folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Işık Yılı İle İlgili

Işık Yılı İle İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

uzay

düşünmekle çözülecek bir şey değil ışık hızına çıkmak yerine ulaşım sistemimizi baştan inşa edebilirsek o zaman çözeriz bazı şeyleri

uzayın bir ucundan diğer ucu (neye göre bulunmuş olduğu düşüünülüyor onu da anlamadım) 18 milyar ışık yılı

şimdi ki teorilerden biride bing bang bir başlangıç değildi sonsuz bir varoluş var içe çökme yeniden oluşma...

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı

uzay

düşünmekle çözülecek bir şey değil ışık hızına çıkmak yerine ulaşım sistemimizi baştan inşa edebilirsek o zaman çözeriz bazı şeyleri

uzayın bir ucundan diğer ucu (neye göre bulunmuş olduğu düşüünülüyor onu da anlamadım) 18 milyar ışık yılı

şimdi ki teorilerden biride bing bang bir başlangıç değildi sonsuz bir varoluş var içe çökme yeniden oluşma...

Hocam bilim dünyası teori üretmekten ve araştırma yapmaktan geri duramaz çünkü geçeklere ancak böyle ulaşabiliyolar bilim şüpheciliktir.

18 milyar ışık yılını kızıla kayma ve ışık hızının orantısıyla buluyorlar.

Nesneler uzaklaştıkça ışık tayfı değişiyor ne kadar kızılsa o kadar uzak ve yaşlı oluyor. Şu an gelinen noktada yakalanan objeler 16milyar ışık yılına işaret ediyor ve bu oran gittikçe artıyor. BİGBANG'i ise neslelerin bir yöne doğru hızı giderek artacak şekilde uzaklaşması sayesinde biliyorlar. BİGBANG kesin var olmuş gibi bir şey ama tekrar kendi içerisine mi çöküyor, sonsuza akdar devam mı ediyo, daha önce tekrar tekrar oldu mu bunu bilmiyorlar. Bilim ilerledikçe sorular ve teoriler artıyor.

Cigu bigule :(
Toplam Hit: 1500 Toplam Mesaj: 23
ışık yılı