İstanbul'un Fethi Sinema Filmi Oluyor
-
Ünlü yapımcı Faruk Aksoy, geçen Aralık ayında "Fetih 1453" isimli Türk tarih filmini 2010'da gösterime sokacaklarını belirtti. Filmin 300 Spartalı ve Gladyatör gibi filmlerin teknolojileri ile gerçekleştireceğini belirten Aksoy, filmin danışmanlığını ise Halil İnalcık'ın yaptığını söyledi.
www.1453fetih.com Resmi site
-
yabancıların kıcı kırık iki savaşı var adamlar yüzlerce filmini yaptı bizse bisürü önemli savaşlarımız olmasına rahmen henüz yeni bi film cekiyoz .yazıklar olsun türk sinemasına yapımcılara sesleniyorum burdan yazık hepinize beeee .baya gaza geldim :)
-
85te doğdum çocukluğumdan beri bu geyiği duyarım inşallah bu sefer lafta kalmaz
-
oh be sonunda!
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------
oh be sonunda!
-----------------------------kaç senedir devamlı duyuyorum paso yapılacak filmde hiç göremedik şu filmi nasıl işse artık
-
300 spartalıyı gölgede bırakamayacaklarsa hiç çekmesinler daha iyi !
-
walla yaw
-
Ziyaretçi defterine yönlendirme kodu koysam çalışırmı acaba :D
Ama filmi güzel olur inşallah. :D
-
o değil fatihi kim oynar acaba onu merak ettim :)
-
yıllardır duyuyoruz artık işi duymanın ötesine taşırlarsa mutlu oluruz sinemaya gider seve seve izleriz.
-
Bıraksınlar şimdi bu işleri.Bunu söyliyincede yabancı sermaye dostu yerli sermaya düşmanı ilân ediyorlar insanı.ABD başta olmak üzere birçok sinema endüstirisi bu işi bizimki gibi geçmişi 20-30 yıl ile sınırlanmış bütçesi az bir sektör ile yapmıyor.Adamın kodrolu sendikalı senaryo yazar takımları var.Adamın oyuncu seçme konusunda uzun yıllara dayanan bir prosedürü var.Adamın sinemaya tiyatroya zamanıda değer vermiş bir ülkesi var.Gerek yönetmen gerekse oyuncu eğitmenlerinin geliştiridiği bizzat kendilerine ait teknikleri var.Tarihi/aksiyon filmi çekmek için gerçekten bir sinama geçmişinin,köklü bir alt yapınının olması gerek.Daha 20-25 yıl önce kara murat,sezercik,emrah filmleri çeken bir endüstürinin bu gün başta ABD sinaması olmak üzere dev endüstrilerin ürünleri ile baş edebilecek hadi onu geç onlara az da olsa yaklaşabilcek kadar büyük sükse yapmasını beklemek komikten öte saçma.Çekmeyin,elinize yüzünüze bulaştıracak sıçıp sıvıyacaksınız.Bir ülkede tüm zamanların izlenme rekorunu kıran filmi recep ivedik olursa,tuvalete bir kamere koyun çıkan seslere bile komik diyip gidip para yatıracak insan varken.Film çekmek kabiliyet işidir,ancak aksiyon filmiçekmek teknik işidir.İçinde fetih olan bir tarihi film çekmekse hepsini gerektirir.