İşletim Sistemi Kurulum Sorunu
-
sorunu anlaman için teker teker denemen lazım kullandığın cd leri değiştirmekle başla işe belki optik okuyucun belki optik okuyu bağlantı kablosu belki hdd belki hdd kablosu belki ramlar bozuk hepsini denemek lazım anlattığın sorundan bağımsız başka sorunlarda olabilir .
-
Recovery olarakmı yeniden kurmaya çalışıyorsun yoksa DVD ile sıfırdanmı ?
-
öncelikle dizüstü bilgisayar bunu belirteyim. optik dish den falan diyen arkadaş için usb den de denedim olmadı. güvenli mod falan da olmuyor. dosyaları yuklerken. class.pnp dosyası sanırım ona geldimi çat mavi ekran gidiyor.
format atma denemesinde ise dil i sectiriyor kurulum baslıyor diyor hani daha partition kısmından ayar falan cekcez ya oraya bile gelmede. cpu işlem yapmıyor. olece kalıyor bildiğin kendini devre dışı bırakıyor. dun gece işte onar falan yapmayı denedim. dun aksam 8 den bugun oglen 1 e kadar onarmaya çalıştı bilgisayarı yeniden başlattı bişiler yaptı ama olmadı.
onarım sırasında disk onarılıyor diyordu. sanırım sabit disk gitmiş. başka fikri olan var mı?
-
sistem geri yüklemeyi göze aldıysan bu programı dene
http://forum.shiftdelete.net/diger-yazilim-konulari/74292-erd-commander-hakkinda.html
bu konudaki linkten tam inmiyor.ERD Commander rapid yaz arat ilk iki sonuçtaki (Türkiye sayfası için) rapid linkleri çalışıyor onları kullan.
-
Windows kurulumu yaparken söylediğin dil seçim ekranında Shift+f10 tuşuna bas, Dos console açılcak; Oraya dediklerimi yazıp partitionları sileceksin.
Dos penceresine;
Diskpart yazıp ENTER
list disk ENTER (sistemdeki diskleri listeliycek, genellikle disk 0 harddiskindir)
select disk 0 ENTER (listede çıkan harddiskinin numarası 0 olduğunu varsaydım, farklıysa onu yazmalısın 0 yerine)
clean ENTER (clean komutu diskteki bütün partitionları temizler, D sürücün falan varsa içerisindekiler gider bilgin olsun,ayrıca recovery partitionu varsa artık çalışmaz,mesela açılışta F11'e basarak sistemi baştan kurma fonksiyonu gibi)
exit ENTER (diskparttan çıkıyorsun)
tekrar exit ENTER yaparak dos penceresini kapat ve dil ekranında ileri diyerek kurulum gerçekleşcekmi bir dene.
Halen problem devam ederse muhtemelen Harddiskinde bir problem olabilir.
-
Cyber Abi hoşgeldin sefa geldin. TBT canlanmış eski günlere dönüyor =)
hypnos_ : Gökhan Abimin dediklerini bi dene yine netice alamazsan HDD Regenerator diye bi uygulama var onun dos mode live cd si ile (Hiren Boot CD nin içinde de bulabilirsin) aç diski bi bad sector taramasına sok, elektrik kesintisi ile genelde fiziksel değil yalancı bad sectorler oluşur onu da hdd regenerator halleder ;)
-
bana kalırsa enerji kesintisine bağlı badsector oluşmuş. live bi cd ile yedeklerini al ve hdd ye tam format at.
-
hiç bir şekilde açılım yapamıyorum. classpnp.sys dosyasına geldiğinde direk restart ı çekiyor.
sistem onarım asamasında disk onarılıyor diyor. bende badsektor hatası oldugunu düşünüyordum.dediğini deniycem CYBER saol.
-
Disk part olayıda iş e yaramadı bu sefer en son kurulum tamamlanıyor aşamasından tıkandı kaldı.
hdd regenarator ise bazı .sys dosyaları istedi load etmeye çalıştı edemedi.
bad sector temizle falan dedim hiren boot dan illa sorun verdi. sistem dosylarından dolayı.
Başka fikri olan var mı hafta sonuna kadar yapamazsam harddisk alcam artık.