folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İstiklâl Caddesi"Nde Aynı Anda Bin Kişi Nete Girdi!



İstiklâl Caddesi"Nde Aynı Anda Bin Kişi Nete Girdi!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Beyoğlu Belediyesi ve İhlas Net'in işbirliğiyle "Bağlan Beyoğlu" projesi çerçevesinde İstiklâl Caddesi'nde ücretsiz, kesintisiz, kablosuz internet bağlantısı sağlanmaya başlandı.
    İstiklâl Caddesi boyunca her noktada mobil internet bağlantısı sağlayan, "Bağlan Beyoğlu - Kesintisiz Kablosuz Erişim" projesi İhlas Net'in katkılarıyla hayata geçirildi. Taksim Meydanı ile Tünel arasında yaklaşık 2 kilometre'lik bir hat boyunca aynı anda bin kişinin kullanabileceği kablosuz internet erişimi hizmeti, 50 Mbps kapasiteli olarak hizmet verecek.
    Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülen "Akıllı Kent Projesi"nin bir parçası olarak uygulamaya geçen proje ile daha fazla sayıda İstanbullunun kablosuz internet hizmetinden ücretsiz olarak yararlanması ve Türkiye'nin e-dönüşüm sürecine katkı amaçlanıyor. Konuyla ilgili Beyoğlu Belediyesi'nin ek hizmet binasında bir basın toplantısı tertip olundu. Toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İhlas Net'ten Proje Müdürü Ali Çanakçı katıldı.
    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "2010
    İstanbul Avrupa Kültür Başkenti programına yakışır bir Beyoğlu hazırlıyoruz. Akıllı kent otomasyon sisteminin bir parçası olan bu proje daha geliştirilecek" dedi.
    Proje Müdürü Ali Çanakçı ise konuşmasında sistemin nasıl işlediğini anlattı. Çanakçı, "Bu proje İstiklâl Caddesi'nde 2 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Aynı anda bin kişi internetten yararlanacak. İnternete girdiklerinde vatandaşların önüne bir form çıkacak o formu doldurduktan sonra kendilerine bir kullanıcı şifresi verilecek. Daha sonra bu şifreyi kullanarak internete girebilecekler. 1 saatlik kullanımın ardından tekrar sistem şifreyi tekrar soracak. Bu bir uyarıyı kapsıyor" diye konuştu.
    "Beyoğlu Belediyesi" isimli Access Point'ler vasıtasıyla sisteme bağlanan her bir kullanıcı; Proxy, Firewall (Güvenlik Duvarı), Virüs koruyucuların güvenliği ile e-maillerine ulaşabilecek, Web Sörf, Chat ve Video Konferans yapabilecek, genişband internet erişiminden yararlanacak.

    İHLAS NET GENEL MÜDÜRÜ ÖMER DEMİR:
    İhlas.net Genel Müdürü Ömer Demir, ''İhlas.Net ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle ve Beyoğlu Belediyesi’nin 150’inci yılında hayata geçirilen bu kablosuz internet erişim hizmeti, hem kapsadığı alanın genişliği, hem sağlanan hız, hem de aynı anda 1.000 kişinin yararlanacak olması ve açık alanda sağlanan kablosuz erişim hizmeti olması dolayısıyla Türkiye’de bir ilk'' dedi.

    -Beyoğlu, İstiklal Caddesi için uyguladığınız sistem konusunda bizi bilgilendirir misiniz?
    Talep Beyoğlu Belediyesi’nden geldi. Amaç, Beyoğlu’ndaki 2km’lik İstiklal caddesi ve ara sokaklarında, bu bölgeye ziyarete gelen herkesin internet’e girebileceği bir platformun geliştirilmesi ve kamu hizmetinin sunulmasıydı. Cadde boyunca Wi-Fi Access Point’lerimizi yerleştirdik, herkesin internet’e bağlanacağı bir ara yüz geliştirdik. LapTop veya PDA’a sahip her kullanıcı “Beyoğlu Wireless” isimli Access Point’lerin Türkçe ve Ingilizce hazırlanmış arayüzündeki, Belediye tarafından talep edilen bilgileri girdiği taktirde ücretsiz olarak genişband internet’e erişebilecek.

