İzopropil Alkol Zehirler Mi ?
-
Yarım litreye yakın izopropil alkolü yanlışlıkla halıya döktüm. Birkaç saat sonra komşu geldi az oturdu evin havasında birşey var sanki başım ağrıdı dedi. Ben de paranoyak oldum şimdi bu bir de uyuduğum odanın halısına döküldü mecburen yavaş yavaş buharlaşıp havaya karışacak. Bu izopropilli hava sahasında uyursam sabah uyanmama riskim var mı ?
-
Tehlikeli tabiki hocam.Odayı ne kadar havalandırsan da tehlike söz konusudur.
Halıyı temizlemeye ver ve başka odada uyu. -
tosun bunu yazdı
Tehlikeli tabiki hocam.Odayı ne kadar havalandırsan da tehlike söz konusudur.
Halıyı temizlemeye ver ve başka odada uyu.Havalandırma fayda etmiyor hocam aynen. Halıyı çoktan kaldırdım ama yerler tahta bizim tahtanın arasından hep akmış alttaki betona, ordan havaya sızıp duruyor. Başka odada uyuma gibi bir imkanım yok hocam durum biraz karışık. Başka neler yapılabilir ağzıma bez bağlayıp uyusam fazla zarar verir mi ?
-
İçmediğin ve uzun sürece solumadığın sürece bişey olmaz içersen iyi kafa yapar :D oda sıcaklığında yanıcıdır.Camları evi güzelce havalandır tamamdır
-
Cesnist bunu yazdı
İçmediğin ve uzun sürece solumadığın sürece bişey olmaz içersen iyi kafa yapar :D oda sıcaklığında yanıcıdır.Camları evi güzelce havalandır tamamdır
Tamam hocam sağolasın. Yanıcı derken havadan da alev alır mı ? Mesela çakmak yansa o odada.
Vikide tadı lezzetli diyor ama daha önce diğer bir alkol türevinden zehirlendiğim için denemedim hocam :)
DadasAdam tarafından 10/Mar/14 21:39 tarihinde düzenlenmiştir -
çakmagı çak alev almazsa rahat rahat uyu hiç bişicikler olmaz ...
edit: eger alev alırsa vay haline :D
buruksu tarafından 10/Mar/14 21:38 tarihinde düzenlenmiştir -
BeyinAdam bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Tamam hocam sağolasın. Yanıcı derken havadan da alev alır mı ? Mesela çakmak yansa o odada.
elini biraz havaya kaldırıp cakmak yakarsan havaya uçarsın tabi :D izopropil olduguna eminsen yanmaz sanırım propanol ise kendiliginden yanar evet
-
Cesnist bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıCesnist bunu yazdı
elini biraz havaya kaldırıp cakmak yakarsan havaya uçarsın tabi :D izopropil olduguna eminsen yanmaz sanırım propanol ise kendiliginden yanar evet
Şundan hocam: http://www.tipkimsan.com/?urun-3132-izopropil-alkol---1-litre
Bu kendiliğinden yanıyorsa ev komple yandı hemen üstünde onlarca tahta var :D Üstüne su dökeyim biraz derişimi azalsın çözüm bulana kadar..
DadasAdam tarafından 10/Mar/14 21:44 tarihinde düzenlenmiştir -
BeyinAdam bunu yazdıCesnist bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Bu kendiliğinden yanıyorsa ev komple yandı hemen üstünde onlarca tahta var :D Üstüne su dökeyim biraz derişimi azalsın çözüm bulana kadar..
Su dökersen içinde çözünür hocam iyi fikir.
-
Cesnist bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıCesnist bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Su dökersen içinde çözünür hocam iyi fikir.
İyi o zaman suyu döküp yatayım ben. Camı da sabaha kadar hafif aralıklı bırakırım.. Gönülüme su serptin hocam sağol :)
@Tosun hocam eyvallah :)
buruksu bunu yazdıDadasAdam tarafından 10/Mar/14 22:10 tarihinde düzenlenmiştirçakmagı çak alev almazsa rahat rahat uyu hiç bişicikler olmaz ...
edit: eger alev alırsa vay haline :D
Alev alırsa ben mezara, sen de intihara teşvikten cezaevine hocam :D (Ağzımızdan yel alsın)
-
Breaking Bad dizisinde de Walter White halıya dökülen benzini temizlemeye çalışıyordu ya senin de bu kimya sevgin oradan geliyor sanırım :) Biraz benzemiş olaylar :)