[İstek]Regular Expression Destekli Text Editoru
-
grep -E "buraya regexi yaz" darklord.txt
edit: çıktıyı ekrana basıcak işte sonuna > sonuç.txt eklersen oraya yazar vs vs
yolbulucu tarafından 04/Kas/22 16:08 tarihinde düzenlenmiştir -
yolbulucu bunu yazdı
yine terminal uzerinde takilayim ama karsimda arayuz olsun istiyorsan vi/vim de kullanabilirsin.
-
end bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
yine terminal uzerinde takilayim ama karsimda arayuz olsun istiyorsan vi/vim de kullanabilirsin.
Hocam vim'den çıkmayı da yazsaydın. Sonra benim gibi vim'den çıkmak için bilgisayarın fişini çekmesin mürid :)
-
Dinazor olmama rağmen vi'ye hiçbir zaman alışamadım. Nano ve türevleri benim için candır 😉
Windows tarafında, Her ne kadar vscode geçmiş olsam da, eğer regex bilmiyorsanız benim yıllardır lisans ödeyip kullandığım EditPlus tavsiye ederim.
Bunu kullanma nedenim en lightweight text editoru (2.6 mb) ve diğerleri gibi gereksiz bir sürü özellik barındırmaz, sistemi kastırmaz. Regex hazır şablonları da sunar.
-
cukurova bunu yazdı
Dinazor olmama rağmen vi'ye hiçbir zaman alışamadım. Nano ve türevleri benim için candır 😉
Windows tarafında, Her ne kadar vscode geçmiş olsam da, eğer regex bilmiyorsanız benim yıllardır lisans ödeyip kullandığım EditPlus tavsiye ederim.
Bunu kullanma nedenim en lightweight text editoru (2.6 mb) ve diğerleri gibi gereksiz bir sürü özellik barındırmaz, sistemi kastırmaz. Regex hazır şablonları da sunar.nano ve notepad++ yapımcıları, koderları insanlık için çok büyük bi adım atıyorlar
-
yolbulucu bunu yazdı
Abi harikasın, ilk fırsatta sana bir yemek falan ısmarlamalıyım diye düşünüyorum.
Elimde regex var, bunu editör e nasıl girerim sorunundaydım, bu çözer diye düşünüyorum.
Herkese teşekkürler.