İsim Ve Din Hanesi Değiştirmek
-
bu durumun kisilerle sinirlandirilamayacagini dusunuyorum.diger dunya devletlerinin de bu din olgusunu, kendi sinirlarini, insanlarinin nufus ve nufuz gucunu korumak icin,daha buyuk yapboz parcasinda kendi varligini korumak icin kullandigi bir arac olarak goruyorum.nufuzunu her turlu genisletmek icinde uzun vadeli stratejilerle tarihin ilk donemlerinden beri suregelen sihirli bir sopadir din.bu din kavraminin firewall i olarak da her seyin uzerinde olan,dunyadaki madde ve dusuncelerle asla altedilemeyecek bir de yaratici vardir.yeri gelir bu yaraticiyi birileri kullanir yeri gelir dinleri kullanir.sonra korku kotuluk ve savas denilen ortamlar olusur.insanlar bu odaklarin etrafinda savrula savrula bir yola sokulur.sonra bir buyuk coban gelir ozgurluk huzur ve iyi bir yasam vaatleriyle bir grup insanin duygularinin kontrolunu ele gecirir...bu insan dedigimiz canli varlik hic rahat birakilmaz.bi kere dunyayageldi ya hani.yarragi yedi.artik gidene kadar rahat birakmazlar.. :D not: bu kisa yazi profil sahibine aittir.
-
Anlaşmazlığın nedeni şu mesaja verdiğin cevap;
Kurtcebe bunu yazdı:
-----------------------------
DJ_Alper bunu yazdı:
bildiğim kadarıyla sen ataist sin de dinsiz olursan oraya ne yazılacak ?
O yok işte :) Sen ateistsen bile ebeveynlerin hangi dine mensupsa o yazılır.
-----------------------------Burada serkan konu sahibini baz alarak sormuş, sen yeni doğmuş bebeği baz alarak cevap vermişsin. -
-----------------------------Sen kimden tam olarak duymadığın lafları sarf ediyorsun ki hocam? :) Güldürdün beni Allah da seni güldürsün. Laiklik din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır. Din olacaksa bir devlette devlet bunun sapıtmaması için önlem alır ve dediğin sence gereksiz olan bakanlık bunun içindir. Sen laik devlet deyip bürokrasi diyorsun ama aslında devletin nasıl kendini idare ettiğini bilmiyorsun. Laiklik dinin devlet işlerinden ayrılmasıdır ve bunu herkes bilsin ki laiklik devletin içinde dinsiz yaşayan bir halk oluşmasını sağlamak için uydurulmamıştır. Ha diğer ders olayına ben de katılıyorum tabiki.
-----------------------------''Sen kimden tam olarak duymadığın lafları sarf ediyorsun ki hocam?'' bu ne demek şimdi. konuşmayı tartışmayı bilmeyen adamlarla muhattap olmak istemiyorum .
bu adamlar o kadar sığ ki bunlara öğretmişler ilkokulda dinle devlet işlerinin b,irbirinden ayrılması diye adam laikliğin l sini bilmiyor .bişey söyleyeceksen saçmalamadan adam akıllı söyle . böyle saçma sapan cümleler kurmanın sana hiçbir faydası yok . komik duruma düşüyorsun .
Laiklik (Fransızca: Laïcité), devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir.
Hukuki tanımlara göreyse en yaygın tanım, devlet ile din işlerinin ayrılmasıdır'. Devlet, bir dine inanıp inanmama meselesini özel bir problem sayar, fertlerinin sadece maddi yönüyle ilgilenir, kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez, fakat fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul eder.
''kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez''
bakalım bunun üstüne nasıl saçmalamalarla geri döneceksin aramıza .
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışıyorsunuz ama ergen tartışmalarına karnım tok .
-
bişey sordum, cevaptan başka herşey aldım.
-
isim değişikliğini yazdım burada: http://www.tahribat.com/Forum-Isim-Ve-Din-Hanesi-Degistirmek-131458/1/#1509501
-
yahudi yazmaz musevi yazar, hristiyan yazdırabildiğin gibi, katolik, ortadoks, protestan da yazdırabilirsin. hangi dine mensup olacaksan ibadet yerine gideceksin, mesela katolik hristiyan olucaksın diyelim; papaz cemaatimizdendir diye yazı yazıcak, din değiştirmek ve nüfusuna işletmek için mahkeme kararı çıkartman gerekecek ki nüfusta bu yazıyı isterler, bir kaç tane de şahit istiyorlar mahkemede..., gidiyorsun gereği düşünüldü nüfus cüzdanındaki bilgilerin şu şu şekilde değiştirilmesi talebi uygun görülmüştür falan diyor. sonra yeni kimlik çıkarıyorsun mahkeme kararıyla eskisi iptal oluyor olay bitiyor.
edit
din hanesi neden gereklidir: öldüğünde camiye mi, kiliseye mi, havraya mı... müslüman mezarlığına mı, hristiyan mezarlığına mı, musevi mezarlığına mı... bunları belirler.
-
raul bunu yazdı:
-----------------------------Sergen bunu yazdı:
Kurtcebe bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
bildiğim kadarıyla sen ataist sin de dinsiz olursan oraya ne yazılacak ?
O yok işte :) Sen ateistsen bile ebeveynlerin hangi dine mensupsa o yazılır.
-----------------------------isterse boş bırakabilir laik bi hukuk devleti burası :)
-----------------------------hocam laik demişssin de laik bir ülkede diyanet işleri başkanlığı olur mu islam dinine mensup olmayanlar müftülerin imamların camilerin ve diğer din gidrlerinin parasını vergileriyle ödemek zorunda bırakılabilir mi ayrıca zorunlu din dersleri verilebilir mi zorunlu öğretim adı altında ? laiklik... :)
laikliğin anlamını sana ilkokulda yanlış öğretmişler sanırım :) -
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------bişey sordum, cevaptan başka herşey aldım.
tahribatın güzelliğide bu zaten :D -
hocam din hanesi degistirilebiliyor, bos birakilabiliyor, sahit falan da yok nufus cuzdani yenilerken bos birakmak istedigimi soyledim bos su anda din hanem nufus cuzdaninda.