İşverenden Paramı Alamıyorum
-
sonuç olarak adam 5 gün çalıştığını söylüyo, kendince olayı kovalamak istediğine göre parayı hakettiğinide düşünüyo, hocam dövme kalkma kafana kürekle vurabilirler :D polisle git dicem polis gölgesinden korkuyo, dilekçe fln yazıcam diye blöf yap yine vermezse gerçekten yazarsın
-
sgk, mahkeme v.s uğraşırsan 1 günlük sigortalı olduğun için 1 günlük paranı alırsın. ama diğer 4 günü çalıştığını ispat edersen sigortasız işçi çalıştırmaktan baya bi ceza yerler. hemde inşaat sektöründe sigortasız çalıştırmak büyük suç.
-
eray bunu yazdı:
-----------------------------
5 gun calisip ardindan adami yari yolda biraktigin icin bence sen ona para vermelisin. Bosyere kahraman olmaya gerek yok bu konuya bakanlarin cogunlugu ayni seyi dusunmustur..
-----------------------------böyle düşünenler daima hatalıdır.işçiden yana ne kadar kanun çıkarsa çıksın işveren her zaman kanunda bir delik bulur ve yırttar
eh be kardeşim neden böyle dandik firmalarla ve insanlarla yüzgöz oluyorsunki şimdide 5 günlük ücreti alamadaığın içinde ...........
yapabileceğin birşey yok 5 günlük ücret için tehdit şantaj v.s.........değmez bence.memleket böyle işçisinin parasının üstüne yatan
orospu çocuklarıyla dolu zaten.
son çalıştığım yerdede 1 ay çalıştım adam paramın üstüne yatmaya çalışıyor.mesailerimi eksik vermeye,maaşıda kırpmaya kalktı.hakkımı arıcam dedim
birazda arıza çıkardım paramı tamtakır aldım
illede 5 günu alıcam dersen helal olsun derim.zamanın vaktinde varsa uğraştır bu o.çoğunu git ssk ya sigortasız çalıştırıyor diye dilekçe ver
çaışma baknlığına dilekçe ver paramı vermedi diye.hele birde koşullar uygunsuzsa mikerler.birde adamın yakın çevresindenn tanıdığın kim varsa karşılaştıkça
anlat nasıl göt olduğunu,mutlaka rahatsız olacaktır.paranı alamazsan bile adam bir süre rahat yüzü göremeyecek en azından
bir daha dikkat et taşeron, şantiye,esnek çalışma,pazarlama,fazla mesai(kanunen 11 saati geçemez aralıksız),sigorta firmaları,kamera alarm firmaları,özel telekom firmaları,
alacağın paryı,mesai saatlerini başta sor,ilk hoşuna gitmedimi hemen bırak,laf söyledilermi sende onların yaptıkları haksızlıkları sok onlara
gururundan taviz verme,alttan aldıkça götleri kalkar bu ibnelerin
şirketin firmanın kapısından çıktıkları an sem kimsin nesin hatırlamazlar içleri rahattır,lüks arbasına biner gider adam.işçi daima haklıdır
,zira bu konularda çok canım yanmıştır,elde olmadan biraz ağzımı bzduğumun farkındyım,yönetici arkadaş kusura bakmazsa sevinirim
-
düşünceleriniz ve önerileriniz için hepinize teşekürler....
-
bugün hakkını aramayan yarın şerefini ve haysiyetini kaybeder ona işçi çok sana da iş demek isterdim ama şartlar böyle değil her neyse 5 günde olsa al arkadaşım arkadaşlar güzelce yolunu yordamını da göstermiş zaten sallama hemen bu gün işlemlere başla sallarsan kalır öyle
-
Ben çok şantiye gördüm işçi olarak çok çalıştım çokta işçi çalıştırdım, buna dayanaraktan fikrim odur ki,
Senin yerinde olsam, senin yaptığını hayatta yapmazdım yani 5 gün çalışıp şartlar ağır bilmem ne bahanesiyle işi bırakmazdım, hadi bıraktım diyelim 5 gün çalıştım deyip 3 kuruşun peşinden koşmazdım. Ailevi bir sorun olur hastalıktır ölümdür vs. o ayrı ama seninki resmen keyfiyete dayalı bişey, belli ki götün yememiş.
Patronunun yerinde olsam 3 kuruş için kendime laf söyletmem verir paranı gönderirdim, bundan ders çıkartıp senin gibi bir adamı yakınıma bile sokmazdım.
-
JackDaniels bunu yazdı:
-----------------------------
3-4 kişi topla mekanına git paranı güzelce adam gibi iste vermesse dalın hırsını al sonra parayı unut zaten şikayet ederse hakime paramı vermedi dövdüm dersin.
-----------------------------biz bi öyle gitik 3-4 kişi.adamlar bi toplandı 20 kişi.zikeyazdılar wallah.o yüzden altıpatları almayı unutma.sıkmasan bile sana bikaç saniye kazandırır.(kaçmak için)