Jinekolok Olmak Hakında Bilgi İstiyorum
-
hocalar lütfen konuyu geyiğe çekmeyelim google a yazdım ama doğru düzgün bişi bulamadım hangi bölümden girmemiz gerekiyor sayısal eşit ağırlık bide össde kaç puan çekmemiz gerekiyor okul kaçyıl bukonularda bilgi verebilirseniz acayip makbule geçer
-
İğrenç bir meslektir yalnız.
-
tıp fakültesini okuman gerekiyo
sanırım bi yerden sonra doktorlar dallarına ayrılıyo
öss de eski puanla sayısal ikiden min. 350 gerekiyodu
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
İğrenç bir meslektir yalnız.
-----------------------------hocam zaten hangi işi yaparsam yapayım ben ticarete giricem rahmetli annemden kalma bir evvar onu saıp sermaye yapıcam(bu konuda kimse yorum yapmasın lütfen) yani mesleği ömür boyu yapmıycam ama yapıcak olsam bile ben bana uygun bir meslek olduğunu düşünüyorum
-
yascakucuk bunu yazdı:
tıp fakültesini okuman gerekiyo
sanırım bi yerden sonra doktorlar dallarına ayrılıyo
öss de eski puanla sayısal ikiden min. 350 gerekiyodu
-----------------------------350mi hocam ben bu meslekten şimdiden soğudum
-
Doğrusu "jinekolog" olacak. Sayısalcı olman gerekiyor. ÖSS'de tıp fakültesini kazanman gerekiyor. Ondan sonra eğer hazırlık varsa -ki bizde vardı bu sene kaldırdılar- toplam 7 sene tıp okuman gerekiyor. Ondan sonra TUS denilen tıpta uzmanlık sınavı var. Şöyle diyeyim jinekoloji, kardiyoloji ve gözden sonra en yüksek puanlardan birine sahiptir. Parası da güzeldir, iğrenç felan da değildir boşver. Dur lan abi hakkaten iğrenç bir düşündüm de. Sen tıpı kazan, gerisi kolay. Du bakıyım, kendi halime bakıyom da gerisi kolay değil :D
-
hocam bir sorum daha var liseden dil bölümünden mezun olan biri kendi bölümüyle alakalı olarak hangi fakültelere gidebilir bunu kendim için sormuyorum
-
Konuyu geyiğe vurmadan soruyorum :
Daha sayısal ve tıptan girilip dallara ayrıldığını bile bilmeden nasıl kendine uygun olduğunu düşünüyosun ?
-
parası iyidir güzel meslektir tıptan girilir türkiyede iş yapamama imkanın yok yeter sanırım :)
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Konuyu geyiğe vurmadan soruyorum :
Daha sayısal ve tıptan girilip dallara ayrıldığını bile bilmeden nasıl kendine uygun olduğunu düşünüyosun ?
-----------------------------şöle hocam yani çekebileceğim bir meslek sakın yanlış anlama şey diye öle düşünüyorum mesela öğretmenliği ele alalım ben tutup çolukla çocukla uğraşamam diyelimki uğraştım veledin biri anlattığımı anlamayıp soru sordu ensinir olduğum şey anlattığımı anlamayan insanlardır sabrımda zaten azdır yani demek istediğimi umarım anlata bilmişimdir bitek öğretmenlik değil yani bu meslek birazdaha çekilir gibi geldi
-
bambam66 bunu yazdı:
hocam bir sorum daha var liseden dil bölümünden mezun olan biri kendi bölümüyle alakalı olarak hangi fakültelere gidebilir bunu kendim için sormuyorum
-----------------------------sorunu anladığım kadarıyla cevap vereyim
eğer dil bölümüne gittiyse en iyi olarak mütercim tercümanlığa gidebilir
bildiğim kadarıyla puanı çok yüksekti ing. için en az 96 net gerekiyodu sanırım
ama yabancı dil öğretmenliklerine gidebilir
ve milli eğitimdede yabacı dil öğretmenliiğinde açık var
iş bulma imkanı geniştir..