İşletim Sistemi Açılırken Bilgisayar Kapanıyor
-
@Zippeer: onboard ekran kartı var. hepsinde aynı donanım var. 6 bilgisayar kapanıyor.
@madrew: bios veya diğer yerlerde kapanma olmuyor, sadece işletim sistemi açılırken.
-
ayni basima geldi dun windows 7 hosgeldini gorunce tak kapaniyodu. donanim testi yaptim sikinti yoktu.guvenlide actim duzeldi
-
xp cd sinden baslat yeniden yukleme ekraninda repair (r) moduna dus
dos ekranina geldiginde Chkdsk /r yap
bittikten sonra restart et
-
direk format
-
kurulum yaptığın cd de sıkıntılı bir dosya olabilir. (virüs v.s.) o da açılışta sorun yaratıyor olabilir.( güvenli kipte sıkıntı yok demişsin.) ozaman, makineyi güvenli kipte aç, başlat-çalıştır-msconfig den ilk başlangıçta açılan herşeyi bi kapat bakalım yine yapacakmı aynı şeyi.
edit: aklıma gelmişken. ekran kartı driverini cd kendisi kuruyorsa, ve yanlış kuruyorsa ondanda olabilitesi var. güvenli kipde doğru driveri yüklemeyi denermisin birde.
crimeangel tarafından 11/Ara/13 14:13 tarihinde düzenlenmiştir -
chkdsk'lik bi durum yok. başka harddiskle de aynı sorun oluyor. yine de chkdsk yaptım yine olumsuz.
direk format diyen yazdıklarımızı okumadı galiba :)
msconfig' çalıştırma bölümüne hiç uğramadan kapanıyor onunla ilgili bi durum yok. xp logosu gelirken.
WALLACEs tarafından 11/Ara/13 14:23 tarihinde düzenlenmiştir -
WALLACEs bunu yazdı
chkdsk'lik bi durum yok. başka harddiskle de aynı sorun oluyor. yine de chkdsk yaptım yine olumsuz.
sata kabloları?
-
deja-vu bunu yazdıWALLACEs bunu yazdı
sata kabloları?
hepsinde aynı sata kablosu var. yine de bi sorun olabilir diye kabloyu daha önce değiştirip denemiştim. çıldırmak üzereyim :)
-
bağlantıları yap bas formatı
-
ssemih bunu yazdı
bağlantıları yap bas formatı
hacı Allah aşkına bi git bilmiyosan yazma gözünü seviyim.