    -Bu sistemden yararlanacak kullanıcılar neler yapabilecek?
    “Beyoğlu Wireless” isimli Kablosuz Erişim ekipmanları vasıtasıyla sisteme bağlanan her bir kullanıcı: Proxy, Firewall (güvenlik duvarı), Virüs koruyucular ve geniş bir güvenlik çemberi içinde internet’e erişebilecek.
    Kullanıcılar “Beyoğlu Wireless” ile, e-maillerine ulaşabilecek, Web’de sörf, Chat ve Video Konferans yapabilecek, 50 Mb’lik genişband internet erişiminin keyfini yaşayacaklar.

    -Bu sistem Türkiye’de uygulanmış bir ilk herhalde?
    İhlas.Net ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle ve Beyoğlu Belediyesi’nin 150’inci yılında hayata geçirilen bu kablosuz internet erişim hizmeti, hem kapsadığı alanın genişliği, hem sağlanan hız, hem de aynı anda 1.000 kişinin yararlanacak olması ve açık alanda sağlanan kablosuz erişim hizmeti olması dolayısıyla Türkiye’de bir ilk. Gerçekleştirdiğimiz ve Türkiye’deki bu ilk, Dünyanın birçok ülkesindeki benzer projelerle boy ölçüşebilecek büyüklüğe ve kaliteye sahip bir kamu hizmeti niteliğinde. Elde ettiğimiz deneyim ve bu başarı neticesinde, şu anda birçok belediye bu tür bir hizmeti kendileri için uygulamamızı talep ediyor.


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    vay amua goyym beyoğlunda oturmak vardı :D

    punto cero
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2007
    Erkek
    waaşşş ne sniff yapılır o ağda amk... dsniff dökümanı hazırlıyom, kısa süre sonra buradan verecem zaten, herkes birbirini sniffler durur amk :D

    Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RoLLeR
    RoLLeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Az önce okudum haberi :  http://www.nethaber.com/NewsDetails.aspx?id=26460

    secimlerde yaklaşıyo, oy toplamak icin butun belediye adayları boyle bi guzellik yapsrsa butun oyları toplarlar kanımca :*


    inandığın gibi yaşamassan yaşadığın gibi inanırsın..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    cnr437 bunu yazdı:
    -----------------------------
    waaşşş ne sniff yapılır o ağda amk... dsniff dökümanı hazırlıyom, kısa süre sonra buradan verecem zaten, herkes birbirini sniffler durur amk :D
    -----------------------------
    büyük ihtimal yapamazsın :)


    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Aq lan o makinaları çalarlar bi kaç günü sonrada nah girerler kablosuz ağa :D o kadar hırsızlık olan şehirde orta yere koymuşlar o makineleri ne diyim :/

    :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    bir kac gun sonra kaldırırlar:D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    Hocam bişey bildiğinden söylemişsindir ama paylaşım yapmak isteyen birinin hevesini kırma

    :D  :)

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

    cnr437 bunu yazdı:
    -----------------------------
    waaşşş ne sniff yapılır o ağda amk... dsniff dökümanı hazırlıyom, kısa süre sonra buradan verecem zaten, herkes birbirini sniffler durur amk :D
    -----------------------------
    büyük ihtimal yapamazsın :)


    -----------------------------
    holyone'ın tetris mevzusu yakındır ki şimdi bu arkadaş ta rene hocamın lafından iice etkilenerek bir gaza geliş yaparsa ve dökümanı da şşaakk diye patlatırsa nolacak !!! o zaman bana TO BE CONTINUED demek düşer :)

    Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeknikA
    TeknikA's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Haziran/2007
    Erkek
    Süper bir şey yaw..Milletimiz bunun kıymetini bilir ve bu gibi teknolojik gelişmelere destek verirse..bir bakıyorsun tüm istanbul ücretsiz internete giriyor..manyak bir şey olur...
    Ama tabi arkadaşlarım da dediği gibi..çalarlar o cihazları :(
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2006
    Erkek
    canım beyoğlum benim.yakışır :)

    ... sorcerer & musket ...
Toplam Hit: 2708 Toplam Mesaj: 15