Işık Hızıyla Alakalı
-
watervay bunu yazdı
Olaya farklı bir boyut katalım. Aslında orda yansıma yok. Gözün buna yetişemiyor lag var :)
: )))))
-
Işık hızını aştığınız fantezilerinizde konu mankeni olarak kütlesiz şeyler kullanırsanız daha derinlere inebilirsiniz. Düşünce gibi mesela. Nöronların düşünce oluşumunda etkili oldukları ve hızları biliniyor fakat mantıksal olarak bir şeyin hızını ölçebilmeniz için onun başlangıç ve bitiş noktalarını tanımlamanız lazım. Şu an herhangi bir şeyi düşünmeye başlayıp sonunun neresi olduğunu da tanımlayabilirsiniz fakat yine mantıksal olarak bu bir tanımlama değil varsayım olur çünkü insan tercihlerinden, tercihlerde düşüncelerden oluşur yani biz birşeyi düşünmenin başlangıcını tanımlayabilecek bilgiye sahip değiliz çünkü şu an bunu düşünmenizin nedeni yıllar önce fizik hocanızı sevmenizle fiziğe ilgi duyarak bunun üzerine araştırma,düşünme yoluna girmiş olmanız olabilir peki fizik hocanızdan neden hoşlandınız? Gerisini anlarsınız , zincirleme reaksiyon gibi. Fakat kesin olan bir şey var herşey bir düşünceyle başladı ben buna big think diyorum.
Bu kısma kadar ki tavsiyeydi bundan sonrası ise fantezi ve benim fantezim. Peki zamanın olmadığı bir mekan farzedip orada ışık hızını aştığımızı düşünelim belki de ters bir etki olup zaman ortaya çıkmıştır fakat zamanın olmadığı bir ortamda hareket de olamayacağından döndük yine bir şeyin hızını tanımlayabilmek için gerekli olan bilgilere çünkü hareketi olan her şeyin bir hızı vardır dolayısıyla eğer düşüncenin zamanın olmadığı bir mekanda başlayıp zamanın olduğu yerde sonlanacağını ispat edebilirsek zaten otomatikman düşüncenin zamanda yolculuk yapabildiğini de ispat etmiş oluruz.
-
Nikoteen bunu yazdı
Işık hızını aştığınız fantezilerinizde konu mankeni olarak kütlesiz şeyler kullanırsanız daha derinlere inebilirsiniz. Düşünce gibi mesela. Nöronların düşünce oluşumunda etkili oldukları ve hızları biliniyor fakat mantıksal olarak bir şeyin hızını ölçebilmeniz için onun başlangıç ve bitiş noktalarını tanımlamanız lazım. Şu an herhangi bir şeyi düşünmeye başlayıp sonunun neresi olduğunu da tanımlayabilirsiniz fakat yine mantıksal olarak bu bir tanımlama değil varsayım olur çünkü insan tercihlerinden, tercihlerde düşüncelerden oluşur yani biz birşeyi düşünmenin başlangıcını tanımlayabilecek bilgiye sahip değiliz çünkü şu an bunu düşünmenizin nedeni yıllar önce fizik hocanızı sevmenizle fiziğe ilgi duyarak bunun üzerine araştırma,düşünme yoluna girmiş olmanız olabilir peki fizik hocanızdan neden hoşlandınız? Gerisini anlarsınız , zincirleme reaksiyon gibi. Fakat kesin olan bir şey var herşey bir düşünceyle başladı ben buna big think diyorum.
Bu kısma kadar ki tavsiyeydi bundan sonrası ise fantezi ve benim fantezim. Peki zamanın olmadığı bir mekan farzedip orada ışık hızını aştığımızı düşünelim belki de ters bir etki olup zaman ortaya çıkmıştır fakat zamanın olmadığı bir ortamda hareket de olamayacağından döndük yine bir şeyin hızını tanımlayabilmek için gerekli olan bilgilere çünkü hareketi olan her şeyin bir hızı vardır dolayısıyla eğer düşüncenin zamanın olmadığı bir mekanda başlayıp zamanın olduğu yerde sonlanacağını ispat edebilirsek zaten otomatikman düşüncenin zamanda yolculuk yapabildiğini de ispat etmiş oluruz.
