Java Modern Arayüz
-
WH0 bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
Delphi' de artık yol katedemediğimiz için Java' ya dönüş yaptık.
Swing kütüphanesini kullanıyorum arayüzde, fakat bana Delphi' deki kadar modern gelmedi.
Önerebileceğiniz ya da kullandığınız yöntemler var mıdır ? Desktop için.
Ek olarak; eziyet java da arayüz tasarımı :(
IDE : eclipse
gwt bro
sencha.com
web tarafında çalışacaklarsa alternatif çok hacı zaten :D adama masaüstü çalışıyorlar sanırım.
-
unbalanced bunu yazdıozgunlu bunu yazdıSkynetX bunu yazdı
su platform bagimsizligini hic goremiyorum hocam.. bence isin biraz kilifi bu.. mesela sen hic java da yaptigin bir uygulamayi her platforma yonelik derledin mi :)
ben de c# kullaniyorum ve suan mac de calisabiliyorum ve ios-android icin uygulama yazabiliyorum. :)
java nin bir kere dogru durust IDE si yok.. bir cok insanin java dan sogumasinin asil sebebi bu bana gore. Visual Studio kullanmis bir adam eclipse ya da netbeans e gecince ferrari den esege binmis gibi oluyor.. Zaten sen de bu IDE sorunu yasiyorsun..
Java ya da bir turlu isinamadim gitti
Valla sidik yarıştırma gibi bir derdim olmadı hiçbir zaman :)
MS' in her bir haltı ücretli olduğundan, öğrenciliğimde öğrenemedim.
Platform olayına gelirsek, kısmen haklısın. Ama mac ve windows da çalıştırdığımız için rahat oluyor.
VS daha iyidir mutlaka, eclipse zor herşeyi sen yazıyorsun. Ama android' e kaydırırken kodları çok kolay oldu :)
-
unbalanced bunu yazdıozgunlu bunu yazdıSkynetX bunu yazdı
su platform bagimsizligini hic goremiyorum hocam.. bence isin biraz kilifi bu.. mesela sen hic java da yaptigin bir uygulamayi her platforma yonelik derledin mi :)
ben de c# kullaniyorum ve suan mac de calisabiliyorum ve ios-android icin uygulama yazabiliyorum. :)
java nin bir kere dogru durust IDE si yok.. bir cok insanin java dan sogumasinin asil sebebi bu bana gore. Visual Studio kullanmis bir adam eclipse ya da netbeans e gecince ferrari den esege binmis gibi oluyor.. Zaten sen de bu IDE sorunu yasiyorsun..
Java ya da bir turlu isinamadim gitti
Valla sidik yarıştırma gibi bir derdim olmadı hiçbir zaman :)
MS' in her bir haltı ücretli olduğundan, öğrenciliğimde öğrenemedim.
Platform olayına gelirsek, kısmen haklısın. Ama mac ve windows da çalıştırdığımız için rahat oluyor.
VS daha iyidir mutlaka, eclipse zor herşeyi sen yazıyorsun. Ama android' e kaydırırken kodları çok kolay oldu :)
-
visual studio daha dogrusu c# ile android de yazabiliyorsun bu kadar cile cekmeden :)
ogrenciyken nasil ms urunleri kullanamadin ki :) dreamspark denilen bir sey var hocam, ogrenci olan herkes hemen hemen tum urunlere erisebiliyor. En kotu ihtimal express surumu ile de idare edebilirdin.
Tabi ki ms bir tekel ama o da artik stratejisini degistiriyor.. Cross platform olayi cok yayginlasiyor.. Ayrica suan vs community ucretsiz ve son olarak visual studio code da platform bagimsiz :) tabi cok ekmek yemesi gerek..
Tabi sunu itiraf edeyim, simdiki aklim olsaydi java da uzmanlasmak isterdim.. Avrupada daha yaygin olan java.. Tr de ise .net teknolojileri
-
unbalanced bunu yazdı
o kadar IDE kullandım visual studio gibisini görmedim.. Bu microsoft sırf visual studio dan dolayı dünyanın en iyi bilişim şirketi ünvanını hakediyor. Bu kadar gelişmiş bir ide yok.. delphi ninkide iyi ama vs çok çok daha iyi.. eclipse, netbeans... insanı java dan soğutuyor.. java ile devam etmememin bir sebebi de bu, doğru dürüst istediğin gibi debug yapamıyorsun, hantal bir debug sistemi var, designer tarafı çok ama çok zayıf, o yüzden genellikle design i kodla oluştururlar hocam :) o yüzden ide bakmak yerine dinamik tasarımı öğren :)
Al benden de o kadar. Anlamadigim neden Java ya adam gibi bir arayuz yapmiyorlar. Java ile program yaziyorum, ayni programi C# da yaziyorum sonucta arada daglar kadar fark var.
-
unbalanced bunu yazdı
visual studio daha dogrusu c# ile android de yazabiliyorsun bu kadar cile cekmeden :)
ogrenciyken nasil ms urunleri kullanamadin ki :) dreamspark denilen bir sey var hocam, ogrenci olan herkes hemen hemen tum urunlere erisebiliyor. En kotu ihtimal express surumu ile de idare edebilirdin.
Tabi ki ms bir tekel ama o da artik stratejisini degistiriyor.. Cross platform olayi cok yayginlasiyor.. Ayrica suan vs community ucretsiz ve son olarak visual studio code da platform bagimsiz :) tabi cok ekmek yemesi gerek..
Tabi sunu itiraf edeyim, simdiki aklim olsaydi java da uzmanlasmak isterdim.. Avrupada daha yaygin olan java.. Tr de ise .net teknolojileri
hocam sen demiyor muydun uzak durun xamarin'den diye :)
-
Lightsaber bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
hocam sen demiyor muydun uzak durun xamarin'den diye :)
benim anlatmak istediğim farklıydı hocam :)
hiç uğraştın mı bilmiyorum ama eclipse de tasarım yapmak acayip sıkıntılı.. xamarin baya kolay çünkü visual studio ya da xamarin studio ile yapabiliyorsun. xcode kadar iyi değil ios tasarımı ama yine de güzel..
ayrıca xamarin ekisi kadar hata barındırmıyor, sürekli patchliyorlar.. 1 yıl oldu uğraşalı artık çok problemli gelmiyor belki bana çözebiliyorum ama bazı sorunlar yine çok zaman alabiliyor