Işığı Tekrar Odaklamak
-
Yok aslında ısı üretmek degil. Sadece sınırları zorlamak. Bunu da ornek vermek gerekirse su sekilde dusunebilirsin. Tesla coil mantıgında oldugu gibi. Yani baska bir tabirle Otobandaki akan 3 seritli trafigi tek seride yonlendirmek gibi. Amac burda yoktan var etmek degil. Sınırları zorlamak. Mesela elektrikte telin direnci ile doğru orantılı ama ısı ve ısık kaynagı gunesi ornek alırsak izlediği yolun direnci burda nedir?
watervay tarafından 31/Tem/22 11:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Zaten odaklamak dediğin bir alandaki ışığı bir noktaya (geometride nokta tanımı boyutsuz olarak geçer, olabilecek en küçük alan olarak kullanıyorum ben burada) toplamaktır. Sen zaten en küçük alana toplamışsın, daha küçültemezsin, ha dersen ki ilk odaklamada tam yapmadım, sallıyorum 10 cm2 alandan 2 cm2ye düşürdüm, onu da 0.0001 cm2ye düşüreceğim (nokta yani), o zaman da ilkinde odaklama yapmış olmazsın.
Yani velhasılı kelam, odaklama dediğin iş zaten yapmaya çalıştığın işin ta kendisidir, ikinciye yapamazsın... -
ışığı hapsederek hiç fire vermeden oluşturabileceği max enerjiyi mi elde etmek istiyon?
-
-
Yok hocam fikir olarak benzesede sima olarak benzemiyor :) Fikir hemen hemen buna benzer.