folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Java İlginç Class Adı

Java İlginç Class Adı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek
    garga bunu yazdı

Benim anlamadigim konunjn javayla ne alakasi var ? Class ismi uzun o kadar. Tarrakda yazsan oraya calisir o kod.

Ben de bu kısmı anlamadım. Aynı class ismini veya method ismini python veya cpp'de yazan adam da pek tabii böyle uzun uzun yazabilir.

Bu class Java'nın native kütüphanelerinde mi geliyor? Nedir olay?

İkincisi bir arkadaş ben embedded'da Java kullanıldığını sanmıyorum demiş, Cisco telefonlarda Java var, bu yalnızca benim günlük hayatta karşılaştığım bir örnek başka yerlerde çıkar elbet.

Blue Screen of Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

JAVA nın ne cok düşmanı varmuş yahu,

@0x656e hocam ben C++ da kullanılmıyor demedim gücü yetmiyor dememden kastım yok yani Thread yok anlamında dedim :D Bide ne gülüyorsun yahu :D C++ ı kötüleyenler bir çok yazılımcı biliyorum gerçekten de çok iyiler hepsi . Her dilin alternatifi var. Örneğin .Net de Ajax yok ama halledildi diye biliyorum . Multi Threading güzel bir olay evet ama kime göre neye göre ? Ben matematiğe hitap edecek birşey yazzsam python (phyton diye Telefona kayıtlı olduğu otomatik düzeltme oluyor.) kullanırım. Neden ? hızlı bir dil Java'yı sollar geçer. Ama dillerin de kendine göre +'ları var ve JAVA gerçekten küçümsenecek bir dil değil. Ben kullanmadım benim bildiklerim bunlar JAVA'nın başka marifetleri vardır elbette. Ama ben kullanmadım ben kullandıklarımı yazdım... JAVA C# da garbage collector var diğer dillerde varmı bilmiyorum. Bence bu güzel birşey. Örneğin Linked List yaptığanda Kuyruktan cıkardığın nodeleri toplayan yapı var ve ram'i şişirmiyor. C++ da öyle mi ? Hayır. C++ da bi unuttun mu bellek yönetimini kontrol etmeyi ne yapacaksın ? O ram şişmeyecekmi ? C De de aynı.. 

Bundan sonraki herkes için :) 

@YeniHarman @SkynetX @LightSaber ,

Java her işletim sisteminde çalışıyor evet iyi hoş ama performans olarak dibe çöküyor... Şimdi şöyle ki 1 dil bunları yapıyor sen bunu bi kere yazıyorsun ve işletim sistemi umrunda olmuyor. Buda maliyeti her türlü düşürür. Tabiki de bunu da performans'ı kötü oluyor ve AYFON ANDROYİD 'i kıyaslatıyor buda.

Java JVM kurulu olmayan makinada calısmıyor evet bu da ekisiği

Peki ya .NET ? 

Java dan çok ca hızlı eyvallah da sadece Windows'da çalışıyor. Gidip UNİX de kullanabiliyor musun ? Hayır.

Uygulamaar MFC özelliği olmadığında bilgisayarda .NET runtime kurulu olması gerekmiyor mu ? 

Uygulamalar çok hızlı calısıyor eyvallah Visual Studio NET 'i hangi bilgisayarlarda kullanabiliyorsun ? Gücü yetiyor mu bilgisayarın ? 

Peki ya PHP ? 

Veri tiplerini dinamik olarak belirliyor. Bu da performansı etkiliyor ve sürekli hatalara yol acıyor( Tecrübesiz iseniz)

Dil bi kere kendisi tutarsız. Method isimleri vs hibirşeyde kural yok. Prof olmak için canından oluyorsun. Kolay öğreniyorsun ama çok zor uzman oluyorsun.

JavaScript ? 

Bunda da herşey dinamik olarka gerçekleşiyor.

Derleme yok

Debug yapılmıyor (Yapılmıyor derken Zor anlamında )

C/C++ ?

Ufak bir hata ile canından olabilirsin. Senin için pek bir kontrol yapmıyor bu dili yazarken .

Debug yapmak zor çok zor hemde aşırı zor..

Kullanımı da zor.

Pyhton ?

Türkçe kaynak çok az :D Hatta yok denedebilir :D 

Dili bilmediğim için yorum yapamıyorum.

Her dilin kendine göre eksi ve artıları var tabiki tartışılır Ha zaten olmasaydı tek diller herşey halledilirdi. Piyasada bu kadar cok dil varsa hepsi birbirinin eksiğini tamamlıyor.

Gömülü yazacaksan C/C++/Ruby (Ruby son zamanlarda cidden cok popüler ) / Go / Lua 

Web Php/MVC/ASP .NET/JSP

Mobil Swift / Java

Masaüstü vs vs.....

Biri senden android proje istediğinde o projeyi Php ile yapıp webview ile koymak ne kadar mantıkldıır ? PHP ile de android uygulaması yaparsın ama sonra ? Yakışır mı bu sana ? 

Ben JAVA ile herşey yapılır demiyorum ama JAVA da gayet güzel bir dil ben seviyorum yazarken de keyif alıyorum.. Bu kadar öldürmeyin yahu ? 

Bu arada niye eskiden java çok fazla kullanılıyordu gömülüde ? Tamam yavaş hadi eyvallah da niye C değil de JAVA kullandı bu adamlar ? Niye işte ? C o kadar hızlı çok iyi bi dil makinya daha yakın eyvallah da niye JAVA kulandılar bu adamlar o zaman ? Malyieti fazla yavaş bi boka yaradığı yok niye JAVA yı seçtiler projelerde ? (C kötü vs demiyorum gene yanlış anlaşılma olmasın sadece %20 bile kullanılıyorsa neden diye sormak lazm)

Neyse sözün kısası iş neyse ona göre programlama diline karar verilir :D Bu gün gömülü yazacaksam ya  LUA kullanırım yada GO. Araştırdım - ve + ları beni Go ve Lua ya götürüyor. Tabi farklılık gösterir elbette :) Bilgi seviyem sizin kadar üst düzey olmadığı için işin en ince ayrıntısıını bilmiyorum :) Daha önce Java ile de embeded uygulama yapmadım o yüzden de pek bilgim yok sadece bildiğim kadar konuşuyorum (Doğru yada yanlış yanlışsa düzelir :) )

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Abi uzatmıyım neyse gülüyorum çünkü komik ileride umarım bakıp güleriz bunlara:D 

Ama cevap yazsam herhalde sayfalar boyu olur hocam. 

Şunları bırakır kaçarım : 

https://www.youtube.com/watch?v=pkdz5kFuLlo

C++ ile şeysi yok ama 

https://www.youtube.com/watch?v=JxMciyalF4Q

Toplam Hit: 8219 Toplam Mesaj: 24
java internalframeinternalframetitlepaneinternalframeti