(İstek) Mega Hafıza

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    flex ci olmanın iyi yanlarından biri de bu kahretsin ya :D 
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

bence össyi kazandıran %40 şey okuduğunu ilk seferde çok rahat idrak edebilmektir.

öss boyunca kitaplar okuyup okudugunuzu anlamanızı geliştirin, hatta bizim bi arkadaş vardı adam hiç çalışmazdı sınava ingiliterede okucaktı oyuzden öss önemli degil fln dedi ama çok kitap okurdu yane 2 günde 700-800 sayfalık kitaplar bitirirdi adam. nese efenim biz çalıştık girdik o çalışmadı girdi geçti alayımızı bogaziçini kazanmıştı, hiç çalışmadan

"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    Ben de megahafıza da satılan "Accelerated Word Memory Power" setini arıyorum.bi hayırsever upload edip koyarsa memnun olurum =)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Özgün içerik kendim yazdım bunu önce belirteyim kendi kullandıgım yöntemlerdir.Konu dersolunca verimli ders çalışma tekniklerinide yazdım tarafımdan denenmiştir.

Hafıza Teknikleri-1

%3c_hafiza_%3cucu

Birçok insan hafızasının zayıf olmasından yakınır.Bir alışverişe gittiğinde alacaklarını unutur veya bir yere giderken alması gereken aletleri unutur(şarj aleti gibi)Aslında zayıf hafıza diye bir şey yoktur eğitilmemiş hafıza vardır.Önemli olan beynimizin hangi dili konuştugunu bilmektir. %3c%29

Neleri daha iyi hatırlarız?

• Duyular
    • Aşırılık
    • Göze çarpıcılık
    • Duygusallık
    • Kişisel Önem Taşıyan
    • İlk ve Son
    • Renkli ve hareketli nesneler

Bu nitelikleri taşıyan nesneleri daha kolay hatırlarız bu yüzden hatırlammaız gereken şeyleri yukarıdaki beynimize bu dille kodlıyacağız.

Şİmdi Başlayalım…

• Rakamların Ezberlenmesi

Rakamlar durağan olduklarından dolayı kolay unutulurlar bu yüzden bazı kodlamalar kullanarak onları hareketli kılacağız:)

1. Kalem
    2. Kuğu
    3. Martı
    4. Yelkenli
    5. Kanca yada eldiven(beş parmaklı %3c%29
    6. Golf sopası
    7. Uçurum
    8. Gözlük
    9. Uçan ipli balon
    10. Tabak kaşık

Bu kodlamaları kullanarak bir deney yapalım.

Örneğin yolda gidiyorsunuz adamın birine araba çarptı ve çarpan adam arabasıyla kaçtı. Siz plakayı okumayı başardınız ama not alacak defter kaleminiz yok.Polisi aradınız 2 saat sonra polis geldi.Çarpan aracın plakasını sordu peki hatırlayabilirmisiniz?

Misal Plaka

34 BK 538 olsun bunu yukarıda yazdıgımız beyinin kendi diline göre kodlayalım

İstanbul da Boğaziçi Köprüsüne inen Eldivenli Martılar Gözlük Takıyordu.

34-İstanbul PLaka KOdu

B-Boğaziçi

K-Köprüsü

5-Eldiven

3-Martı

8-Gözlük

Kurduğumuz bağıntı ilkten size saçma gibi gelebilir fakat şunu bilmelisinizki nekadar abartırsanız beyninizde yer etmesi okadar kolaylaşır.

Hafıza Teknikleri İle İlgili Genel Tüyolar

• Çok ve çarpıcı hayal kurun(bağlantılar kurun)
    • Abartarak ve renklendirerek bağlantı kurun
    • Daima olumlu düşünün.
    • Akrostişler kullanın.

------------------------

Verimli Ders Çalışma Teknikleri

%3c33557

Çoğu öğrencinin şikayetidir verimli ders çalışamamak yada çalıştığından verim alamamak.Aslında verimli ders çalışma teknikleri herkes için ideal değildir.Bazı insanlar kendine has sistemleriyle çalışır başarılıda olurlar ama bu sistem normal insanlar için birebirdir.Şimdi yapacaklarımızı kısaca anlatmaya başlayalım.

• Ders Programı Mutlaka Yapılmalıdır.

Ders programınıza uymak ve zamanı geldiğinde ders çalışmak normalden daha fazla verim almanızı sağlar çünkü beyino mekan ve saate şartlandığı için kontrasyonu yakalaması daha kısa sürer.

• Yazarak Ders Çalışmak.

Hani derlerya en silik yazı en güçlü hafızadan üstündür diye boşuna dememişler,yazaraak ders öğrenciler gerek konuyu kavramada gerekse hatırlamada diğerlerine oranla daha iyidirler.Bu nedenle not tutmak ve yazarak çalışmak başarıya ulaşmada önemli bir basamaktır.

• Mola Vermek.

Programlı ders çalışma deyince çoğu öğrencinin aklına saatlerce ders çalışmak ve test çözmek geliyordur eminim.Ama başarıya ulaşmada Molaların Önemide çok büyüktür.

Örneğin;

40 dk ders çalıştıktan sonra 10 dakika tekrar yaptıktan sonra 10 dakika dinlendiğimizde çalıştığımız dersi anlamamız kolaylaşır unutmamız zorlaşır.Ama burda önemli bir husus vardır mola verdiğiniz zamanlarda kumandaya sarılıp televizyonun başına geçmeyin. %3cD

• Tekrar.

Tekrarlar bir konunun kavranmasında çok önemlidir.Bir konu öğrenildikten sonra 4 tekrar yapılmalıdır.

1. Konu öğrenildikten hemen sonra
    2. Konunun öğrenildiği haftasonu
    3. Sınava 1 hafta kala
    4. Sınavdan 1 gün önce yapılmalıdır.

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Yukarı

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Kimse de yokmu yaw

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Up

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

olsa banada lazımdı..

Arıyorum bulursam.... ;)

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Erkek

Gençlik bir adres buldum.İndirip kontrol etmedim açıkçası.İndiren varsa görüşlerini paylaşsın.

http://cafegitim.com/showthread.php?t=25869

gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek
    elimde var isteyene dvd parası karşılıgında yollarım ama upload etmem ayrıca hafızamerkezi.com sitesinin setleride mevcuttur kopyalama veya çogaltma işlemi yapmıyorum isteyene yolluyayım.

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
Toplam Hit: 4590 Toplam Mesaj: 24