İstanbul'un İkonlarına Sürreal Bir Açıdan Bakın
-
Bigumigu'da gördüm demin resimler çok hoşuma gitti farklı şeyler tabi sizlerle paylaşmak istedim
ilgili yazı ve resimler
Ankara doğumlu fotoğrafçı Aydın Büyüktaş“Flatland”- “Düzülke” adını verdiği fotoğraf serisinde İstanbul’u kuş bakışı fakat kendi yarattığı alternatif bir perspektifle bizlere sunuyor.
Büyüktaş içlerinde Kapalıçarşı, Sultanahmet Meydanı, Eminönü Yeni Cami, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu gibi yerleri drone ile fotoğraflıyor. Değişik açı ve yüksekliklerden aldığı görüntüleri tek bir fotoğrafta birleştiren sanatçı, İstanbul’u sürreal bir perspektifle bizlere sunuyor. Fotoğraflardaki şehrin kendi içine kıvrılıyor izlenimi veren görüntüsü bana "Inception" (Başlangıç) filmini hatırlattı.
Büyüktaş, serinin oluşumunda Edwin A. Abbat’ın “Flatland: A Romance of Many Dimensions” kitabından aldığı ilhamın da büyük etkisi olduğunu belirtiyor.
-
merak edilen soruyu ben sorayım.
Bu şekilde çekimi ne ile yapmış olabilir.
-
Çok iyi. Fotoğrafların kalitesi konusunda bir şey söylemem yanlış olur, işin ehli olanlar birazdan burada olur zaten fakat, kompozisyon çok hoşuma gitti.
-
acaba drone ile yerden kalkis yapip üstünden gecerekmi cekti, ama drone tek cizgi halinde gitmesi gerek fazla titremeden. bence drone ile yapilir gibi geliyor.
-
Çok güzel.
Bu arada fotoğrafları tek kare olarak düşünmeyin, çok yüksek ihtimal farklı perspektiflerden alınan birkaç karenin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur. Bi nevi stack işlemi gibi.
-
Ben dikey panorama olarak düşündüm. Başta çok hoşuma da gitse son fotoğrafa yaklaştıkça beyin ambolisi geçirdiğimi düşündüm, resmen dengemi bozdu midem bulandı görüntüler :D ama güzel kareler, çerçeveletip asılacak cinsten
-
drone ile çekilmiş.
panoramanı dikey halini düşünün.
drone yerden yukarıya doğru havalandıkça çekim yapmış, görüntüler perspektif olarak birleştirilmiş.
ben böyle düşünüyorum
-
bir drone sahibi olarak konuşuyorum. Kalkerken sürekli foto çekimi olmuyor. Kuş bakışı tepeden çekiliyor. DJI firmasına ait cihazlar balıkgözü lensli farklı açılardan çekilip photoshopta birleştiriliyor tabi bu anlattığım kadar kolay degil :)
-
Özellikle ilk kare İstanbulu çok iyi anlatmış :)
-
Cok guzel, facebook dji turkiye grubunda gormustum. Cok sahane fotolar (Inception)
Anlatildigina gore drone ile 3 parca foto cekip sonra onlari birlestiriyor. Birlestirirkende photoshopcu yetenegine kalmis.
-
gerçi nette araştırmadım ama bu elemanın tüm resimlerini takip edeceğimiz bir blogu gibi bir şey var mı?