folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder [İstek]Regular Expression Destekli Text Editoru

[İstek]Regular Expression Destekli Text Editoru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

grep -E "buraya regexi yaz" darklord.txt

edit: çıktıyı ekrana basıcak işte sonuna > sonuç.txt eklersen oraya yazar vs vs 

yolbulucu tarafından 04/Kas/22 16:08 tarihinde düzenlenmiştir

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

yine terminal uzerinde takilayim ama karsimda arayuz olsun istiyorsan vi/vim de kullanabilirsin.

http://www.vimregex.com/

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

yine terminal uzerinde takilayim ama karsimda arayuz olsun istiyorsan vi/vim de kullanabilirsin.

http://www.vimregex.com/

Hocam vim'den çıkmayı da yazsaydın. Sonra benim gibi vim'den çıkmak için bilgisayarın fişini çekmesin mürid :)

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Dinazor olmama rağmen vi'ye hiçbir zaman alışamadım. Nano ve türevleri benim için candır 😉

Windows tarafında, Her ne kadar vscode geçmiş olsam da, eğer regex bilmiyorsanız benim yıllardır lisans ödeyip kullandığım EditPlus tavsiye ederim.
    Bunu kullanma nedenim en lightweight text editoru (2.6 mb) ve diğerleri gibi gereksiz bir sürü özellik barındırmaz, sistemi kastırmaz. Regex hazır şablonları da sunar.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek
    cukurova bunu yazdı

Dinazor olmama rağmen vi'ye hiçbir zaman alışamadım. Nano ve türevleri benim için candır 😉

Windows tarafında, Her ne kadar vscode geçmiş olsam da, eğer regex bilmiyorsanız benim yıllardır lisans ödeyip kullandığım EditPlus tavsiye ederim.
    Bunu kullanma nedenim en lightweight text editoru (2.6 mb) ve diğerleri gibi gereksiz bir sürü özellik barındırmaz, sistemi kastırmaz. Regex hazır şablonları da sunar.

nano ve notepad++ yapımcıları, koderları insanlık için çok büyük bi adım atıyorlar

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

Abi harikasın, ilk fırsatta sana bir yemek falan ısmarlamalıyım diye düşünüyorum. 

Elimde regex var, bunu editör e nasıl girerim sorunundaydım, bu çözer diye düşünüyorum.

Herkese teşekkürler.

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
Toplam Hit: 1806 Toplam Mesaj: 17
text editor regular expression