folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder "İstanbul " Yaşanacak Yermiş ..... Vah Vah Vah

"İstanbul " Yaşanacak Yermiş ..... Vah Vah Vah

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    Beraber yürüdük biz bu yollarda beraber yüzdük taşan sularda

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    Quetzalcoatl bunu yazdı:
    -----------------------------

Avira bunu yazdı:

Quetzalcoatl bunu yazdı:
    aynı yağış new york a düşsün aynı bok orada da olur bu kadar basit düşünmeyin. alt yapıyla alakası yok yani bu işin en kral alt yapı bile belli bi süre dayanabilir sonra yalan olur. felaketin farkında değilsin sanırım.

hocam o yağış New York'a düşse inan bana senin pantolon'una su sıçramaz.Çünkü ordaki kanalizasyonlar devasal boyutlarda bilmem hiç filmlerde gördünmü insanlar bile yaşıyor o kadar büyük.Yani bu iş tamamen altyapıda bitiyor.Herkesin dediği gibi İstanbul yaşanılıcak yer değil ama çok paran varsa dünyanın her yerinden daha iyi yaşanılıcak biyer.İlerde şahsen ben başka bir ile gitmeyi bile düşünüyorum..

Abd Iowa City den sel görüntüleri.

buraya düşen yağmur istanbul a düşen yağmur un 3 te biri hocam.

bunun gibi abd nin farklı bölgelerinde yaşanan sel felaketleri var resimli olarak bunu bulabildim araştırırsan görürsün hocam. yani alt yapı da bi yere kadar suyun önüne hiç bi şekilde geçilemez.

hocam yağışın teknik verilerini bir yayınlar mısın aradım bulamadım iowa eyaletinde yağmurla sel baskını değil nehir taşması durumu söz konusuymuş teknik detay bulamadım... şu bildiğin teknik verileri ver de bir bakalım kaç katı...

şimdi gelelim yorumuna hocam okuyo musun? okuyosan hangi bölüm ya da şehir bölge planlama aldın mı? kanalizasyon şebekesi sistemleri ile ilgili bir ders? alt yapı ile alakası yok demişsin ama var... zaten dünyada herkes düşen yağışı buharlaştırarak uzaklaştırıyor :D bak hocam senin burada kullanılan kanalizasyon şebekesi borusunun çapı yaklaşık bir metre civarında... orada kullanılan kanalizasyon şebekesi borusunun çapı yaklaşık beş altı metre civarında... şimdi matematik hesabına dök bir metre uzunluğunda iki borudan al ve içine ne kadar su alabiliyor bir bak sanırım ondan sonra ne kadar önemli olduğunu anlayacaksındır... kanalizasyon şebekesi sadece döşenen borudan ibaret değildir! suyun alındığı noktanın özellikleri borular suyun bırakıldığı yer eğim şu bu bir sürü şey işin içine giriyor öle hadi kanalizasyon döşeyelim demekle olmaz bu işler! zaten yaparsan da böyle olur...

dediğin şeye katılıyorum kanalizasyon şebekesi de bir yere kadardır... sonucta bu normal bir yağış değildir mevsim normallerinin çok üstündedir... ancak kanalizasyon sistemlerinin gelişmişliği ve iyi bir şehir bölge planlama ile hem can hem de mal varlığına gelen zarar önemli ölçüde azalacaktır... istanbulda oluşan yağmurda suyun akacağı ilk yer olan dere yatağına ev kurulumuna izin verirsen ondan sonra da dönüp neden bu evlerde hasar var diye soramazsın... ayrıca her nehir yatağının taşma riskine bağlı olarak hesaplanan bir mesafe vardır... bu mesafe içerisinde yapılaşmaya izin verilmez! ama burası türkiye derenin beş metre ilerisine fabrika kurarsan ondan sonrada nehir taşınca neden böyle oldu diyemezsin...

bizde şehir planlama altyapı üst yapı hiçbir şey yoktur! bürokrasi desen içler acısı! afet bölgesi ilan edilen yerlerde en az 3-4 koldan tahliye yapılmalıdır ancak bizde şehir planlama olmadığı için tahliye tek koldan yapılmakta trafik tek kola aşırı yüklenince durma noktasına gelmekte! tahliye olmayıncada felaketin boyutu daha da artmakta... halk doğal felaketler için bilinçlendirilmeli bizde buda yok!

şimdi gelelim yurt dışındaki sistemlere...

kanalizasyon sistemleri daha sonra yapay nehir yatakları ile en kısa sürede denize yada okyanusa tahliye yapılır...

elde bu tip afetler için bir acil durum planı her zaman hazır halde bulunur...

nehir yataklarının taşmasını önlemek amacıyla hem fazla suyu alabilmek amacıyla borular ile yapay yataklara aktarılır ayrıca taşma durumunda suyun ne kadar yükseleceği hesaplanıp ona göre bir yapı mesafesi konulur!

afet durumu önceden belirlendiyse (istanbuldaki gibi üç dört gün öncesinden) asker ve siviller şehrin tahliyesine başlar işi şansa bırakmaz! ayrıca zararı daha az miktarlara cekebilmek amacıyla kum torbaları gibi basit sistemler ile taşma riskinin yüksek olduğu yerlere barikatlar yapılır...

seninde dediğin gibi herşeyin önüne geçilebilir diye bir durum yoktur bu dünyanın her yerinde vardır afet durumunda yapılacak her türlü önlem bunu engellemez ama zarar azaltılabilir... ayrıca hiç önlem almadan beklemek yerine önlem alıp beklemek daha mantıklı değil mi? bizim alt yapı ile sorunumuz vardır sadece afet olduğu zaman değil her zaman vardır... istanbul ve diğer şehirler normal yağış miktarlarında bile göletlere dönebilmekte... ve maalesef her yerimiz beton olduğu için suyu cekecek toprak bulunmamakta... daha söylenebilecek çok şey var umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Erkek

harbiden bizim devlet yönetimi rus yönetimine benzedi. kendi milletinin telef olması onların pek umrunda olmuyor. felaket heryerde olur ama ordaki insanların ne halde oldugunu tv den gördük. askerlerden baska kimse yok piyasada bir tek o beğenmedikleri yıpratmaya çalıstıkları askerlerimiz var. helal olsun baya bi ağırlık verdi kurtarma operasyonlarına.

felaketin yaşandıgı bölge 2-3 semt. buna rağmen devletten beklenen hareket sergilenmedi.bütün bu olanların istanbulda yasanması çok acayip. bizim milletimizde ordaki malları yağmalıyor 2 mt ötede bi sürü ceset var yaralı var kurtaracaklarına tabak çanak derdine düşmüşler.şeref haysiyet diye bişey kalmamıs.ne biçim insanlarımız var arkadaş...

Benden korkunç cevaplar duymak istemiyorsan, bana korkunç sorular sormaktan vazgeçmelisin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek
    Taşı toprağı çamur memleket oldu istanbul... derekenarında kullanılamıyacak yerleri imara açıp ( para kazanmak babında ) vatandaşa ev yapma izni verirsen böyle olur işte.. şimdiye kadar  gelen bu izinlere imza atan kişileri yargılamak gerektiğini düşünüyorum.. belediye encümenlerini askıya çıkaranları vb...

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
Toplam Hit: 3091 Toplam Mesaj: 25