İzmirin Ayıbı
-
izzmarit bunu yazdı
Şşş.. İzmirime laf edenin ağzına biber sürerim.
Bi özledim ki.. Suyu akmasa da saat kulesini.. Denizini çimlerini insanlarını.. Of. Gece gece ya.. :(
temmuz'da gittim çeşme akıyordu. :D
edit: ek olarak kulenin minberini romanlar çalmış diye duyduk. 1 yada 2 tanesi yoktu.. tarihi dokusu bozulmuş yıkık harabe kalelere dönmüş gibiydi..
WebJas tarafından 07/Kas/12 06:41 tarihinde düzenlenmiştir -
c0der bunu yazdı
tayyip amcanız izmire gavur demeseydi
izmir halkı büyük ihtimalle akpli bir belediye başkanı seçerdi
izmirde hizmete doyardı
izmirden cacık olmaz hocam
hizmetten nasibini alamayan lanetlenmiş bir şehirDemedi ;)
-
İzmir iyidir hoştur ama bakımsızdır. Fahrettin altay metrosu ben kendimi bildim bileli inşaattan kurtulamadı. Üçyol'da oturanlar özellikle iyi bilir ki her ay düzenli olarak kaldırım taşları sökülür, ortalarına pembe şerit çekilir vs yeniden revize edilir. Miting olacağı zaman özellikle kordon boyunca 10 kişilik ekipler halinde renkli renkli çiçekler dikilir. Miting bittiği an bu çiçekler sökülüp yerleri çamur içinde bırakılır. Fuar zamanları konak belediyesinin önündeki süslemeleri, çevreyi gayet temiz ve düzenli görürsünüz. Fakat aynı fuar zamanında ara ve arka sokaklara geçtiğinizde burası İzmir mi dersiniz. Fuar, sergi, müze yapımına dört kolla koşan belediyemiz nedense şehrin bakımına sıra geldiğinde imkansız kalıyor. Gözümle canlı görmeseydim özellikle bu konudaki davranışlarından bu kadar emin olmazdım. Özellikle müze yapımlarına çok aşırı yatırım yapılıyor. Yapılan halk konserlerinde özellikle bazı sanatçı çevrelerine faiş fiyatlar ödeniyor. Gidip dinlemeye kalktığınızda belkide o sanatçıyı hayatınızda daha önceden bir daha görmediniz veya görmeyeceksiniz. Kısacası çok fazla göz boyama mevcut. Belli başlı temel bölgeler temizleniyor, düzenleniyor. 10 yıldan fazladır İzmir'de oturuyorum. Gördüğüm en çalışkan ve iş bitiren belediyeler balçova ve ödemiş belediyeleri. Ödemiş resmen İzmir'in merkezinden güzel olmuş.
X partisinin destekçisi değilim. Halkımın desteklediği partinin destekçisiyim. Ama bu kadar bakımsız gördükten sonra insan bu şehirde yaşayınca x partisi gelse de yatırım yapsa demiyor değil. Kendi kendilerini baltalıyorlar. Yazık oluyor. İzmir gibi bir şehre gerçekten yazık.
-
en son yazın akıyordu 3 ay önce :)
sular kesilmiştir
-
çeşme bu sürekli akacak diye bişey yok,
sen hemen yandaki marketten 50 kuruş verip su alamadın mı :D
-
Pampalar siz İzmir'i böyle hep kötü yanlarıyla anıyorsunuz ama başına gelenleri bilmiyorsunuz.
- Metro konusunda, anlaşılan müteahhit firma 2 defa feshedildi. Çünkü; ulaştırma bakanlığından bilmem ne izinleri iptal edilmiş, ihaleye girmesi yasaklanmış edilmiş diye bi ton olay oldu. Sonra kazı sırasında bazı yerlerde çökmeler oldu. İzmir'i bilen bilir, caddelerin çoğu doldurmadır. Özellikle şuan metro yapımı olan kısımlar. Bu sorun sadece İzmir'de yok, İstanbulda'da çok sık yaşanıyor.
- İkincisi, İzmir'e bakımsız diyorlar. Şimdi İzmir'de yıllardır CHP'li başkanlar hizmet veriyor. Bu belediyelerin ödenekleri ise; sadece Gene CHP'de olan büyükşehir belediyesinden geliyor. Büyük şehir belediyesi ise; şuan bütçeden Kocaeli - Sakarya gibi şehirlerin ödeneğini alıyor. Yani, Türkiye'nin en büyük 3. şehri, şuan İStanbul ve Ankara'ya oranla 8/1'ini alıyor.
CHP'nin hatası yok mu ? Elbette var. Şahsen ben Piriştina'nın hizmetini ne ondan önce ( Burhan Özfatura ), ne ondan sonra ( Aziz Kocaoğlu ) göremedim.
Rahmetli eğer yaşasaydı, söylediği sözlerin hepsini yapardı!
Birde, köy olsun kasaba olsun , mezra olsun.. Bunlar fasa fiso, İzmir'i küçümsemek için söyleniyor- ama bu sözleri söyleyen kaç kişi hayatı boyunca Avrupa'nın en büyük 2. yaşam parkında bir tur attı :)
Yada, Universiad olimpiyatlarında gönüllü çalışıp 45 gün boyunca ücretsiz tüm servislerden faydalandı.
Bunlardan kaçı şuan İnciraltı, Balçova hattını biliyor ? Bir girseniz çıkmak istemezsiniz.
Köyse köy, ben bu koca köyden o kadar memnunum ki ! 8 ay istanbulda kaldım, 2 ay Ankara'da kaldım. Ve, hiçbirinde İzmir'deki kadar mutlu olmadım. He imkanları mı , elbette bazı konularda imkanları daha fazla. Ama ne halkından , ne esnafından İzmir'deki kadar ben bi haz alamadım.
Bırakın CHP zihniyeti için İzmir'i kötülemeyide, bi gelin görün , yaşayın İzmir'i. ( İzmir dışı olanlar için. ) -
HoLyCat bunu yazdı
tek soylemek istedigim sey CHP sagolsun..
Not : Ne kadar parti varsa hepsinin amk .
Bende Sex Partileri okul sonu partileri hariç.
-
C_e_Z_a bunu yazdı
Edit : Ohaa amk yorumlara bak :D la bi çeşmeden su akmıyo diye mi bu siteminiz yoksa ezelden İzmir düşmanıydınızda fırsat bulunca mı döktünüz içinizi :D
İzmir'e köy diyen Ankara'nın %60'ını - İstanbul'un %40'ını hala görmezden gelenler :)doğru söze ne denir.
-
Vah zavallı vah, o kulenin altındaki çeşmeyi bilirim sabahlara kadar açık bırakılırdı, baliciler banyo yapardı bunlarıda gördün mü, halbuki açık kalsa baliciler yıkanırken izmire gelen yapancılarlada resim cekilse ne güzel olur, öküz ist tarihi çeşmelerimde sumu akıyo
izmirli müridin biri demiş.. sanırım kapak.. böle kalması daha samimi
-
Bak sinirlendim amk , bi akmayan su musluğuna neler denmiş. Lan amk melih'in siktiği angaralıların neden sesi çıkmıyor çok mu memnunlar hallerinden. biz kocaoğlan bi yanlış yaptık mı onunda ağzının payını vermeyi biliriz amk!
İzmir'e laf edenlere gelsin bu video çok sinirlendim amk benim gibi adamı bile sinirlendirdi bazıları :/
http://youtu.be/kWxfxwgAu24