folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder İşten Çıkarılmak İstenen İşçi Durumuna Düştüm



İşten Çıkarılmak İstenen İşçi Durumuna Düştüm

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek

    bu nasıl firma amk okurken tepem attı

    http://www.youtube.com/watch?v=tFHx2CfhGWM&t=27

     

     

     

     

    DadasAdam tarafından 14/May/15 09:08 tarihinde düzenlenmiştir

    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2009
    Dişi
    SALDIRAY bunu yazdı

    madrew hoca bu arada e-devletten baktım

    31 ocak 2015 te çıkarım 01 şubat 2015 te tekrar giriş yapılmış. fakat ben herhangi bir imza vesaire atmadım. nasıl oluyor bu bilginiz varmı?

    Ay ne güzel koz wermişler sana ,) hocam normalde yıllık girdi çıktı yapan firmalar ya 1yıllık tazminatını werirler ya da ibra imzalatırlar.sen bunu da koz olarak kullanıcaksın ,)

    seni işten çıkartırlarsa we tazminat hakkın yok derlerse sana imzalatıcakları belgeyi ya imzalama ya da her hakkı saklıdır yaz. Çünkü tahminimce ibra imzalatıcaklar dawa açacağını da belirt. O parayı yar etme. Sen önlemini al bildiğini anlarlarsa geri adım atıcaklardır


    dewdim dewrildim geldim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    Öncelikle ücretinde aleyhine olan bir değişiklik yapılacaksa bu çalışma koşullarında esaslı değişiklik demektir. Google'da bununla ilgili makaleleri bi oku önce. 

    Şimdi bu değişikliğin yapılabilmesi için işveren sana yazılı şekilde soracak sen de altı gün içinde yazılı olarak kabul edeceksin, aksi takdirde kabul etmemiş sayılacaksın. Bu değişiklikler nasıl yapıldı? Bunun cevabını bi yaz buraya. 

    İkinci olarak, eğer imzaladığın sözleşmede başka şehirde çalışmaya önceden izin vermişsen işverenin böyle bir hakkı bulunuyor. 

    İlk yazdığım hususlarla ilgili tam bilgi ver konuda ona göre bişeyler yazalım ve ayrıca amacını da yazarsan iyi olur, eski koşullarla devam etmek mi istiyorsun yoksa tazminatını alıp ayrılmak mı? 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    Öncelikle geçmiş olsun. Başka şehirdeki şube konusu açılırsa kuvvetle muhtemel iş sözleşmesinde belirtilmiş ve sende imzalamışsındır. Bu onların lehine. Fakat işveren - işçi arasındaki problemlerde devlet çoğunlukla işçinin yanında olduğu için mahkemeye vermen durumunda tazminatından da daha fazla para alacağın yüksek bir ihtimal.

    Biz işyerindeki tüm arkadaşlarla (100 kişi) Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birini şikayet ettik şimdi mahkemesi devam ediyor. Yolda geçirdiğin süreden, verilmesi gereken kıyafetlerden, mesailerden yoğurt parasına kadar hepsi tek tek hesaplandı ve iyi paralar kazanacağız. Özetle; tüm yasal haklarını kullan, paranı al.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    oha aq kuralları bastan gecırene kadar ne sattıgını unutursun o ne lan a ürününden haftada su kadar musterı su kadar satış ama aslında o kadar degıl bununda şu kadarı derken hesaplarken gün biter aq sacmalık holy hocama 100% katılıyorum


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Eylül/2010
    Erkek

    arkadaşlar merhabalar tekrar,

    -giriş çıkış mevzusu için alo 170 sgk hattını aradım. neden giriş çıkış yapıldığıyla ilgili dilekçe yazdık 20 mayısta sonuç gelecek.

    -bunun dışında farklı ildeki lokasyona geçiş için zorlanıp işten çıkarılan arkadaşla görüştüm. tazminatını almış ve mobing-kötü niyet olarak ayrıca tazminat davası açmış 100bin tl civarı mahkeme sürüyor :)

    -mataramasuko hocam ücret değişiklikleriyle ilgili hiçbirşey imzalatmadılar geçmişte prim ve performans değişikliklerinde. adam kafasına göre her ay sistemi değiştiriyor. dipnot olarak, kesinlikle tazminatı alıp bu işyerinden ayrılmak ve bir daha kapısının önünden bile geçmemek istiyorum :)

    saygılar...


    Kendi şansımı yaratırım...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    Sozlesmende yazmasi seni istemedigin halde baska yere gonderebilecegi manasina gelmez bence. İstemezsen verir tazminat cikarir.


    İmzalamazsam ne olcak?
Toplam Hit: 2993 Toplam Mesaj: 28