İşte Partilerin Seçim Vaatleri...
-
CodeMaster bunu yazdı:
-----------------------------
lordvader89 bunu yazdı:
BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ’NİN (BTP) VAATLERİ:
Mazot 80 Ykrş olacak.
500 YTL vatandaşlık parası ödenecek.
2000 YTL asgari ücret verilecek.
15 bin YTL doğum ikramiyesi verilecek.
Ev hanımlarına 500 YTL maaş verilecek.
250 YTL çocuk maaşı verilecek.
oha aq yavas :D
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=41781&sayfa=3#383237-----------------------------
Diğer çoğu parti mazotu indirecekmiş. Onlar hakkında da yazayım.
1. İmkansız. Eğer fiyat indirilirse, Karşılamak için ya başka bişeylerden vergi alınır, ya dış borç alınır.
2. Mazot sadece çifçiye 1 ytl yada ötvsiz olucak. Piyasa ekonomisisnde böle bişey baştan imkansız. Çünkü akıllı vatandaş ucuza aldığı mazotu uygun bi fiyata dierlerine satar.
3. İkincil etkileri sosyal yapıyı sarsar. Fakir köylü ya hiç mazot almıyo traktörü kiralıyo yada mazot bile kullanmıyo. Maztu kullanan zengin köylü. Bu gelir dağılımındaki uçurumu arttırır. Sosyal faydayı zedeler.
4. En çok bunu söyleyen sol partilere gülüyorum çünkü bkz madde 3
-
Eğleniyorlar.. eğleniyorlar.. bos hepsi..
-
alayı yalan..başa gelince bunlardan bi tanesini bile yapamazlar..
-
AKP'NİN 2002 DEKİ EN ÖNEMLİ VAATLERİ:
3 Kasım 2002 seçimleriyle iktidara gelen AKP'nin ise en önemli vaatleri arasında işsizlikle mücadele ve IMF ile stand-by'a son verme vaadi bulunuyordu. 4.5 yıllık iktidarı boyunca her iki vaadini de yerine getirmeyi başaramayan AKP, ekonomiye ilişkin bir başka vaadi olan enflasyonu tek haneli rakama indirme sözünü ise uyguladığı ekonomik program ile yerine getirdi.
-
lordvader89 bunu yazdı:
GENÇ PARTİ’NİN VAATLERİ:
Mazot 1 YTL olacak.
Her işsize 350 YTL maaş verilecek.
Emekliye 14 maaş verilecek.
Fındık 8 YTL olacak.
Gıdada KDV oranları düşürülecek.
GP iktidarında Türkiye AB üyeliğinden çekilecek.
Üniversite sınavı kalkacak.
Şehitlerin hesabı sorulacak.
.
Mazot 80 Ykrş olacak.
ha amk beaa!!la bunlara inan var mı ?
-
en makul vaatler mhp de.
en daşşaqlı vaadler ip de
gel gelelim ip bi sik yiyemez
-
bLuetuLips bunu yazdı:
CodeMaster bunu yazdı:
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------Diğer çoğu parti mazotu indirecekmiş. Onlar hakkında da yazayım.
1. İmkansız. Eğer fiyat indirilirse, Karşılamak için ya başka bişeylerden vergi alınır, ya dış borç alınır.
2. Mazot sadece çifçiye 1 ytl yada ötvsiz olucak. Piyasa ekonomisisnde böle bişey baştan imkansız. Çünkü akıllı vatandaş ucuza aldığı mazotu uygun bi fiyata dierlerine satar.
3. İkincil etkileri sosyal yapıyı sarsar. Fakir köylü ya hiç mazot almıyo traktörü kiralıyo yada mazot bile kullanmıyo. Maztu kullanan zengin köylü. Bu gelir dağılımındaki uçurumu arttırır. Sosyal faydayı zedeler.
4. En çok bunu söyleyen sol partilere gülüyorum çünkü bkz madde 3
--------İmkansız diye birşey yoktur bu 1
2- Akp bütçedeki oluşturduğu açığı kapamak içim mazota habire yüklendi..
3- Mazot 1,2 YTL olursa(ÖTV kalkınca) Ülkenin vergi açığı 10milyon YTL oluyormuş.. Akpnin bir özelleştirmeden aldığı para 18 milyon YTL.. Bi kere açık filan hikaye.. Diğer şeylere ufak ufak vergi ekliyipte bunu kapatabilirsin..
4- Mazotun ucuzlaması çöken,batan çiftçiye bi kere moral olur bu kesin. Üstelik bu yaklaşık 15 20 milyon kişiye etkiliyor..Verim artar..
5- Traktörün suyla çalıştığınımı filan mı düşünüyorsun anlamadım?
6- Köylüleri zengin fakir diye ayırma gafletinde bulunmanada ben gülüorum..
Fakir köylü el arabasıylamı sürüyor tarlayı merak ettim? :)Neyse bana saçma gelmiyor.. Öss kaldırma vaatide saçma gelmiyor onuda açıklıyabilirm..
----------------------------- -
mazot 740 kuruş mu ne o fiyata çıkıyo.tayyip bey havalimanlarına ve bazı imtiyazlı kesimlere ytlye veriyosa bunu almak halkın hakkıdır,yapılır mümkündür.
-
CodeMaster bunu yazdı:
lordvader89 bunu yazdı:
Mazot 80 Ykrş olacak.
oha aq yavas :D
+1 -
birader çiftçinin batmış olduğunu nerden çıkardın şu anda btp nin sölediği çocuk parası eğitim parası falan zaten veriliyo sadece astronomik rakmlar değil...
bu arada madem öss fındık fiyatları mazot falan bunlar mümkünse akp iktidarı niye bunları yapmadı madem yapılabilir
şeyler kim iktidardan gitmek isterki onlarda yaparlardı niye kaçsınlar...
gp ve cem uzan bunları söylerken herkes götüyle gülüyodu(ben hala öyle yapıyorum) şimdi nerdeyse tüm partiler aynı şeyi söylüyo madem
bu kadar komik ve imkansızdı şimdi nasıl bizde yaparız aynı şeyidiyosunuz...
mhp nin idamı geri getirecez lafınıa herşeyden çok gülüyorum idamı kim kaldırdı apoyu asacaz diyo apo yakalndığında iktidarda kim vardı
99 seçimlerinde de aynı şeyleri söylediler ama gel gör ki idamın kaldırılmasına karşı çıkmadılar şimdi ne yüzle halkı aynı vaatle (gene yapamicaklar) ikinci kez kandırmaya cüret ediyolar anlamıyorum...