folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İstanbul‘A Maraş Dondurması Getirtme

İstanbul‘A Maraş Dondurması Getirtme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

ErotikPanda bunu yazdı:
    -----------------------------

Gharzvog bunu yazdı:
    BosphorusPasha bunu yazdı:

Şimdiki mado nun asıl dükkanı Yaşar pastanesini bul netten madonun sahibi orda ilk dükkandır ismi değişmemiş halidir. dondurma iste ordan kargoyla buzklu kutuda gönderiyorlar bize çok göndermişti sahibi ufak  ufak olanları var kocaman kapta olanları var sitesinde olması lazım fiyatlarının.

edit saçmaladım git bi madoya ye işte usta onların hepsi orjinal maraş dondurması zaten :D

Hocam eger hakiki maras dondurmasi madodaki gibiyse felaket hayal kirikligina ugradim acikcasi. Daha farkli birseyler bekliyordum. Ama inanmak istemiyorum onlarin marastan getirdigini.

madodaki ile alakası yok hocam bize köpükten kapta buz içinde gelmişti bildiğin bıçak kesmiyo. keçi sütü tadı hissediliyo ve mükemmel bir kıvam aroma vardır

tamam abi bize gelende öyle köpük jkutunun içinde kapta üstünde plastik jelatin var etrafı buz dolu normal buz değil buharlı olan buzdan 

gerçeğimi bilmem de ben yiyemiyordum o dondurmayı keçi kokuyo keçimi koyunmu ne boksa leş gibi bişey. geçen yine biri göndermiş o daha bi berbat bi mutlulukla roma dondurması falan sandım daldırdım kaşığı az kalsın kusuyordum bu kadar pis kokan bi dondurma olamaz ya nalet gelsin bildiğin hayvan çişi gibi kokuyo amk babam da yediğim en güzel maraş dondurması diyo ona :|  koyun falan sevmiyorsan tavsiye etmem maraşı falan roma dondurması akar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

usta en güzeli maraşlı birine ya da maraştaki bi dükkandan yollattır. hiç bişey yapıldığı yerdeki gibi olmuyo.

ör: ben afyonluyum, izmirde yapılan afyon sucuğuyla afyondaki yapılan sucuk arasında dağlar kadar fark var.

sadece et değil su hava baharat nem oranı herşey tadını değiştiriyor.

hiç yemedim ama zannımca dondurmada da bu kural geçerlidir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ErotikPanda bunu yazdı:

Gharzvog bunu yazdı:

Şimdiki mado nun asıl dükkanı Yaşar pastanesini bul netten madonun sahibi orda ilk dükkandır ismi değişmemiş halidir. dondurma iste ordan kargoyla buzklu kutuda gönderiyorlar bize çok göndermişti sahibi ufak  ufak olanları var kocaman kapta olanları var sitesinde olması lazım fiyatlarının.

edit saçmaladım git bi madoya ye işte usta onların hepsi orjinal maraş dondurması zaten :D

Hocam eger hakiki maras dondurmasi madodaki gibiyse felaket hayal kirikligina ugradim acikcasi. Daha farkli birseyler bekliyordum. Ama inanmak istemiyorum onlarin marastan getirdigini.

madodaki ile alakası yok hocam bize köpükten kapta buz içinde gelmişti bildiğin bıçak kesmiyo. keçi sütü tadı hissediliyo ve mükemmel bir kıvam aroma vardır

tamam abi bize gelende öyle köpük jkutunun içinde kapta üstünde plastik jelatin var etrafı buz dolu normal buz değil buharlı olan buzdan 

gerçeğimi bilmem de ben yiyemiyordum o dondurmayı keçi kokuyo keçimi koyunmu ne boksa leş gibi bişey. geçen yine biri göndermiş o daha bi berbat bi mutlulukla roma dondurması falan sandım daldırdım kaşığı az kalsın kusuyordum bu kadar pis kokan bi dondurma olamaz ya nalet gelsin bildiğin hayvan çişi gibi kokuyo amk babam da yediğim en güzel maraş dondurması diyo ona :|  koyun falan sevmiyorsan tavsiye etmem maraşı falan roma dondurması akar.

maraştaki akrabalarımız sağolsun her yıl gönderir ben bir kere bile koku aldığımı bilmem. anca zorlarsan eritirsen vanilya kokar biraz o kadar :|

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EWELANCHE
    EWELANCHE's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

Maraşlılar gelsinlerde antepilerden dondurma yapmasını öğrensinler damak tadım çok iyidir maraş dondurmasıda yedim antep dondurmasıda şunu üzerine basa basa söylüyorum antep dondurması maraşı darmadağın eder, maraşta iki yer var birisi mado diğeri yaşar pastanesi, antepde ise en az 5-6 dondurmacı vardır nelerdir bunlar doğan dondurma, kaya dondurma idris dondurma, muzaffer dondurma benim favorim ise kaya dondurma çifte kavrulmuş fıstıklı dondurmadır, yoğun salep ve süt tadını almak için ise bir ay sonra filan yemek gerek dondurmayı şu ankiler inek sütüyle yapıyor,

Edit:Şoklama filan kısmı hikaye dondurmanın özelliği bozuluyor lezzeti alamıyorsun benim damak tadım his eder, esas lezzetli olan ise frig dir frig dondurma yiyeceksin ki bak tadına frig nedir tam dondurma donmadan kaşırım halindeyken yenen halidir hekes bilmez bu haline hakiki löpcüler biler, gel antepe misafirim ol sana dondurmanın tatlının kralını yedirim,

NEDİYORLA BU :ddddddddddd

Gharzvog Hacı özelden ulaş.

Ama harbi Maraş dondurması yemek istiyorsan buraya gelmen lazım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

roma dondurmasını da çok övüyorlardı. alternatif olarak roma dondurması nerden temin edebilirim peki ?

edit: çok mu yanlış bi soru sordum :| dondurma kültürüm yoktur. haberiniz olsun :D

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EWELANCHE
    EWELANCHE's avatar
    Erkek

Şukadarını söyliyeyim Dondurmanın da aynı kolanın'ki gibi bir formülü var. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

http://www.maraspazar.com/?urun-9-MARAS-DONDURMASI-1-KG---72-SAAT-SOKLU.html

maraşli bir arakdaş söylemişti özel bi şoklama şeysinin içine koyup kargoyla yolluyorlarmiş.

In every job there is a no
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hacım ben Kahramanmaraşlıyım...Sana tavsiyem öyle dondurmaya uzaktan bağlantı yapmasan iyidir.Bence gel dondurmayı memleketinde ye..havasıyla suyu ile birlikte ,ozaman tadını çıkarırsın dondurmanın.

Kahramanmaraşta 2 firma var hakiki maraş dondurması üreten:

1-Kervanpastaneleri (Alpedo)

2-Yaşar Pastaneleri (Mado)

Diğerleri fasafiso..

Ha şunuda unutma bu dondurmalar özel olarak doğal üretilen otlarla beslenmiş keçi sütünden üretilir.... 

arkadaşın biri söylemiş antep dondurması ,ne alaka Bu keçilern yediği ot sadece maraşın ahir dağı bölgesinde yetişir.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Modada Ali Usta dondurmacısı maraşın da antebinde dondurmalarını eline verir.

O kadar uzaklara gitmenize gerek yok.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

Bazen, AVM girişlerine stand kuruluyor o ara bir defa almıştım 1 saate erimemişti helva gibi kalıp duruyor tabi örjinalse.

AVM'lere yazın gelebilme ihtimali yüksek stand olarak.

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
Toplam Hit: 3525 Toplam Mesaj: 23