İşyerine Server Kasa Kuracağım
-
Çalıştığım işyerine bi server kasa kurayım diyorum içine lazım olacak bilgileri atıp istediğim zaman ulaşmam lazım local de ağ bağlatısından hallederim ama il dışında yada bi müşteride nasıl daha kolay ulaşırım o an o bilgiye. Yandex in var yandex disk diye ama mantığı nedir yada ne kurayım daha kullanışlı
-
zamazingo bunu yazdı
Çalıştığım işyerine bi server kasa kurayım diyorum içine lazım olacak bilgileri atıp istediğim zaman ulaşmam lazım local de ağ bağlatısından hallederim ama il dışında yada bi müşteride nasıl daha kolay ulaşırım o an o bilgiye. Yandex in var yandex disk diye ama mantığı nedir yada ne kurayım daha kullanışlı
Şirket disinde rdp veya vpn ile erisim saglayip belgelerine ulasabilirsin. -
bedava vpn nerden bulcam :)
-
sabit ip varsa is yerinde ftp server kurabılırsın en saglıklısı bu olur senın ıcın,
kurmada sıkıntı yasarsan eger yardımcıda olurum.
-
server alacaksan sakin oem bilgisayardan server yapma.
eger uzun sureli kullanmayi planliyorsan ibm, dell, hp vb server al rahat et derim
-
En kolay yolu söylüyorum hocam. Teamwiever. Şuanda WP8 e geldi uygulama. Pc evde açıkken telefonla bağlanıyorum rahatlıkla. ID zaten sabit oluyor. Şifrenide sabit yap kendine özgü bişey olsun. Sonra istediğin yerden bağlan. Bilmiyorum androidde ve iOS ta durum ne ama WP8 de TW uygulaması var. Onlarda da kesin vardır yani. İster tablet ister pc ister laptop farketmez istediğin yerden bağlanabiliceksin. Sabit ip falanda lazım değil. Ooh miss :D
-
underzero bunu yazdı
eger uzun sureli kullanmayi planliyorsan ibm, dell, hp vb server al rahat et derim
abi normal kasa deil zaten zenon işlemci olan bi kasa eski bi fabrikadan almıştık sapa sağlam çalışıyo
-
zamazingo bunu yazdıunderzero bunu yazdı
abi normal kasa deil zaten zenon işlemci olan bi kasa eski bi fabrikadan almıştık sapa sağlam çalışıyo
2008 server kurabilrsin, file server rolünü yükledikten sonra, localden erişim sağlarsın sonra modemden 137, 138, 139, 445 TCP ve UDP portlarını serverın local ip adresine yönlendir.
\\wan ip \ yazdığında dosyalara erişebilrsin.
-
Sadece dosyaları barındıracak sistemin sunucuda kurulması daha maliyetli olur (enerji + lisans + RAID + uptime vs.). Bunun için NAS sistemi alabilirsiniz. Alacağınız NAS'ın FTP, Web server, MySQL server gibi oldukça yararlı özellikleri de olabilir. Web sunuculu bir tane alırsanız da kimlik kontrolü yaparak dosyalarınızı tüm internete dağıtabilirsiniz.
Windows sunucu kullanacaksanız en düşük Windows server sürümü işinizi görecektir.
-
interfector bunu yazdı
En kolay yolu söylüyorum hocam. Teamwiever. Şuanda WP8 e geldi uygulama. Pc evde açıkken telefonla bağlanıyorum rahatlıkla. ID zaten sabit oluyor. Şifrenide sabit yap kendine özgü bişey olsun. Sonra istediğin yerden bağlan. Bilmiyorum androidde ve iOS ta durum ne ama WP8 de TW uygulaması var. Onlarda da kesin vardır yani. İster tablet ister pc ister laptop farketmez istediğin yerden bağlanabiliceksin. Sabit ip falanda lazım değil. Ooh miss :D
senin dediğinin aynısını ben yapıyorum kimsede görmüyorum duymuyordum artık kendimden şüphelenmiştim :D şimdi içim rahat
-
zamazingo bunu yazdı
bedava vpn nerden bulcam :)
Hocam server kuruyorsun sabit IP de verecen heralde, VPN e para mı verecen bide=) Windowun vpn server özelliğini açacan işte