İstanbulda Olacak Büyük Deprem.
-
bir rivayete göre istanbula gelecek kışın ilk yağmurla karişik kari yağdiği zaman deprem olucakmiş.
-
Mylitta bunu yazdı:
-----------------------------
XpertVision bunu yazdı:
her yıl dask sigortalarından ne kadar kar elde ediliyor biliyormusun :)
Dask zorunlu biliyormusun?
-----------------------------biliyorum hocam sence neden zorunlu ? :)
-
Bir ara haritasını kapan televizyona çıkıyordu. Kalemle fay hatlarının üstünden geçmek modaydı. Sanırım en azından 50-60 senesi vardır. Türkiye'de büyük depremler aynı bölgede en az 70-80 sene sonra oluyor. Jeoloji için çok kısa fakat insanlık için çok uzun bir zaman. Öyle kısa sürede olacak işler değil. Tabi ara sıra halkın gözünü korkutup adam gibi evler yapmaya ve adam gibi evlerde yaşamaya teşvik etmekte problem yok. Zaten ne zaman olacağını bilen de yok. Adam gibi evde oturun, önleminizi alın gerisi Allah'ın takdiri.
-
EntelKoylu bunu yazdı:
BuZuL bunu yazdı:
EntelKoylu bunu yazdı:
BuZuL bunu yazdı:
arkadaşlar kedinin köpekten yıldığı gibi bu haberden yıldım artık ulan 2004 den beri aşağı yukarı hergün haberleri takip ederim ne depremmiş 6 yıldır hep bu yıl olacak diyorlar yine haberlere bakıyorum netten yine deprem çok yakın diyor :) 6 yıldır bir gelemedi anasını satim.
hani deprem önceden bilinmiyordu bune o zaman ,adamlar tarih veriyorlar geçensenede bir kaç prof 2009 da deprem olacak kesin vs. demişlerdi şimdi ne yapıyorlar bilmiyorum :) biride tv de 2 ay içinde deprem olabilir demişti buda deprem üzerine kitabı olan bir prof du , psikolojik hareketmidir nedir anlamıyorum arkadaş yıldım artık "deprem olacak" haberinden.
istanbulda yaşamıyorsun sanane?
-----------------------------illa yaşamammı gerek ?
evet illa yaşaman gerek yoksa kaileye almayacaksın hemşerim.
-----------------------------neyi alıp neyi almayacağımı kimseye soracak değilim.
-
FireX bunu yazdı:
Bir ara haritasını kapan televizyona çıkıyordu. Kalemle fay hatlarının üstünden geçmek modaydı. Sanırım en azından 50-60 senesi vardır. Türkiye'de büyük depremler aynı bölgede en az 70-80 sene sonra oluyor. Jeoloji için çok kısa fakat insanlık için çok uzun bir zaman. Öyle kısa sürede olacak işler değil. Tabi ara sıra halkın gözünü korkutup adam gibi evler yapmaya ve adam gibi evlerde yaşamaya teşvik etmekte problem yok. Zaten ne zaman olacağını bilen de yok. Adam gibi evde oturun, önleminizi alın gerisi Allah'ın takdiri.
-----------------------------benim kafama takılan şu uzmanın birisi istanbulda daha önce büyük bir deprem olmadı vs. diyor bununda sebebini tarihi yapıtların ayakta kalmasına bağlıyor yani istanbulda deprem olsada büyük deprem olmayacak korkulan şey kaçak yapıların sağlam olmaması , durum böyleyken kalkıpta büyük deprem olacak gibi haber yapanlara ayar oluyorum.
-
Amaç farkındaalığı arttırmak.İnsanlar hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorlar.Madem ölmek istemiyoruz ozaman hazırlıklı olalım :D:D:
-
Sigorta şirketleri.. Sırf reklam hocam bunlar. Misal. Show Tv ye katılan Koreli Prof. Dr. Bilmem Kim: ''kanserin ilacının domates olduğunu söyledi.'' Bil ki piyasada aşırı derecede domates stoğu vardır..
-
ToR5 bunu yazdı:
Sigorta şirketleri.. Sırf reklam hocam bunlar. Misal. Show Tv ye katılan Koreli Prof. Dr. Bilmem Kim: ''kanserin ilacının domates olduğunu söyledi.'' Bil ki piyasada aşırı derecede domates stoğu vardır..
-----------------------------patates çok olduğu zamanda kızartmanın bi zararı olmuyo nedense az olunca zararları ortaya çıkıyor
-
Stargazer bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
-----------------------------patates çok olduğu zamanda kızartmanın bi zararı olmuyo nedense az olunca zararları ortaya çıkıyor
---------------------Kurnaz bunlar Millet ''küresel ısınma'' nidalarıyla ortalığı ayağa kaldırdığında son 50 yıldır artmayan gıdadan hububat,arpa ve buğday fiyatları %150 artış gösterdi. Diğer gıda metalarının da fiyatları arttı. Türkiye'de barajlar boş, ''susuzluktan kırılacaz'' nidalarıda keza öyle. Şu 2012 muhabbeti de öyle. Mağdem kıyamete 2 kaldı tüketin! tüketin! tüketin! mantığı var. Sana desem ki ben 3 gün ömrün kaldı. Sen yersin,gezersin,düzüşürsün, istediğini yaparsın.
Kodumunun kapitalizmi yüzünden kıyamet bile reklam pazarının emtiası oldu.
-
BuZuL bunu yazdı:
FireX bunu yazdı:
-----------------------------benim kafama takılan şu uzmanın birisi istanbulda daha önce büyük bir deprem olmadı vs. diyor bununda sebebini tarihi yapıtların ayakta kalmasına bağlıyor yani istanbulda deprem olsada büyük deprem olmayacak korkulan şey kaçak yapıların sağlam olmaması , durum böyleyken kalkıpta büyük deprem olacak gibi haber yapanlara ayar oluyorum.
-----------------------------Bugüne kadar ne teoriler atıldı. Ama yine de halkın gözünün korkutulması güzel. Yoksa Türk milleti başına birşey gelmeden hiçbir şey yapmıyor, umursamıyor. İlle birileri ölecek, sakat kalacak. Ancak o zaman çözülür. Halkın korkusu ve talepleri artık günümüzde evlerin daha sağlam yapılmasını sağlıyor. Eğer deprem gerçeği unutulursa zamanla yine aynı tas aynı hamam devam edecekler. Her sene birinin çıkıp korkutması şart.