Javada Json Formatındaki Veriyi Database Nasıl Kaydedebilirim?
-
Merhaba arkadaşlar. Json formatındaki veriyi java da jdbc ile veri tabanına kayıt edebilir miyim? incelediğim örneklerde text dosyasından çektiği json ile işlem yapıyordu. Benim merak ettiğim ise biz json formatında veritabanına kayıt yaptırabiliyormuyuz? internetteki örnekleri incelediğim ama bulamadım. Bu konuda yol gösterirseniz çok iyi olur.
-
amaç sadece veriyi saklamak mı ? Java hakkında pek bilgim yok ama herhalde javada'da bir encode fonksionu vardır.
Encode edip at dbye direk
-
Genki bunu yazdı
amaç sadece veriyi saklamak mı ? Java hakkında pek bilgim yok ama herhalde javada'da bir encode fonksionu vardır.
Encode edip at dbye direk
hem veri çekme hemde kaydettirme nasıl olucak? database nasıl kaydelicek hangi alanlar oluşturmak gerekiyor bilmiyorum
-
PreparedStatement.setObject(Object) var, eğer veritabanı json destekliyorsa ve jdbc driver'ı bunu implement etmişse kullanabilrsin. Misal: http://stackoverflow.com/a/35845278/689144
-
https://www.mkyong.com/java/how-to-convert-java-object-to-from-json-jackson/
bununla çevirebilirsin hocam. Json verisini string olarak veriyorsun classını da veriyorsun o sana pojo dönüyor.
daha sonra yazacağın insert metodu ile de gider veritabanına yazarsın veriyi
sLeymN tarafından 31/Mar/17 15:05 tarihinde düzenlenmiştir -
Object relational mappingden bahsediyorsun sanırım. hibernate orm araştır biraz.
-
Json'u ham şekilde mi kaydetmek istiyorsun. Yoksa Json daki properties'leri tabloda kolon kolon mu kaydetmek istiyorsun?
Eğer json'u ham şekilde kaydedeceksen. Varchar bir kolona kaydedebilirsin. Ama yok tabloya kolon kolon kaydedecem diyorsan, gelen Json String'i jackson yada gson'la Java class'ına map ettikten sonra JPA, hibernate, düz sql ile nasıl istersen veritabanına kaydedebilirsin.
-
TeRRoR bunu yazdı
Json'u ham şekilde mi kaydetmek istiyorsun. Yoksa Json daki properties'leri tabloda kolon kolon mu kaydetmek istiyorsun?
Eğer json'u ham şekilde kaydedeceksen. Varchar bir kolona kaydedebilirsin. Ama yok tabloya kolon kolon kaydedecem diyorsan, gelen Json String'i jackson yada gson'la Java class'ına map ettikten sonra JPA, hibernate, düz sql ile nasıl istersen veritabanına kaydedebilirsin.
json veriyi java pojo ya dönüştürüp öyle kaydetmek istiyorum . pojo ya da nasıl dönüşterebilirim. gson var ama kafam çok karıştı.
-
Abi cidden bunu google a yazıp bulamadin mi? Bulamadıysan eger nerde takıldığını sorun yaşadığını söyler misin
-
nurulmac11 bunu yazdı
Abi cidden bunu google a yazıp bulamadin mi? Bulamadıysan eger nerde takıldığını sorun yaşadığını söyler misin
json formatındaki veriyi pojo ya dönüştürüp veritabanına kaydetmek istiyorum. mantığını tam anlamadığım için nasıl olarak araştırıcağımı bilmiyorum. gelen json formatındaki veriyi pojo ya otomatik çevirebilir mi?
-