İstanbul"Da Deprem
-
ben bizzat hissettim uykumun içine etmişti, onceki haftalarda gene sallanmıstı ama deprem oldu dememislerdi ve bayagi sallamıstı :)
-
abi ankarada da tsunami olmuş mq
-
Arkadaşım sabah uykudan uyandıgığında rüyamda deprem oldu lan dedi . Bende ne depremi falan diye güldüm hakkatende deprem olmuş (:
Tesadüfün böylesi... -
Demodor bunu yazdı:
-----------------------------Mortunes bunu yazdı:
-----------------------------
bu tarz ufak şiddetli depremlerin olması ii bir şey ilerde muhtemelen olabilecek olan büyük depremin şiddetini düşürür :?
-----------------------------evet ama malesef o kadar uyarılara rağmen hala elle tutulur bir tedbir alınmadı istanbul'da olucak bir deprem ülkeyi ne hale sokar düşünmek bile istemiyorum.
-----------------------------İstanbulda olabilecek 7 ve üzeri şiddetli deprem, İstanbulu yerle bir etmeye yeticektir bu bir tahmin deil gerçek! Merak ediyorum alınmayan bu tedbirlerin sorumlusu kim? Hükümeti ? Halkmı ?
-
By_Gizemli bunu yazdı:
laa ne depremi , helikopter binanın üstünden geçmiştirr , adamlar da deprem olmuş zannediyo :|
-----------------------------hey Allah ım ya :|
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü
-
2008.06.07 01:57:18 41.1147 28.8430 5.8 3.3 -.- -.- KEMERBURGAZ-EYÜP (İSTANBUL)
ayrıntılı son deprem bilgileri:
http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst5.asp
+ kemerburgaza yakınım ve gece hissettim camların titrediğini :| ama depreme ihtimal vermedim pimapen camda nasıl titriyor diyede düşündüm ama :|
-
Mortunes bunu yazdı:
bu tarz ufak şiddetli depremlerin olması ii bir şey ilerde muhtemelen olabilecek olan büyük depremin şiddetini düşürür :?
-----------------------------Hayır dusrmez hatta tetikleme acısından is yapabilir.
Anadolu her sene yunanistana doru 2.5 cm kayıyor, 17 agustos da yaklasık 110 saniyede 5.5 metre kaymıstır yani 200 yılda olusacak sıkısma 110 saniyede oldu, kucuk depremler bu kdar olmasa da tetikleme fonksiyonu olma olasılıgı daha yuksektir ozellkle su an ki gibi acıa cıkmaya hazır muazzam bi guc beklerken.