İzafiyet Teorisi
-
Chaoser hocam Tesla'nın bu teoriyi çürüttüğünü söylediniz ama ben öyle birşey duymadım ispatı var mı bu teorinin çürüdüğüne dair?? Kanıt pls
-
Chaoser hocam buyur;
burdaki stephen hawking tamamen materyalist bir kişidir
==============================================
"NASA: İzafiyet Teorisi Doğru", "Einstein Haklı Çıktı", "NASA İzafiyet Teorisini Doğruladı"…
2004 Ekim ayında gazetelerde yer alan bu başlıklar zamanın göreceliği konusunun bir kere daha doğrulandığına dikkat çekiyordu.
İzafiyet Teorisi'ni günümüzden 86 yıl önce, 20. yüzyılın en büyük fizikçisi olarak nitelendirilen Albert Einstein ortaya atmıştır. Görelilik kuramı olarak da adlandırılan bu teoriye göre uzay ve zaman bir algıdır. Diğer bir deyişle, mutlak zaman diye birşey yoktur. Uzay ve zamanı algılama biçimimiz, nerede bulunduğumuza ve nasıl hareket ettiğimize bağlıdır. Buna göre bir cismin hızına ve konumuna (çekim merkezine olan uzaklığına) göre, zaman hızlı veya yavaş geçmektedir. Bir cisim hızlandıkça (çekim merkezlerinin yakınında) o cismin üzerinde zaman yavaşlamaktadır. Yani hız arttıkça zaman kısalmakta, sıkışmakta; daha ağır, daha yavaş işleyerek sanki "durma" noktasına yaklaşmaktadır.
Bunu Einstein'ın bir örneği ile açıklayalım. Bu örneğe göre aynı yaştaki ikizlerden biri Dünya'da kalırken, diğeri ışık hızına yakın bir hızda uzay yolcuğuna çıkar. Uzaya çıkan kişi, geri döndüğünde ikiz kardeşini kendisinden çok daha yaşlı bulacaktır. Bunun nedeni uzayda hızla seyahat eden kardeş için zamanın daha yavaş akmasıdır.
Bir cismin hızının yanısıra konumu da zamanı etkilemektedir. Genel Görelilik Kuramı, çekim merkezlerinin yakınında zamanın daha yavaş geçtiğini ispatlamıştır.
Ünlü fizikçi Stephen Hawking, bu gerçeği yine bir ikiz örneğiyle şöyle anlatmaktadır:
"Görelilik kuramı mutlak zamanı çöpe attı. Bir çift ikizi düşünelim. Diyelim ki ikizlerden biri dağın tepesinde yaşasın, ötekisi deniz yüzeyinde. İlk ikiz (yani dağın tepesinde yaşayan) ikincisinden daha çabuk yaşlanacaktır. Yani yeniden karşılaştıklarında öbüründen daha yaşlı olacaktır." (Stephen Hawking, Zamanın Kısa Tarihi, s.54)
Görelilik Kuramı ile, hıza ve konuma göre uzayda farklı zaman dilimleri olduğu ortaya konmuştur.
Einstein'ın 1900'lü yıllarda ulaştığı bu sonuç geçtiğimiz aylarda NASA destekli bir proje ile doğrulanmıştır.
Uydu Yörüngelerindeki Sapma İzafiyeti Doğruluyor
-
Ayrıca hocam senin dediğinde büyük bir yanlışlık var.Internette bulduğuma göre bu teoriyi üç kişi hazırlamış biri de tesaldır.Bakın bir yorum.O zaman söylediğin şey çok saçma oluyor
===============================================
NICOLA TESLA DA SÖYLEMİŞTİ...
Aynı şeyi Nicola Teslada söylemişti ama ne yapalım ondan hiç bahsedilmiyor...
============================================== -
Rainbow project diye nette araştırırsan görürsün
-
1-Nasa deneyi doğrulamış diyorum,ayrıca o kadar yazı verdim
2- dediğin projeye baktım pek birşey yok,hatta einsteinde bu işle uğraşmış,bir oku bakalım
http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/PROJECTRAINBOW.HTM -
baba o tesla süper bişii ya herif o elektrik saçan şeyi nası bulmuş?
-
Kardeş sen teslaları karıştırdın herhalde :p ... Birde Chaoser eğer bunu iddaa ediyorsan anladığın birkaç yorumu söyle de bizde anlayalım neyin ne olduğunu... Sen diyorsun ki araştır bakk.. Ortaya atan sensin yorumunu yazcaksın o zaman... Böyle savunma olmaz... Birde Allah'ın katında zaman yoktur.. Sonsuzluk vardır... Ve kimse erişemez..
-
uzaya giden mekiklerdede bu zaman farkı görülmüş. onlarda cok yüksek hızlara cıktıkları için mekiklerin saatleri hep geç kalıyormuş dünyadaki bir saate göre
Toplam Hit: 3440 Toplam Mesaj: 19