folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Javaya Başladım

Javaya Başladım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

tamam hemen olmasada gidecek zamanı geldiğinde çok yer kaplıyor :)

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Hocam kimsenin hevesini kırmasına izin verme. Java çok iyi bir seçim ama geniş bir alan. Önceliğin temel yapıyı öğrenmek, nesneye yönelimli Programlamayı öğrenmek, sonra hangi alanda çalışacaksan o alan ile ilgili kütüphaneleri öğrenirsin. 

Ruby on Rails gördük biraz ama tatmin edici gelmedi bana. Zaten profesyonel hayatta kendine fazla yer bulamazsın. Özellikle Avrupa da geçerli olan dil Java dır, sonda .net teknolojileri geliyor. Avrupa'da bile çok fazla ruby ci aranmıyoeken, Türkiye de şansın daha az. Ama bireysel proje geliştireceksin iyidir kolaydır vs

hocam bu kısmı anlamadım.avrupada .net`e talep azmı? 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Hocam kimsenin hevesini kırmasına izin verme. Java çok iyi bir seçim ama geniş bir alan. Önceliğin temel yapıyı öğrenmek, nesneye yönelimli Programlamayı öğrenmek, sonra hangi alanda çalışacaksan o alan ile ilgili kütüphaneleri öğrenirsin. 

Ruby on Rails gördük biraz ama tatmin edici gelmedi bana. Zaten profesyonel hayatta kendine fazla yer bulamazsın. Özellikle Avrupa da geçerli olan dil Java dır, sonda .net teknolojileri geliyor. Avrupa'da bile çok fazla ruby ci aranmıyoeken, Türkiye de şansın daha az. Ama bireysel proje geliştireceksin iyidir kolaydır vs

O konuda iyiyimdir hocam bazen kafanın dikine gitmek en güzeli. teşekkürler.

matematik24.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    Homer bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

hocam bu kısmı anlamadım.avrupada .net`e talep azmı? 

javadan sonra demek istemiş arkadaş bence.

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Pardon hocam sonra demek istedim. Yani javanın payı daha büyük ve daha çok Maaş alıyorlar. telden yazdığım için kelime sonra yerine sonda olmuş :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

"java çok geniş" yorumlarından sonra artık bunu diyebilirim;

http://www.tutorialspoint.com/

Adamlar "programming" için ayrı "java" için ayrı başlık oluşturmuşlar, sen düşün :D

+şunu da belirtmekte fayda görüyorum; "Geleceğin Dili" diye birşey yoktur, "Geleceğin Teknolojisi" vardır. Para kazandıran şey dil değil teknolojidir, tabi teknolojiler kısmen dil bağımlıdır ama esas şey dil değildir yani.

:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Dil dile degmeden dil öğrenilmez. Onu bilir onu söylerim :)

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ran
    ran's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

Dil dile degmeden dil öğrenilmez. Onu bilir onu söylerim :)

biz hep bunu amaç edinip gereğini yapmaya çalıştık

lakin değdirecek dil o kadar az diki sonunda dil öğrenemedik

mesela kendim tüm ulusların tatlı bayanlarının dillerini dillemek istedim

kaynaşmak istedim, dil öğrenip öğretmek istedim

fakat ne fayda birkaç dilden başka dile dokumamdım

en uzağı Kübalı bir tatlı dilli bayandı , hala  o günü hatırlarım

dili dilime değdi ve ilk kelimem  

- mi amor

Bu kelimenin ötesine geçemedik

Çok istedim fakat olmadı çok dillemek istedim olmadı

Mamafih kala kaldık dilsiz , aşksız , yarım

Hani bir dilin bir paçasını kaybetmiş gibi

Bilmem kaçıncı galaksiden gelen gama ışınlarına maruz kalmak için Pipimizi açıkta tutup UFO konmasını bekledik
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Pdf kitapları siteme ekledim ihtiyacı olan olursa indirir.

http://www.matyardim.com/anasayfa/egitim/java-programlama-pdf-kitaplar.html

Ayrıyeten pdf sizde varsa yolayın bana ekleyim

Birde Kitap göndermek isteyen olursa hayrına memnun olurum

HeYeT tarafından 03/Kas/14 20:26 tarihinde düzenlenmiştir

matematik24.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

Sana tek tavsiyem Mimar Aslan Gibi Bir adamı sakın takip etme. İsterse dünyada 1 numara olsun gözümde değildir. SözdE alcak gönülluk yaparak kendi egosunu pohpohlayan birisidir. Onun yerine Kerim Firat hocayi facebookda ekle ,her soru sorduğumda en az 1 paragraf yazı yazan , gerektiği yerde lak lak yapma calismaya bak diyen ve benim takip ettiğim kadarıyla 6 yıl , kendi söylediği kadarıyla 10 yıldır C ve Java yla uğraşıyor. Böyle bir adamı takip etmen kendi yararına olacaktır. Hırslı bir insan apple i geçmek istiyir :)

Toplam Hit: 7518 Toplam Mesaj: 22