folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İtü İşletme Mühendisliği Mi? İtü Bilgisayar Mühendisliği Mi?

İtü İşletme Mühendisliği Mi? İtü Bilgisayar Mühendisliği Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagilgurbuz
    cagilgurbuz's avatar
    Erkek

itü işletme müh. derim ben piyasa bilgisayar mühendisi kaynıyo işletme müh. okuyup kendini pc mühendisliği konsuun da geliştirebilirsin ekstra diller öğrenerek falan yerinde olsam öyle yapardım

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:
    -----------------------------

g2k bunu yazdı:

valla hocam çevremde bilgisayardan az buçuk anlayan bir insan olarak bilinirim. bilgisayarlar alakalı bi sorun olduğunda bana gelirler de şimdi işletme mühendisliğine yatkın olup olmadığımı nerden bilebilirim ki.

bilgisayardan biraz anlamak için eğitim almaya gerek yok sonuçta herkes anlaybilir

.

Sorunun cevabini kendin vermissin zaten.

o biraz anlamaya kimse para vermiyor yanlız hocam. :) bir bilgisayar mühendisinin bilgisayar hakkındaki bilgisinin uzağından bile geçemez bizimkisi.

çok kararsızım ya ne zormuş karar vermek :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

hocam ilk sayfada yazmıştım bu sefer açıklayarak yazıyorum;

sen ne yapabilirsin ? saatlerce kodlamak sana göre mi ? çabuk sıkılırmısın ? insanlarla ilişkilerin nasıldır ? ağzın laf yapar mı ?

bana sorarsan, ben saatlerce oturup kod yazamam. ama saatlerce oturup piyasada şu şöyle o zaman yakın gelecekte şu şöyle diye tahminler yürütebilirim. sonra çabuk sıkılırım. oturduğum yerde yarım saat duramam. yani bilgisayar mühendisliği bana göre değil.

ha ben bunları yaparım ama yöneticilik olayıda aklımı karıştırıyor dersen, o zaman oku bilgisayar mühendisliği üstüne de yükseği işletmeden yap. o daha güzel. ama bilgisayar mühendisliğini yapabilecekmisin önemli olan nokta bu.

ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum , bazen lanet ediyorum böyle zor olurmu lan diye. ama sonra düşünüyorumki ben başka bölüm okuyamam. ne kadar zorlansamda okuduğum bölümle mutluyum çünkü ilgimi çekiyor. olursa bide üstüne işletmeden yüksek yaparım iş alanım genişlesin diye. veya mba.

kısaca ilk önce o bölümleri okuyan insanları bul, dersler nasıl ne görüyorlar falan öğren. sonra okul bitince ne yapıyorlar onu öğren. kararını gene kendin ver.

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

işletme müh tutsa gözüm kapalı yazardım

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

deniz ulaştırma <3 :D

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek
    işletme muhendıslıgı . nedeni işletmelerde iş bulursun bilgisayar gibi tek sektörde iş yapmazsın yani alan geniş ama senın neyı ıstedgn de önemli : )

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anil
    anil's avatar
    Erkek

tabiki bilgisayar mühendisliği

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    ne için okuyoruz = karın doyurmak için kpss de hangi bölüm çok memur atıyorsa o na git 2 sınıftan itibaren kpss kasmaya başla tekrar üniv okuma şansım olsa sınıf ögretmenli okurdum gerisi boş 3 ay ücretli tatil hangi meslekte var allhaşkına ya mislergibi eşide ögretmen aldınmı tmdırrr oldu bitti ayda 2,5 3 binlerira 3 yıl dogu görevi var ömründe okadarda sefillik olsun canım :))

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fizilal
    fizilal's avatar
    Erkek

Her iki bölümde okuma fırsatı olan biri olarak önce istersen işletme mühendisliği kulübüne yazdığım işletme müh. ne iş yaparı paylaşayım:

"Örgüt veya işletme nedir sorusuyla başlamak lazım zannımca. Bununla ilgili birçok tanım yapılmıştır bir tanesi der ki: "Örgütler(Türkçe İşletme daha çok sevilen bir kavram) amaca yönelmiş( goal-oriented), rutin temelli sistemlerdir(Lundberg 1995)" bu amaçlar arasında hayatta kalmak, karlılık, verimlilik, etkinlik gibi iktasadi olanlar yanında imaj ve sosyal sorumluluk gibi sosyal amaçlar vardır.

Bu amaçlara ulaşırken örgüt içerisnde farklı çıkarlar ve çatışmalar vardır. Örneğin muhasebe departmanı maliyetleri düşürmek ve böylece karlılığı artırmak amacıyla minimum stok ile çalışmak isterken, pazarlama departmanı müşteri memnuniyetini artırma adına daha fazla stok ile çalışmak ister. İşletme mühendisi aldığı temel eğitimler ile tüm departmanların dilinden (jargonundan) anlayan ve amaç farklılıklarını bilen kişidir. (Bu nedenle bir örgütteki fonksiyonel departmanların tümünün eğitimini belli ölçüde alır) Örgüt içerisinde farklı amaçları olan departmanların amaçlarını işletme amaçları doğrultusunda optimize eden, koordinasyon ve iletişimi sağlayan kişi işletme mühendisidir. Departmanlar arasında dil(jargon) farkından dolayı farklı departmanların kurduğu iletişimde her anlama belirli düzeyde bir yanlış anlama olduğundan görevi bu yanlış anlamaları en aza indirgemektir."

Herkes hoş bir seda duymak ister...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

fizilal bunu yazdı:

güzel açıklama olmuş hocam işletme müh. demi okuyorsun sen?

Toplam Hit: 7303 Toplam Mesaj: 45