Javascript Sayfayı Birkez Yenileme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek

ontedi bunu yazdı:
    -----------------------------

Dostum buyur, belki işini görür. gelen_veri.html sayfasındaki içerikleri ilgili divin içerisine 6 saniye sonra yazar.

Belirli Süre Sonra Bir Defa Fonksiyon Çalıştırmak
    < ="mce-text/" ="jquery.js">
    < ="mce-text/">// 

http://www.ontedi.com/javascript/belirli-sure-sonra-bir-defa-fonksiyon-calistirmak.html

Hocam aslında tam istedigim bişey ama bunu tam benim siteye adapte etmem baya zor olacak.Amam bir ihtimal bulunsun

BEnim aklıma bişey geldi şu an uğraşıyorum daha yapamadım.Şöyle yapsak ilk başta verilen sayfa yenileme koduna 300 ms yazan yere bir degişken atayıp sayfa ilk açıldıgında 1sn sonra güncellese daha sonra atıyorum 120 sn sonra güncellese olmaz mı acaba ben şöyle denedim ama olmadı.

Yani yapmak istedigim while ikinci dönüşünde x in 120000 sn olması

<script type="text/javascript">

var x=0

while(x<1) 

{

setTimeout("Islem()",x);

function Islem()

{

window.location.reload()

} 

x=120000

}

</script>

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

cookieler ile halledebilirsin belki ama çooookkkk uzun işlem olur.

Tavsiyem iframe'den artık kurtulup jquery + div'e geçmen 

2012'deyiz artık hocam :/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

cookieler ile halledebilirsin belki ama çooookkkk uzun işlem olur.

Tavsiyem iframe'den artık kurtulup jquery + div'e geçmen 

2012'deyiz artık hocam :/

Hocam bu günden sonra nefret ettim zaten iframe düzenlediğim web sayfası malesef asp ile yapılmış  wordpress gibi admin yönetim paneli o yüzden belli başlı şeyleri düzeltebiliyorum bide öyle bieşy varki bazı sayfalar admin paneline bile baglı degil dreamweaver ile düzenleyip atıyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hocam bir sürü modül var piyasada uydurabilecein. Hiç uğraşma derim. İş olarak aldıysanda adamla anlaş. İframe çok kasar.Bu iş yenilemeyle olmaz.

Hea istiyorsan

http://www.w3schools.com/js/js_cookies.asp

şuraya bi göz at anlarsın mantığı. Fakat problemli olur. Her seferinde cookie kontrolü ypaıp, cookie'yi parçalayıp işleme alıp sıfırlaman, tekrar yazman falan filan gerek.

Yani sayfa açılır açılmaz yenile diye bi cookie atarsın.

yenile
    kontrol

olur. Eğer yenile ile kontrol aynıysa bi kere refresh yapıp, yenile'yi 1 arttırırsın.Tekrar sayfaya geldiğinde yine yenile ve kotnrol eşit olabilir vs.. şimdi yorgunumda bu tarz bir mantıkla çözersin.

Dediğim gibi işkence olur :/ Asp ise asp'ye yönel. Sessionlar ile mıncıkla. Hiççç javascript yapma. efekt ve ajax harici javascript'e yüklenme derim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

hocam bir sürü modül var piyasada uydurabilecein. Hiç uğraşma derim. İş olarak aldıysanda adamla anlaş. İframe çok kasar.Bu iş yenilemeyle olmaz.

Hea istiyorsan

http://www.w3schools.com/js/js_cookies.asp

şuraya bi göz at anlarsın mantığı. Fakat problemli olur. Her seferinde cookie kontrolü ypaıp, cookie'yi parçalayıp işleme alıp sıfırlaman, tekrar yazman falan filan gerek.

Yani sayfa açılır açılmaz yenile diye bi cookie atarsın.

yenile
    kontrol

olur. Eğer yenile ile kontrol aynıysa bi kere refresh yapıp, yenile'yi 1 arttırırsın.Tekrar sayfaya geldiğinde yine yenile ve kotnrol eşit olabilir vs.. şimdi yorgunumda bu tarz bir mantıkla çözersin.

Dediğim gibi işkence olur :/ Asp ise asp'ye yönel. Sessionlar ile mıncıkla. Hiççç javascript yapma. efekt ve ajax harici javascript'e yüklenme derim.

Hocam hakklısın aslında yani öyle cıkmaz bir durumdayım ki adamlar sayfayı html olarak yapmışlar bide sayfaya 4 kat iframe koyup çagırmışlar yani sayfa içinda sayfa ........ aslında windows server var, bende asp ye cevireyim hallederim dedim.Ondada sayfaya bintürlü sayfa baglamışalar asp yapsan sayfayı dünyaynın sayfasını değiştirmen gerekiyor Aslında anlatım olarak ne kadar basit bir cümle "Sayfayı bir kez yenilemek" :) cıkmaz sokaktayım sayfalr incetion filmindeki gibi rüya içinde rüya başım dönüyor :) Sabaha kadar düşüncem bi yol bulacağım elbet yardımlarınız için herkese teşekkürler.Yine aklına bişey gelen yazsın.

Toplam Hit: 4778 Toplam Mesaj: 16