model jip adamın tipine baktım ağzında sakız kulağında küpeler toptan farkı yok ah şu para dünyası napolyonun gözü kör olsun para para para


    Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    Hayatın basit;kapital kurallarını bu kadar büyütmeyin.Unutmayın her jeep e binen ibne yada top değil.Hak edip almış olabilir.

    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lord-Cret
    Lord-Cret's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Nisan/2007
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    Ya hocalar gozunuzu sevim,bu hikayeler sabanci ailesinden beri uydurulur,yok sabancinin babasi el arabasiyla adanada sabun satarak gelmis bugunlere...hikayede ayni boyutta...Gozunuzu sevim etrafiniza bir bakin,en basitinden yolda giderken yaninizda bir BMW x5 gecsin,icinde 30yasinda bir adam gorun...sizce o adam alninin teriylemi almistir o arabayi ,helalmi kazanmistir...namausuyla calisan kac kisi hayatini rahat yasayabilmistir...bugune kadar bircok sayili zenginin yaninda calistim,hayal edemeyecegim paralari gordum amk,hep derdim helal olsun adamlar kazaniyor...sonra iclerinde kaldikca yuzlerindeki namusluluk maskesinin altindaki namussuzlugu gordum...neler donuyor hoca...simdi bu yaziyi okuyan kimse 5kilo domatesle holding kurabilecegini hayal etmez etmemlidirde...yani hocam bir duzen var ve bir cark donuyor bu cark hep kodaman adamlarin cebini dolduruyor...ben namusumla kazanacam deyip,hergun corba icmeye raziysaniz eyvallah...ama ben kodumun dunyasinda gece 11 de dolmus bulamadigim icin universiteden eve yuruyerek geliyorsam 7-8km ...yanimdan gecen icinde 19-25 yas arasi  elemanlarin oldugu luks arabalari goruyorsam...ve cektigim cileyide goz onunde bulunduruyorsam ben domates satmam...bende artik pustlugun en uc noktalarinda geziyorum...en ufak bir isten patronlari yoluyorum,microsoft,bsa adina sirkete mail atip korsan kullaniyorsunuz lisanslayin yazilmlarinizi diyorum xbinytl kazanc elde ediyorum...hakli haksiz haram helal sikimde degil...yani siktir edin 5kilo domatesin pesinden kosmayin...imamlar bile porno izleyip 31 cekiyor bu dunyada ...biz hangi namusun pesinden kosacaz helal kazanacaz...hayatin pici olun ,yoksa sizi pic eder.
    -----------------------------
    Çok yakın bi arkadaşımın hikaysini anlatıym.Küçüklükten beri arkadaşız.Babası bi gün kaza geçirdi bacağına demir saplandı işte biraz yattı bu arada işten attılar.Adam ayağa kalkıncaoglunu da  aldı bi el arabasıyla su satmaya başladı. adamın şu anda bi su fabrikası var. hala daha görüşüyoruz arkadaşımla

    Selam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    GARİBİN HAKKINI YEMEDİKÇE,

    MAZLUMUN AHINI ALMADIKÇA,

    PİS İŞLERE BURNUNU SOKMADIKÇA,

    KARAPARA AKLAMADIKÇA,

    HARAM YEMEDİKÇE,

    ZENGİN OOOO   LUUUUU    NNNNNNNN      MAAAAA     ZZZZZ ......

    kimse itiraz etmesin bu işler böyle yürür.Benim de eski patronum vardı neymiş;

    bunlar çok fakirmiş istanbuldan naylon leğen alıp bulgaristanda satıyolarmış zengin olmuşmuşmuşlar.Siktimin naylon leğeninde kimbilir ne tozlar,ne pislikler geldi geçti de adamın şimdi deri fabrikaları(türkiye ve bulgaristan da) ve 450 odalı trilyonluk tatil köyü bile var...


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek
    antivir doru dio artık insanlar bilgi pazarlama işindeler herkes bilgisini pazarlayarak bi yerlere geliyor yok artık ole ufaktan başlayıp zengin olan adam piyasada fazla tabi anti virin dediği gibi haram yemedden çok zor....

    Living Death
Toplam Hit: 2042 Toplam Mesaj: 12