Javascript Öğrenmek İstiyorum
-
ASLIYUCE bunu yazdı:
-----------------------------http://www.kodlab.com/KitapDetay.aspx?kitapID=52
sanırım senin için en iyisi bu olacaktır.
-----------------------------bu kitabı al
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=439206&sa=114274543
-
-
javascript öğrenerek harcağayagın zamanı onun yerine jQuery öğrenerek değerlendirmen daha akıllıca olur
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------javascript öğrenerek harcağayagın zamanı onun yerine jQuery öğrenerek değerlendirmen daha akıllıca olur
-----------------------------yok oyle bi dunya ;) jquery en iyi js kutuphanesi olabilir ama bu demek değil ki javascripte gerek yok artık. ihtiyacına göre çözüm bulacaksın.
eğer iki takla attırıyım bi slider yapayım yeter diyorsan direk jquery e bak tabiki.
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------javascript öğrenerek harcağayagın zamanı onun yerine jQuery öğrenerek değerlendirmen daha akıllıca olur
-----------------------------yuh !
javascript bilmeden jquery kullanmak? Öyle bir dünya yok. Ezbere iş yapacak , piyasada örneği bulunmayan bir kod parçacığı yazmaya kalktığı zaman oturup kalacak.
Ki burda javascript programlama dilinin ve programlama olayının mantığını verir. NEdir nasıl yapılır. Jquery bi bok vermez. ÖYle bakar kalır.
-
öz sövseydiniz iyiydi.
tamam önce javascript öğren (bende azıcık bakmıştım) sonra jQuery e geç o zaman
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------öz sövseydiniz iyiydi.
tamam önce javascript öğren (bende azıcık bakmıştım) sonra jQuery e geç o zaman
-----------------------------dostum burda bozulacak bir durum yok sana soven birisi de yok ;) iki hafta once sen de bu soruyu soran arkadasla aynı durumdaydın yanlış hatırlamıyorsam.
benim söylemek istediğim ihtiyacını ne karşılıyosa ona yöneleceksin diyorum. jquery nin tabiki avantajları büyük ama j ile başlayan herşeye en iyi jQuery diye atlamaya gerek yok.
yine söylüyorum eğer ihtiyaçlarını karşılıyorsa, jquery documentation ı anlayabilecek kadar da ingilizcen varsa başla buradan http://docs.jquery.com/Main_Page
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------yuh !
javascript bilmeden jquery kullanmak? Öyle bir dünya yok. Ezbere iş yapacak , piyasada örneği bulunmayan bir kod parçacığı yazmaya kalktığı zaman oturup kalacak.
Ki burda javascript programlama dilinin ve programlama olayının mantığını verir. NEdir nasıl yapılır. Jquery bi bok vermez. ÖYle bakar kalır.
-----------------------------Hiç katılmıyorum hocam sana! Javascript ile if olayını sonra function olayını öğrensin. Direk Jquery'e geçsin. Evet saçma bir okadar mantıksız özünü bilmeden içine dalmak gibi geliyor ama emin ol hiçbir zararı yok hocam. Belki jquery gibi bir kütüphane yapamaz ama jquery'i kullanabilir. Hoş; ben if olayına bile bakmadan balıklama atladım jquery'e. Ama insan hazır kodlara bakarken alışıyor anlıyor. Mantığına yatıyor.
Özet: Öyle bir dünya var!