Üstad içtiğin şeyi bende istiyorum :)
-
Hahah çok acayipli yorumlar gelmiş. Hemen kolaydan zora trolleyeyim.
Işık hızıyla giden bir arabanın farlarını açarsak fardan çıkan ışığın hızı ne olur? Ya da hadi ışık hızıyla gitmesin araba, normal gitsin şehir içinde.
Peki Cherenkov radiation nasıl bir şey onu vakumda yapmaya kalkarsak ne olur?
Elime lazeri aldım. Bir saniye boyunca teta derece tarayacak şekilde gökyüzüne tuttum. Mesela diyelim bizden 600M metre uzakta olan biri bu ışığın taradığı çizginin uzunluğunu 1Z metre olarak ölçtü. Bu durumda ışığın hızı 1 Zmps midir?
EPR paradoksu nedir? Gisin deneyinde ışık hızının en az 4 katına çıkılmış olması gerektiği sonucuna nasıl varılmış? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18704081
Elektromanyetik radyasyonda faz hızı nasıl ışık hızını geçebiliyor?
:P
izzmarit tarafından 19/Ağu/16 10:23 tarihinde düzenlenmiştir -
O konuda 2 den fazla teori var hocam ben zamaninda bu evren uzay kara delik zaman makinasi olaylarini cok arastirirdim sonra isik hizinin ulasilmasi imkansiza yakin bir hiz oldugunu da belirtmek isterim yani fazla kafa yormaya gerek yok :D ayrica isik hizinda iken 9mm lik tabanca ile (varsayimsal olarak) hadi tabancada 1600 rpm desek silah ile ates etme hizi ile yansimani nasil vurabilirsinki buda ayri bi olay :D
-
tamamen kendi düşüncelerime göre;
- ışık hızında giderken öyle arka döneyim kendimi öldüreyim diye birşey olamaz. ışık hızına çıkan bir nesnenin kütle değeri sıfırdır. (belkide ışık hızını yavaşlatsak yeni kütleler oluşacak)
- eğer manyetik alan kontrollü bir uzay geminiz olsa idi, gemi üzerinde kendi manyetik zırhı oluşurdu ve bu gemi ile ışık hızına çıkabilseydik, bu hızda hareket halinde olan canlıları veya cansızları gözlemleyebilirdik. tabi kütle sıfır olacağı için gözlemleyecek birşeyde olmayabilir.
- eğer ışık hızı üzerine çıkabilirsek (ki laboratuvar ortamlarında bu yapıldı diye biliyorum) zamanda geri doğru bir sıçrama yaparız. buda şundan oluyor. ışık hızında ki gemimiz için zaman durmakta ama ışık hızında olmayan evrende zaman akmaya devam etmektedir. Gemi ışık hızının ne kadar üzerine çıkarsa aynı zamanda evrendeki zaman daha hızlı akacaktır.
- aynı zamanda manyetik alan korumalı bir uzay gemisi ile karadeliklerden parçalanmadan sorunsuz bir şekilde geçilebileceğini düşünmekteyim.
can498 tarafından 19/Ağu/16 14:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Konuyu okudum, aksam fizik muhendisiniz olarak cevap vericem, beni bekleyin
-
bir ışık hüzmesine ateş etmiş olursun, ışıkta ölmeyeceğine göre
-
evrendeki kuralları yıkarak ışık hızını geçtiğini düşündüğün zaman zaten her şeyin kuralını da değişitirebiliyo olmaz mısın?
ister öldür ister klonlan 100 tane ol felan?
-
Edt.
Kütle çekim dalgaları bulunmuş ben olayı yanlış hatırlamışım yani yıldızlararası filminin son sahnesinde yararlanılan sicim teorisi kütle çekim kanunu hakkında haklı. *gibi duruyor diyelim yada şimdilik.
Nikoteen tarafından 20/Ağu/16 02:08 tarihinde düzenlenmiştir