folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder İşlemcisi Giden Laptopu Ne Yapabilirim ?

İşlemcisi Giden Laptopu Ne Yapabilirim ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Islemci arizasi oldugunu nasil anladiniz? Ekrana goruntumu gelmiyor pc hicmi acilmiyor. Bence yetkili birine gotur baksin bana kalirsa bios arizasi diyebilirim

delimiyim ben?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

işlemci öyle kolay kolay bozulacak birşey değildir. Muhtemelen anakarttır. Voltaj verip overlock yapamazsın ki laptop işlemcisine nasıl bozulabilir abi. Neredeyse hiç denk gelmedim. (masaüstü hariç)

DrKill tarafından 25/Eyl/16 03:07 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Bende Toshiba var anakart gitmişti yeni almıştım o da gitmiş.. Para eder mi ? i5 kasa..

Kendine İyi Bak ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

bende de asus 1215n notebook var ion e.kartlı modeli lakin aletin chipseti arızalanmıştı söküp bırakmıştım. chipseti değiştirdikden sonra aleti opladım baktım açılmıyor sonr abir baktım nasıl olduysa atom işlemciyi çatlatmışım :|

bu aletin işlemciyi de değiştiremeyizherhalde. lakin değişlmesi lazım yaw. chipset değişiyorsa bu da değişir bence. neden kimse yanaşmıyor bu değişim olayına çok mu zor acaba ? :|

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Erkek

pek cpu sorunu gibi gelmedi bana.. çünkü cpu belkide en zor bozulan parçadır.. hele ki overclok yapılmayan bi laptopta cpu nun bozulması güç görünüyor. belkide anakarttaki bi entegre arızalıdır.. sana önerim götür iyi bi elektronikciye ölçüm yapsın bazı konularda bilgisayarcılar elektronikciler kadar yardımcı olamıyor dostum.

Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZeNRoM
    ZeNRoM's avatar
    Erkek
    21li bunu yazdı

pek cpu sorunu gibi gelmedi bana.. çünkü cpu belkide en zor bozulan parçadır.. hele ki overclok yapılmayan bi laptopta cpu nun bozulması güç görünüyor. belkide anakarttaki bi entegre arızalıdır.. sana önerim götür iyi bi elektronikciye ölçüm yapsın bazı konularda bilgisayarcılar elektronikciler kadar yardımcı olamıyor dostum.

Peki hocam. Bir de dediğinizi yapayım. İlginiz için teşekkürler. 

ayhun bunu yazdı

Islemci arizasi oldugunu nasil anladiniz? Ekrana goruntumu gelmiyor pc hicmi acilmiyor. Bence yetkili birine gotur baksin bana kalirsa bios arizasi diyebilirim

Hocam pc tamircisine götürdüm yapamadı. İzmire kadar yolladılar. Yapamadılar.. Geri geldi.. Bulunduğum ildeki sözde en yetkili tamirciye gösterdim. İşlemcisi gitmiş denildi bana. Pc hiç açılmıyor. 

Hiçbir şey, apaçık ortada olan kadar aldatıcı değildir !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Serbest bırak. Geri gelirse senindir; dönmezse zaten hiç senin olmamıştı

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    ZeNRoM bunu yazdı
    21li bunu yazdı

Peki hocam. Bir de dediğinizi yapayım. İlginiz için teşekkürler. 

ayhun bunu yazdı

Hocam pc tamircisine götürdüm yapamadı. İzmire kadar yolladılar. Yapamadılar.. Geri geldi.. Bulunduğum ildeki sözde en yetkili tamirciye gösterdim. İşlemcisi gitmiş denildi bana. Pc hiç açılmıyor. 

Anlamanin en kolay yolu sok islemciyi bas dugmeye calisirsa islemci ama yok yine hic bi aktivite yoksa ki olmayacaktir anakart degisir cunku tamir etmeye calisirlarken iyice anasini belliolar.

delimiyim ben?
Toplam Hit: 2309 Toplam Mesaj: 19
laptop i̇şlemcisi giden laptop samsung np350v5c-s0ftr