İşsizim Bari İşyeri Açayım
-
müridler 1 senedir iş arıyorum.yaşadığım yer ankara nın küçük bir ilçesi.nüfusu 30.000 ve pek gelişmiş biyer değil.sizce nasıl biyer açayım ki tutsun.para kazanayim.aylık 500-600 bıraksa yeterli şimdilik.
sermaye fazla yok.5bintl bulurum diye hesap ediyorum.
mesleğim bilgisayar teknikerliği.ama bilgisayarcı, telefoncu,fast food tarzı bişey açmayı düşünmüyorum.çünkü yeteri kadar var.güzel fikirlerinizi bekliyorum.
ayrıca çalıştığım işler hep donanım üzerineydi.yazılımdan para kazanmayı çok istedim anlayan yok buralarda olmadı kazanamadım.internet kendi çabamla bişeyler yapmaya çalıştım hep amatörce şeyler oldu.web tasarımı vs.ama üni.bittikten sonra kendimi pek geliştiremedim.bana 0 dan web tasarımı anlatacak bi hayırsever mürid varsa pm atsın.hayır dua mı yollim. :)
-
Hocam küçük teknik servis kıvamında bir yer açabilirsin istemiyorum desende iyi para getirir..
İşte parça değiştirmek olsun PC toplamak isteyen gencolar olsun parayı kırarsın.
Zaten yaşadığın yer pek gelişmemiş o yüzdeen misal kimse niye format 50 lira diye sesini çıkarmaz.
Sana tavsiyem yanına eleman alma ilk aylar kendin çevir.
Olmadı öğrencilerin takılabileceği küçük güzel bir cafe okul civarlarında uygundur.
Cafe dediysem öyle afilli değil. Misal kendimden örnek veriyorum.. Hersabah okulun kantini yerine 200 mt daha yürüyüp ortamını çok beğendiğim Fast Food'tan
Yemek yiyorum. Öğrenciler ayağını atarsa köşeyi dönersin. Bir fikrimde makarnacı. İstanbul/Kadıköy'de var birtane, belki görmüşsündür. 1 saniye bile boş kalmıyor.
Kolay gelsin hocam şimdiden hayırlı olsun.. -
makarnacimi ?
abi manyak fikir. bayiliyorum makarnaya!
-
garga bunu yazdı:
-----------------------------
makarnacimi ?
Evet hocam, çok bir gideri yok.. Döküyosun bi paket makarnayı bi kazan domatesli makarna bi kazan kıymalı makarna. :)
Geçen gittim oturacak yer bulamadım. 3 liradan satıyor sürümden kazanıyor. içecek falan derken 5 lira alıyor bir kişiden. Düşün sadece gittiğimde 50 kişi falan oturmuştu.. 1 saat içinde 250 lira kazandı adam gözümün önünde. Tabi Kadıköy'ün en merkezi yerinde.. arkadaşın kar'ı biraz daha düşebilir. :) -
Mylitta bunu yazdı:
garga bunu yazdı:
makarnacimi ?
Evet hocam, çok bir gideri yok.. Döküyosun bi paket makarnayı bi kazan domatesli makarna bi kazan kıymalı makarna. :)
Geçen gittim oturacak yer bulamadım. 3 liradan satıyor sürümden kazanıyor. içecek falan derken 5 lira alıyor bir kişiden. Düşün sadece gittiğimde 50 kişi falan oturmuştu.. 1 saat içinde 250 lira kazandı adam gözümün önünde. Tabi Kadıköy'ün en merkezi yerinde.. arkadaşın kar'ı biraz daha düşebilir. :)
-----------------------------iyi fikir aslinda ama buyuk yerler icin. 30 000 nufusluk bir yerde kimse lokantada makarna yemez bence.
moskovada da var Ermeniler yapiyor bu isi. Acili sebzeli
10 numara oluyor.
-
hocam teknik servis olayı mantıklı da dediğim gibi adım başı bilgisayarcı çok yapan var.makarnacıya gelince burdaki lokantalar çok ucuz tutacağını sanmıyorum.ama fikirlerin için teşekkürler.burda doğru düzgün bilardo ve masa tenisi gibi eğlence yerleri yok.sizce açsam tutarmı.ayrıca maliyeti ne olur sizce?
-
bilie_jean bunu yazdı:
hocam teknik servis olayı mantıklı da dediğim gibi adım başı bilgisayarcı çok yapan var.makarnacıya gelince burdaki lokantalar çok ucuz tutacağını sanmıyorum.ama fikirlerin için teşekkürler.burda doğru düzgün bilardo ve masa tenisi gibi eğlence yerleri yok.sizce açsam tutarmı.ayrıca maliyeti ne olur sizce?
-----------------------------eğer yoksa aç hacı durma, bilardo, masa tenisi, langırt falan koy. ayrıca okey tavla falan. içeçekler küçük fast food türü ama bi kahve gibi olmasın ferah hoş bi mekan olsun. Ardahan'dan biliyorum nüfus 20.000 bilardo boş kalmıyo küçük nüfuslu yer yapacak bişe olmayınca öğrenci milleti akşama kadar orada. Üstelik bu öğreciler Ardahan'ın yerli öğrencisi hep. Dışarıdan gelen lise ve üniversite öğrencilerinide alman için biraz merkezi ve ferah temiz bi mekan yapman lazım. Öğrenci tanıdıkların falan varsa onlar ortam yapmada bir numaradır :) zaten bi alıştılar mı sonu yok :)
Turnuvalar falan da düzenlersin bir süre sonra iyice hoş olur :W
sermayem yok demişsin ama yinede fikrimi yazayım bowling yoktur büyük bi ihtimal. eğer tutarsa bilardo işi büyük bi salona taşın birde bowling ekle. ps2 - ps3 falan ekle, fast foodu bayağı çeşitlendir. tam öğrenci mekanı olsun iddaa ediyorum parayı kırınca bana çok dua edecen.
edit: bide bana kim demişti hatırlamıyorum ama tavuk çiftliği demişlerdi :W anlatılana göre biraz kokusu boku falan temizliyeceksin zor oluyo ama yine anlatanın dediğine göre 3-4 yıl bu işi yapan kişiler artık jeeple dolaşıyolar lüks evler alıyolar sonra da bunu kapatıp başka işe giriyolar :W sermayesi konusunda bi fikrim yok ama bir anda aklıma geldi yazayım dedim. sanırsam tavukları da diğer büyük şirketlere satıyolar :W araştır istersen bunuda :)
-
hocam aklıma yatıyo bakalım piyasa da araştırma yapıyorum.batma riski olmamalı.
-
bilie_jean bunu yazdı:
hocam aklıma yatıyo bakalım piyasa da araştırma yapıyorum.batma riski olmamalı.
-----------------------------tavuk işi dediğim gibi sadece duyduğum bişey sadece ama bilardo işi eğer çevrende varsa küçük yerlerde tutacak bi iş :)
-
Eğer batma ihtimali düşük olcak diyosan tavuk çiftliği açma derim. risk fazla biraz onda.
-
Tavuk döner işini bir düşün. Eğer yakınlarda üni vb. de varsa cafe de işletebilirsin ama tutulması lazım.
Giresun merkezdeyim ve adım başı tavuk dönerci açıldı. Bu şehirde tavuk olmak çok riskli.