İşlemcinizi Test Edin
-
Amd işlemci ve intel işlemci için test programını kullanabilirsiniz.
Bu program yardımıyla işlemcinizin hızını tespit edebilirsiniz. İşlemci test programı 1′den 250000 arasında bulunan asal sayıları buluyor ve ne kadar sürede bulduğunu saniye cinsinden size veriyor.
Kendi bilgisayarımda yaptığım testi yazıyorum sizde aynı şekilde tesitinizin sonucunu yorum olarak belirtirseniz karşılaştırma yapmamız daha kolay olur.intel core2duo T5600 1.83 1.83 - 29 sn

Link : http://www.sermerane.com/islemci-test-programi-asal-sayi.html
-
Benim işlemcim eski ve kötü.42 saniyede bulabildi
-
Şu anda int yüzünden resim koyamıyorum ama 22 saniyede yaptı. Ama koyacam buraya resmi
intel i7 işlemci
Edit : bu nasıl iştir bilgisayarda hiç işlem yapmadığım halde 4 kere çalıştırdım proyu
1. Deneme : 22 saniye
2. Deneme : 26 saniye
3. Deneme : 7 saniye
4. Deneme : 21 saniye
-
1 ile 250000 arasinda 22044 tane asal sayi bulundu
Asal sayilar 13 saniyede hesaplandi
intel core2quad q8200
edit: neyse resimde koyayım http://img27.imageshack.us/img27/8007/asal.png
bende hep 13-14 çıkıyor bi kere 15 çıktı
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------
sonuclar bazen farklı cıkabiliyor ama en fazla 3-4 sn..
i7 ile max 10 sn cıkması lazım..
programları kapatıp tekrar dene bi istersen..
-
http://img704.imageshack.us/img704/6961/testii.jpg
Benim ki... Hata verdi resim yükleme şeyi.... core 2 duyo kasper t5850 makine
-
celik bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
sonuclar bazen farklı cıkabiliyor ama en fazla 3-4 sn..
i7 ile max 10 sn cıkması lazım..
programları kapatıp tekrar dene bi istersen..
-----------------------------5 ve 7 de çıktı şu modemi bi daha kurcuklayayım ss koyacam buraya uyuz oldum
Tekelomun (!) taa...
Ne alt yapı çalışmasıymış bıktım ya..
-
benim 19 22 arasında önceden ölçmüştüm
-
Gerçek ve sanal çekirdeklerin testi

Fritz Chess Benchmark: Ücretsiz ve biraz eski ama kullanışlı. Hem gerçek, hem sanal işlemcileri test eder.
ScienceMark 2.0 bilimsel ve mühendislik temelli algoritmaları kullanarak ölçüm yapan bu yazılım, çok çekirdekli işlemcilerde eski gücünü gösteremiyor. Size işlemcinizin genel puanını ve moleküler dinamik, kriptografi, hafıza gücü gibi farklı test sonuçlarını da verecektir.
Prime95 ve SuperPi işlemcinizin performansını ölçer ve işlemciyi bir stres testine tabii tutar. Pi'yi 1Milyonuncu basamağa kadar hesaplatın ve görün. Bu iki yazılım ile overclock yaptığınız işlemcinin istikrarını görebilirsiniz.
Sabit disk testi oldukça zordur ve dosyayı sürükleyip bırakmak kadar kolay değildir.
Sabit disk üzerinde verinin kopyalandığı bölge hızı etkiler. HD Tach 3 ve HD Tune 4 yazılımları Vista ve Windows 7 uyumludur.
HD Tach'ta Windows XP SP2 uyumluluk modu kullanmanız gerekir. Sabit disk ölçümlerinde işlemci kullanımı yüzde 10'a varmadıkça pek önemli değildir. Ortalama okuma ve yazma performansı ve rastgele erişim süresi önemlidir. SSD'leri fazla test etmeyin, yıpranıyorlar.Bellek testleri, ekran kartı testleri

RAM performansını ölçmek için Sisoft Sandra Lite ve Everest Ultimate kullanılır.
RAM'lerin performansını normal uygulamalarda görmek ve büyük farklar tespit etmek zordur. Ancak yavaş RAM'ler ciddi bir darboğaz oluşturur.
Ekran kartı testlerinde farklar barizdir ama değişen ekran çözünürlükleri ve oranları testleri ciddi şekilde etkiler. Ayrıca DirectX 9-10 ve 11 de büyük fark yaratır. Ekran kartının sürücü sürüm farkı, ciddi bir programlama hatası varsa ölçümlerde yüzde 90'a varan farka sebep olabilir.
Bu sentetik testler kadar oyun testleri için de geçerlidir. Sırf ekran kartı benchmarkı ayrı bir makale konusudur, burada ancak genel bazı araçları paylaşarak ve farklı çözünürlüklerde, farklı seçeneklerde bol bol test yapmanızı tavsiye ederek, ve son olarak ücretsiz bazı başarılı test araçlarını paylaşarak makalemizi sonlandıracağız.Ücretsiz oyun testleri
S.T.A.L.K.E.R. Call of Prypiyat testi: Bu sağlam FPS oyununun testi kolayca yapılır ve DirectX 9, 10 ve 11 desteklidir.
DiRT2 testi: En son yarış oyunu serisinin ücretsiz indirilebilir demosuyla test yapabilirsiniz. DX 9, 10,11 desteklidir. Benchmarkı ayarlar arasında bulmak biraz vakit alabilir.
Battleforge testi: Online bir RTS olan bu oyun ücretsiz oynanabiliyor. Otomatik benchmarkta 100 kadar ünite birbirlerine büyü saçarken ekran efektlerle doluyor.
Resident Evil 5 Demo testi: DirectX 9 ve 10 desteğinin yanında Nvidia 3D vision desteği de var.
Unigine Heaven testi: En son nesil ekran kartlarının DirectX 11 performansını ölçer. Çok çeşitli ve güçlü imkanlar sunar. -
AMD athlon x2 4800+ :S

-
64 bit versiyonu yokmu ?