İstatistlik Dersinden Anlayan Mürid Var Mı? Yoksa Bütlerden Kalıcam...
-
Arkadaşlar bütte çıkacak sorular ancak çözemiyorum standart sapmayı ortalamayı alıyorum varyans testini uygulayacam yapamıyorum , çözebilecek olan çözemese bile şunu şunu yap çıkar diyecek olan yardım etsin hatta ücret karşılığı çözmek isteyenler irtibata geçsin...
alfa= 0.05 alınacak tüm sorularda...
SORULAR BU FOTODA
[url=http://hizliresim.com/p4QNgo][img]http://i.hizliresim.com/p4QNgo.jpg[/img][/url]
-

-
hocam bende de var ama cevapları yok.siteden de kimse çıkmadı :S
-
UMARIM BİR BİLEN ÇIKAR
-
allah bin belasini versin o dersin got zoruyla kopyayla ikina ikina gecebildim isin çok zor murid
-
Yardımmm
-
ways amk biz istatistik görüosak bu ne :O
-
bölüm harita mühendisliği ve soru türü harita mühendisliğiyle bağdaştrılmış aslında bilen biri fikir yürütebilir... Şuan calısıyorum sanki yapabilirim gibi ama tıkanıyorum bi yerde
-
Üniv. De gorduk ama egitimde kullanilan istatistik :) bu agir gelir.
-
Bi bakayım hocam çözebilirsem editlerim mesajı
edit:
hocam dersi ben ingilizce aldım ondan bazı kısımları yanlış anlamış olabilirim. cevaplarıma çok güvenme.
1. soru
soruda belli değerler verilmiş ve bunların ortalama değeri,varyansını ve standart sapma değerlerini istemiş.
şimdi ortalama değeri basit hepsini toplayıp değer sayısına bölüyoruz. yani 20 tane ölçüm var bunların hepsini toplayıp 20 ye bölüyorum.
deneysel varyans demiş. bu kavram sample variance ile aynıysa aşağıdaki formülü kullanıp çözebiliriz.

misal yukarıda A:3,4,6,7,10 değerlerinin varyansını bulmuş. önce ortalamasını bulmuş (x üstü çizgi) o da "6". daha sonra formülde yerine yazmış.
sonuçta 7.5 bulmuş bu da varyans oluyor. standart sapma (deviation) da bu bulduğumuz değerin kare kökü.

burda da frekans tablosu oluşturuluyor. 20 tane değerin aralıklarını tabloya yerleştiriyoruz. misal 205 ile 210 arası 1 değer, 210 ile 215 arası 7 değer, 215 ile 220 arası 3 değer gibi. sonra bunun grafiğini çıkarıyorsun alttaki gibi.
alli tarafından 21/Haz/14 15:38 tarihinde düzenlenmiştir -
alli bunu yazdı
Bi bakayım hocam çözebilirsem editlerim mesajı
edit:
hocam dersi ben ingilizce aldım ondan bazı kısımları yanlış anlamış olabilirim. cevaplarıma çok güvenme.
1. soru
soruda belli değerler verilmiş ve bunların ortalama değeri,varyansını ve standart sapma değerlerini istemiş.
şimdi ortalama değeri basit hepsini toplayıp değer sayısına bölüyoruz. yani 20 tane ölçüm var bunların hepsini toplayıp 20 ye bölüyorum.
deneysel varyans demiş. bu kavram sample variance ile aynıysa aşağıdaki formülü kullanıp çözebiliriz.

misal yukarıda A:3,4,6,7,10 değerlerinin varyansını bulmuş. önce ortalamasını bulmuş (x üstü çizgi) o da "6". daha sonra formülde yerine yazmış.
sonuçta 7.5 bulmuş bu da varyans oluyor. standart sapma (deviation) da bu bulduğumuz değerin kare kökü.

burda da frekans tablosu oluşturuluyor. 20 tane değerin aralıklarını tabloya yerleştiriyoruz. misal 205 ile 210 arası 1 değer, 210 ile 215 arası 7 değer, 215 ile 220 arası 3 değer gibi. sonra bunun grafiğini çıkarıyorsun alttaki gibi.
1. Soruyu çözdüm 2 ve 3 . Soru